ایسنا گزارش می‌دهد

از ایجاد پردیس فناوری صنایع معدنی تا تبدیل منطقه ویژه رفسنجان به هاب ماشین‌آلات معدنی

تور رسانه‌ای بازدید از پروژه‌های منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان عصر ۲۶ مهرماه با همراهی مدیرعامل منطقه و جمعی از خبرنگاران برگزار شد.

اولین پروژه «زیرساخت مخازن اسید سولفوریک رفسنجان و بندر عباس» شرکت مهندسی نیپک بود. این مخازن با ظرفیت ۲۸ هزار تن اسید در صورت بهره‌برداری برای ۲۵ نفر در هر شیفت کاری اشتغال‌زایی دارد. این کارخانه بطور کامل توسط شرکت‌ها و تجهیزات بومی ایرانی احداث شده و سیستم تخلیه و بارگیری آن کاملا اتوماتیک انجام می‌شود.

هدف از احداث این کارخانه، تأمین ماده اولیه برای احیاء کارخانه کود و اسید فسفریک بندرعباس است که به تازگی راه‌اندازی شده و انتقال مواد از طریق خط ریلی از سرچشمه به سمت بندرعباس صورت می‌گیرد.

دومین واحد صنعتی مورد بازدید، کارخانه آرمان صنعت رفسنجان تولیدکننده بیش از ۳۰۰ نوع فیبر نوری بود. این شرکت که از سال ۸۹ وارد عرصه مخابرات شده، اولین تولیدکننده نسل جدید کابل‌های فیبر نوری در ایران است. انواع تجهیزات مخابرات و رابط‌های نوری در این شرکت تولید شده و بازوی اصلی کابل ftth در کشور است.

آرمان صنعت با بکارگیری ۲۵ نفر نیرو جزء برندهای مطرح کشور است که محصولات باکیفیت خود را به مخابرات کشور، 31 استان و شرکت‌های ارتباطی در کشور ارسال می‌نماید.

به گفته عادل علی‌بیگی مدیر این کارخانه، تا شش ماه آینده خط تولید جدیدی اضافه و نیروی کار آن سه برابر خواهد شد. آرمان صنعت رفسنجان برنده مناقصه مخابرات کشور با ۱۰ هزار کیلومتر کابل نوری و در حال تولید آن است.

به‌گزارش ایسنا، در پایان این بازدیدها مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان در جمع خبرنگاران با بیان این‌که رسانه‌ها در فاز سوم توسعه شهرستان نقش موثری دارند، گفت: هشت تفاهم‌نامه علمی و آموزشی با نهادها و شرکت‌های مختلف منعقد کرده‌ایم.

روح الله بهرامشاهی با بیان این‌مطلب که عزم جدی این منطقه برای پس گرفتن زمین‌هایی که فعالیتی در آن‌ها انجام نمی‌شود وجود دارد، تصریح کرد: ۵۰ هکتار زمین واگذار شده اما فعالیتی صورت نگرفته بود، با هماهنگی واحد حقوقی ۲۵ هکتار پس گرفته شد و ۲۵ هکتار دیگر هم فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.

وی بیان کرد: پردیس علم و فناوری صنایع معدنی را ایجاد خواهیم کرد، همچنین انقلابی در حوزه فضای سبز منطقه را امسال شاهد خواهیم بود.

بهرامشاهی از احداث ساختمان جدید گمرک با هدف توسعه منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان خبر داد و اظهار کرد: نیمی از واحدهای واگذار شده را که هیچ فعالیتی در آن ها صورت نگرفته بود، بازگرداندیم تا در اختیار سرمایه‌گذاران توانمند قرار دهیم.

وی عنوان کرد: به‌منظور آموزش به افراد واجدالشرایط، مرکز جوار کارگاهی را با همکاری فنی و حرفه‌ای مستقر کردیم.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان تصریح کرد: ۳۲ کیلومتر اجرای جدول بتنی، ۳۰۰ هزار مترمربع بستر تقویتی، ۲۲ هزار مترمربع آسفالت، باسکول ۸۰ تنی و ۱۸ و نیم کیلومتر فنس از برخی فعالیت‌های عمرانی منطقه بوده‌ است.

بهرامشاهی با بیان این‌که نمودار در حوزه جذب سرمایه‌گذاری و ایجاد واحد صنعتی رو به رشد است، عنوان کرد: هفت واحد با سرمایه‌گذاری 3000 میلیارد تومان در دو سال اخیر در منطقه مستقر شدند و ۱۰ هزار میلیارد تومان برای پروژه‌ تولید برق درحال برنامه‌ریزی است.

وی عنوان کرد: در بحث راه‌آهن نتوانستیم خوب عمل کنیم، ظرفیت‌های زیادی برای توسعه شهرستان وجود دارد اما بصورت تخصصی مطالبه نشده است.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان گفت: حضور مس در منطقه در حال پر رنگ شدن است و یک ظرفیت خوب در بحث سرمایه‌گذاری است.

بهرامشاهی با اشاره به فعالیت‌های صورت گرفته در حوزه ماشین آلات معدنی، از تبدیل منطقه ویژه اقتصادی به هاب ماشین آلات معدنی کشور سخن گفت و افزود: در حال حاضر ۴۹ واحد در منطقه مشغول به فعالیت هستند و نمودار ما در حوزه جذب سرمایه‌گذار رو به رشد است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۷ مهر ۱۴۰۲ / ۰۰:۳۶
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1402072719233
  • خبرنگار : 50188