محمدرضا انبیایی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: به نظر میرسد سیاستهای بخش مسکن در دولت سیزدهم نسبت به گذشته جنبهی علمیتری پیدا کرده و افقهای روشنتری را نسبت به گذشته پیش روی جامعهی دانشگاهی کشور قرار داده است. بدنهی علمی و تخصصی نیز از تصمیمات مسئولان حمایت بیشتری نسبت به قبل دارد.
وی افزود: پیشرفت علمی در همهی سطوح بخش مسکن شاید به یک اندازه نباشد اما به طور مثال در سازههای فولادی پیشرفتهای خوبی حاصل شده است. با این حال باید بپذیریم در صنعتیسازی چند دوره از دنیا عقب هستیم که چالش اصلی ما در این زمینه منابع مالی و ضعف در ایجاد اتصال بین بدنه علمی و بدنه اجرایی کشور است.
قیمت ساخت مسکن میتواند تا ۲۰ درصد کاهش یابد
این استاد دانشگاه با بیان اینکه استفاده از تکنولوژی در حوزه صنعتیسازی نقش مهمی در کاهش تمام شده مسکن دارد گفت: به طور نمونه در بخش فولاد اگر بتوانیم مواد اولیه را با روش ارزانتری به کارخانجات برسانیم، آنها میتوانند محصولات نوردی را با قیمت کمتری وارد بازار کنند و به تبع آن قیمت سازه ۲ تا ۳ درصد کاهش پیدا میکند. در سایر نهادههای ساختمانی نیز اگر به این ترتیب عمل شود قیمت تمام شده مسکن تا ۲۰ درصد پایین میآید.
به گفته انبیایی، طراحان و مهندسان کشور در حال تلاشند تا سازههای سبکتر، ایمنتر، سریعتر و ارزانتری را تولید کنند که به نتایج خوبی هم رسیدهاند. نمونههای متعددی وجود دارد که از روز کلنگزنی تا روز تحویل سازه و نصب پردههای خانه ۱۳۰ روز طول کشیده، یعنی ظرف ۴ ماه و ۱۰ روز پروژه تحویل متقاضی شده است. این اتفاق کوچکی نیست اما بخش پژوهشی و اجرایی کشور در بخش مسکن نیاز به حمایت و منابع مالی مشخص دارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در طرح نهضت ملی مسکن تعاملی بین دانشگاهیان با مسئولان ایجاد شده است گفت: بله نشستهای چندجانبهای در این راستا تشکیل شده که حوزههای طراحی، اجرا و تولید مصالح را کنار هم قرار دهیم. اینکه بگوییم یکدفعه میتوانیم یک میلیون مسکن بسازیم شاید چندان منطقی نباشد اما اگر بسترهایی را ایجاد کنیم تا قیمت تمام شده را کاهش دهیم و رقابتهای ناسالم را از بین ببریم، طیف گستردهتری از جامعه را در تولید مسکن فعال میکنیم و به هدف ساخت سالیانه یک میلیون واحد مسکونی دست مییابیم.
مصالح ساختمانی در بورس با نرخ پایه به سازندگان عرضه شود
این استاد حوزه عمران در حاشیه سیزدهمین کنگره بینالمللی مهندسی عمران گفت: وقتی قیمت پایه توسط تولیدکننده فولاد در بورس اعلام میشود سود مدنظر در آن لحاظ شده است. اما به اعتقاد من این فرآیند علیه طرح نهضت ملی مسکن عمل میکند؛ چرا که باعث میشود قیمت نهایی ۲۰ تا ۳۰ درصد بالاتر قیمت پایه عرضه شود. برخی افراد گفتند سازه فولادی بخش اندکی از هزینههای مسکن را به خود اختصاص میدهد اما وقتی از صحبت از فولاد میکنیم در و پنجره، کلید و پریز، کانال کولر و بسیاری دیگر از تجهیزات را شامل میشود. مخالفتی با عرضه محصولات در بورس نداریم اما انتظار داریم با نهادههای ساختمانی با قیمت پایه به دست مصرفکننده برسد.
لزوم افزایش تعامل و پژوهش در بخش مسکن
همچنین حامد ضیایی- رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازههای فولادی در حاشیه این نشست به ایسنا گفت: راهکارهای افزایش سهم سازههای فولادی و کاهش قیمت از جمله موضوعات مهم این کنگره بود و ما معتقدیم قیمت فولاد در کشور بالاست و فولاد باید ارزانتر عرضه شود.
وی اظهار کرد: آسیبشناسی کمتر نتیجه گرفتن از این نوع رویدادها را در پنل این کنگره مطرح کردیم که با یک رویداد نمیتوان به نتیجه رسید، لذا این نوع نشستها باید تداوم داشته باشد و به طور منظم به آن پایبند باشیم.
بنابراین گزارش، سیزدهمین کنگره بینالمللی مهندسی عمران طی روزهای ۲۵ تا ۲۷ مهرماه ۱۴۰۲ در دانشگاه علم و صنعت برگزار میشود. اولین دوره این کنگره در سال ۱۳۵۰ در دانشگاه شیراز برگزار شده و تا کنون ۱۳ دوره ملی و ۱۳ دوره بینالمللی آن برگزار شده است. در این دوره که ۱۶ دانشگاه از سراسر کشور حضور دارند مجموعا بیش از ۷۰۰ مقاله ارایه و ۱۹ نشست تخصصی، ۴۶ کارگاه و حدود ۵۰ سخنرانی برگزار میشود.
انتهای پیام