به گزارش ایسنا، روزنامه هافینگتون پست گزارش داد که چندین تن از اعضای دولت آمریکا به ویژه مسلمانان، نگران اقدامی تلافیجویانه علیه خود در صورت زیر سوال بردن عملکرد رژیم صهیونیستی در غزه در پی عملیات گسترده «طوفانالاقصی» توسط جنبش مقاومت فلسطین علیه آن، هستند. «جو بایدن» رییس جمهور آمریکا که به تازگی به اراضی اشغالی سفر کرده بود، از ابتدای این جنگ به حمایت از رژیم صهیونیستی و جنایتهای آن علیه مردم غزه به بهانه دفاع این رژیم از خود پرداخته است.
وبگاه شبکه راشاتودی نوشت که هافینگتونپست به اظهارات چندین نفر از کارکنان دولت آمریکا در «نهادهای مختلف» پرداخت که بیشترشان در زمینه مسائل مرتبط با امنیت ملی فعالیت دارند اما به نامشان اشارهای نکرد.
یکی از این مقامات رسمی میگوید «روزهای پس از حمله حماس در ۷ اکتبر اولین باری بود که در دولت، فرهنگ سکوت حاکم شده بود. انگار روزهای پس از ۱۱ سپتامبر بود که احساس میکردی افکارت رصد میشود و واقعا نگران بودی ضد آمریکایی یا یهود ستیز محسوب شوی.»
یکی دیگر از مقامات آمریکایی نیز فقط اشاره شده کارمند بخش خدمات کشوری است، گفت که آنها نگران پیامدهای انتقاد از رییس جمهور در شبکههای اجتماعی هستند.
او گفت: «احساس میکنم دیگر جایی در آمریکا ندارم و مجوزم (امنیتی) به دلیل اصالتم و به این دلیل که به جان باختن مردمم اهمیت میدهم، به خاطر افتاده است.»
راشاتودی در ادامه مینویسد: بایدن هفته گذشته گفته بود که «باید صریح باشیم و بگوییم که ما در کنار اسراییل هستیم. ما اطمینان خواهیم یافت که اسراییل برای مراقبت از شهرونداش و برای دفاع از خود و پاسخ به این حمله، آنچه نیاز دارد را در اختیار داشته باشد». او این عقاید را روز چهارشنبه نیز در اراضی اشغالی تکرار کرد.
یکی از کارمندان دولت آمریکا به هافینگتون پست گفت «محفل داخلی» تصمیمگیرنده دولت آمریکا «به هیچ وجه تنوع» ندارد و همین امر جلوی تنوع دیدگاهها را میگیرد.
به گفته او «آیا این بیاعتنایی وحشتناک به جان فلسطینیهای بیگناه را توجیه میکند؟ نه اما باورش سخت است که تمامی اینها بیارتباط باشند.»
این فرد در ادامه اظهار کرد که تصمیمات سیاسی دولت بایدن «نشاندهنده بیاعتنایی بهتآور به فلسطینیهای بیگناه است و این رفتار ضدانسانی در رفتار آنها با کارمندان نیز منعکس شده است. گاهی به جان برخی در خارج اهمیت زیادی قائل شدهاند یا به برخی از کارمندان اهمیت زیاد دادهاند اما نه برای دیگران.»
یک مقام رسمی نیز به «تاثیر رعبآوری» این رخداد بر کارمندان دولت آمریکا اشاره کرده و گفت که چند روز طول کشید تا جرئت این را به دست آورده و استدلال کنند که «اگر آمریکا مسئول کشتار کودکان فلسطینی دانسته شده و به جنگ دیگری در خاورمیانه وارد شود، برای آن بد خواهد شد.»
او همچنین گفت: «سکوت آزاردهندهای حاکم بود و من از خودم میپرسیدم آیا قرار است من را به کمیته فعالیتهای ضدآمریکایی مجلس نمایندگان معرفی کنند؟»
یکی دیگر از کارمندان دولتی آمریکا با بیش از یک دهه تجربه در سیاست خارجی نوعی فرهنگ «خودسانسوری» را در میان کارکنان دولتی، به ویژه جوانترها توصیف کرد که به نظر میرسد از تفاوت میان واکنش به غزه و لفاظیهای حقوق بشری یا واکنشها به اوکراین بهتزده شدهاند.
یک منبع مطلع نیز گفت که «گاتم راگوان» رییس دفتر کارکنان کاخ سفید، یکشنبه گذشته، تماسی تلفنی با مقامات فعلی و پیشین بلندپایه مسلمان داشته است که دو موضوع اصلی این تماس »افزایش اسلامهراسی در کشور و این احساس در خطر بودن کارمندان دولتی» بوده است.
با این حال، راگوان در ایمیلی به هافینگتون پست این ادعا را که سیاست دو کشوری برای رژیم صهیونیستی و فلسطین را «شکستخورده» تلقی کرده بود رد کرده و پافشاری کرد که «فقط درباره چگونگی حمایت و اطمینانبخشی به اعضای گروهمان صحبت کردیم.»
در همین راستا، رابین پترسون، یکی از سخنگوهای کاخ سفید نیز به هافینگتون پست مدعی شد که بایدن «متنوعترین دولت در تاریخ را تشکیل داده و به نقش پذیرا و جمعی کارکنانش در سیاستگذاری و تعیین راهبرد (دولت) از جمله اعضای عربی-آمریکایی گروه افتخار میکند.»
انتهای پیام