خسرو کیانی ۲۷ مهرماه در جلسه ستاد مدیریت بحران در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: براساس پیشبینیها و هشدارهای هواشناسی احتمال ۵۰ تا ۷۰ درصد بارشهای سال جاری در حد نرمال و بیش از نرمال باشد.
وی افزود: باتوجه به سیل مانسونی مردادماه سال گذشته و بارش برف سنگین در بهمنماه، امسال اقدامات نسبتا خوبی در بحث تجهیزات و به روز رسانی ماشینآلات انجام شده است، به طوریکه باتوجه به اعتبارات ابلاغی نسبت به خریداری تجهیزات جدید و موردنیاز مخصوصا تجهیزات راهداری و امدادی استان اقدام و مابقی به زودی وارد استان خواهد شد.
رئیس ستاد مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری با اشاره به پیشبینی پدیده النینو در دنیا و کشور، تصریح کرد: امکان وقوع و سیلابی شدن مسیلها و آبگرفتگی مناطق مسکونی وجود دارد، البته امکان دارد بیشتر بارشها به صورت روانآب باشد.
کیانی گفت: خوشبختانه از محل اعتبارات سیل سال گذشته، تلاش شده برای نقاط حساس، مهم و خطرساز به خصوص لایروبی مسیلها، رودخانهها در مراکز جمعیتی و خارج از آن اقداماتی صورت گرفته، هر چند لازم است ادامه یابد.
وی با اشاره به کوهستانی و صعبالعبور بودن برخی از مناطق استان، اضافه کرد: در برخی از مناطق استان به دلیل بارش برف با اختلال در تردد مواجه میشوند که تجهیزات، اقلام زیستی، نهادههای دامی و ملزومات سوخت از قبل دپو شده است، البته بیش از ۹۰ درصد اقلام موردنیاز دپو شده است.
رئیس ستاد مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری با اشاره به اولویت استفاده از ظرفیت دستگاهها و ماشینآلات امدادی استان، تاکید کرد: برنامهریزی سال جاری استفاده حتیالامکان از امکانات و ظرفیتهای استانی به صورت بهینه است.
وی ادامه داد: دستورالعمل زمستانه به شهرداریها، دهیاریها و بخشداریها تهیه و ابلاغ شده است، مخصوصا شهرداریها در بحث ایمنی شهرها، ساماندهی مسیلهای درون شهری، لایروبی جوی و جداول، کانالها و جمعآوری کندهکاریهایی که توسط سایر دستگاهها در شهر بوده در اسرع وقت اقدامات لازم انجام شود، همچنین در خارج از شهر راهداری، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی اقداماتی همچون لایروبی قنوات، بندهای خاکی، لایروبی پلها و زیر پلها در اولویت است.
کیانی بر برداشت محصولات پاییزه و کوچ هر چه سریعتر ۱۰ درصد از عشایر به دیگر استانها تا پایان مهرماه، توجه به بحث اطلاعرسانی، توجه ویژه به هشدارهای هواشناسی و مدیریت بحران، تجهیز پایگاههای امدادی و اورژانسی و راهدارخانهها تاکید کرد.
به گفته وی، اعضای ستاد مدیریت بحران باید به گونهای عمل کنند که از تجربه سال گذشته به بهترین نحو در جهت ارتقای خدماترسانی استفاده شود، مخصوصا قطع خدماتی همچون آب، برق، گاز و مخابرات به هیچ وجه مورد پذیرش نیست.
رئیس ستاد مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: مقرر شد تیم نظارتی به دستور استاندار تعیین و با نمایندگی همه دستگاههای اجرایی در هفته آینده عملکرد و اقدامات احتیاطی پیشگیری در سطح استان و شهرستانها مورد ارزیابی قرار گیرد و این گزارش به استاندار داده شود.
انتهای پیام