بررسی مسائل مربوط به تالاب انزلی در قرارگاه مرکزی صدور اراضی کشاورزی

با شرکت رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان در قرارگاه مرکزی صدور اراضی کشاورزی، مشکلات تالاب انزلی بررسی شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، سی و چهارمین نشست قرارگاه مرکزی صدور اسناد، حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی و با حضور سرپرست سازمان امور اراضی کشور و روسای جهاد کشاورزی ۵ استان کشور برگزار شد.

بررسی مسائل مربوط به تالاب انزلی یکی از موضوعات مورد بررسی این نشست بود.

صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان در این نشست گفت: در استان گیلان پهنه‌ای محاط  ۴ شهرستان رشت، بندر انزلی، صومعه‌سرا و خمام به نام تالاب وجود دارد که قدیمی ترین منبع مطالعاتی مربوط به آن در سال ۱۳۵۴ و در کنوانسیون رامسر بوده که مساحت این پهنه را ۱۹ هزار و ۴۸۵ هکتار تعیین کرده است و با توجه به تغییر رژیم آب دریای خزر و پیشروی آن در مقاطع زمانی در دو دهه ۴۰ و ۶۰ برخی از فعالیت‌های زراعی و کشاورزی منطقه به زیر آب رفت.

 محمدی افزود: وزارت نیرو و سازمان آب منطقه‌ای در سال ۱۳۹۳ نسبت به دریافت سند برای تمام پهنه‌های آبی تالاب اقدام کرد و در این برهه مساحت تالاب از ۱۹ هزار به ۲۵ هزار هکتار افزایش پیدا کرد.

وی افزود: این تغییر مساحت و ثبت سند برای کشاورزان و مسئولان مربوط مشکلاتی پدید آورد و در نهایت با بازبینی موضوع در شورای حقوق بیت المال استانداری گیلان مساحت از ۲۵ هزار هکتار به ۲۳ هزار هکتار کاهش یافت.

محمدی تصریح کرد: با توجه به اتمام طرح کاداستر اراضی ملی استان گیلان در خرداد ماه ۱۴۰۱ و آغاز رفع تداخل مقرر شد نگاه به بحث تالاب، به نفع مردم باشد و در این راستا چون قوانین رفع تداخل در محدوده‌هایی که در بستر رودخانه و تالاب هستند دارای ابهاماتی است خود را موظف به پیگیری مطالبات کشاورزان برای رفع این مشکلات دانسته و اما این ابهامات سبب شده که بر اساس قوانین رفع تداخل نتوان در برخی موارد تصمیم‌گیری کرد.

نماینده وزیر جهاد کشاورزی در استان گیلان تاکید کرد: با اعتراض سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و با نظر معاونت حقوقی ریاست جمهوری سند تالاب انزلی از وزارت نیرو به سازمان منابع طبیعی انتقال یافته است ولی در این سند به بستر رودخانه ‎ها و آب‌بندان‌های تالاب اشاره ای نشده است.

محمدی با اشاره به احیای اراضی تالاب با کمک مشاور گفت: ۱۷ هزار هکتار از اراضی مورد عمل تالاب به کمک شرکت مشاور احصا و شناسایی شده ولی مناقشه درخصوص بستری که هم اکنون سند تالابی دارد و تبدیل به نیزار شده در حالی که پیش از این به عنوان بستر کشت و کار کشاورزان بوده و عمران و احیا شده بود.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۷ مهر ۱۴۰۲ / ۱۵:۲۴
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402072719576
  • خبرنگار :