در نشست مشترک تجار با معاون اقتصادی استاندار مطرح شد؛

اثرات ملی و منطقه ای توسعه زیرساخت‌های تجاری آستارا

نشست مشترک بازرگانان و تجار آستارا با معاون اقتصادی استاندار گیلان و مدیران کل استان عصر پنج شنبه با حضور معاون اقتصادی استاندار گیلان و تنی چند از مدیران کل استان برگزار شد.

در این دیدار که در محل فرمانداری شهرستان مرزی بندر آستارا و با حضور ناظر گمرکات استان گیلان، مدیر کل صمت، معاون جذب و حمایت از سرمایه گذاران استانداری گیلان، مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان گیلان، نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی، فرماندار شهرستان مرزی بندر آستارا، رئیس اتاق بازرگانی استان گیلان و مدیر کل گمرک آستارا، برگزار شد، صادرکنندگان مشکلات خود را در زمینه های گوناگون با مسئولان استانی و شهرستانی در میان گذاشتند.

در این ملاقات بازرگانان و فعالان اقتصادی آستارایی نسبت به برخی از نارسایی های موجود در امر صادرات و واردات از جمله سیستم نوبت دهی الکترونیکی، نبود پمپ بنزین دوم، ایجاد گمرک تخصصی تره بار، سرعت عمل در احداث مسیر ۱۴۰۰ متری منتهی به کمربندی آستارا در گمرگ اظهار گلایه کردند.

همچنین جمعی از اعضای اتاق بازرگانی گیلان و نمایندگان صادرکنندگان شهرستان که در این نشست حضور داشتند با اشاره به برخی مشکلات، ضرورت پیگیری و رفع آنها را با توجه به آغاز فصل صادرات نیز مورد تاکید قرار دادند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گیلان در این نشست با اشاره به اینکه زیرساخت‌های تجارت مرزی آستارا ظرفیت ملی و منطقه‌ای دارند و توسعه و تکمیل طرح‌های مرتبط با آنها می‌تواند در رفع مشکلات بیکاری و ایجاد رونق برای فعالیت های تجارت مرزی و بازرگانی موثر باشد اظهار کرد: مشکل‌ها و کاستی‌هایی در زمینه صادرات و ترانزیت کالا از گمرک این شهرستان وجود دارد که تا رفع کامل آنها پیگیری لازم از دستگاه‌ها و مسئولان ذی‌ربط انجام خواهد شد.

حسین محمدیان با اشاره به جایگاه مرزهای آستارا در توسعه صادراتی کشور افزود: آستارا نقش مهمی در صادرات گیلان دارد به طوری که ۷۰ درصد صادرات استان از مرزهای سه گانه آستارا انجام می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه رفع مشکلات صادرات و ترانزیت کالا از مرز آستارا در دستور کار است گفت: هدف دولت توسعه صادرات ملی است.

معاون اقتصادی استاندار گیلان افزود: با توجه به وجود سه مرز همزمان جاده‌ای، ریلی و دریایی آستارا از نظر راهبردی حساسیت‌های خاصی دارد که می‌طلبد دستگاه‌های مرتبط به همدیگر کمک کنند تا تسهیل و تسریعی در بحث صادرات داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، با توجه به نارضایتی رانندگان از صف‌های طولانی کامیون‌ها و دخالت برخی دلالان در ورود و خروج برخی کامیون‌ها به گمرک مرزی آستارا، سامانه برخط نوبت‌دهی به کامیون‌های حامل کالاهای صادراتی و ترانزیتی سال گذشته در آیینی با حضور وزیر راه و شهرسازی در اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای این شهرستان رونمایی شد.

شهرستان آستارا که سه گمرک زمینی، ریلی و دریایی دارد، با جمعیت ۹۵ هزار نفری در غربی‌ترین نقطه استان گیلان، در فاصله ۲۰۰ کیلومتری رشت و همجوار با کشور همسایه جمهوری آذربایجان واقع شده است و با توجه به حجم تولید محصولات کشاورزی و تبدیل شدن استان‌های شمالی به قطب تولید محصولات کشاورزی، دسترسی آسان به بازارهای منطقه‌ای از طریق مرز آستارا، گمرک این شهرستان نقش ویژه‌ای به خود گرفته و همزمان با آغاز فصل برداشت محصولات مختلف کشاورزی، صف‌های طولانی از صدها دستگاه کامیون برای خروج از مرز شکل می‌گیرد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۷ مهر ۱۴۰۲ / ۲۱:۳۸
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402072719733
  • خبرنگار : 50532