ملی‌پوش قایقرانی: شانس آوردیم همان برنز را هم گرفتیم

ملی‌پوش قایقرانی کایاک ایران گفت: ما برای گرفتن مدال طلا و نقره به بازی‌های آسیایی هانگژو رفته بودیم اما با توجه به آمادگی‌ای که از حریفان خود دیدیم، شانس آوردیم لااقل مدال برنز گرفتیم.

پیمان قویدل در گفت‌وگو با ایسنا درباره‌ی گرفتن مدال برنز کایاک دونفره بازی های آسیایی هانگژو بیان کرد: ما شرایط سختی را در ایران داشتیم. فصل زمستان، زمان طلایی برای تمرینات ما است اما مصدومیت‌های زیادی داشتیم و نتوانستیم تمرینات را آنطور که باید انجام دهیم. از طرفی مشکلات مالی هم داشتیم و به هر حال باید مکمل‌های مورد نیاز را تهیه می‌کردیم و به دنبال درمان هم بودیم. نسبت به رکوردهای زمانی که در سال گذشته ثبت کرده بودیم امیدوار بودیم که مدال‌های بهتری بگیریم. روی طلا و نقره واقعا حساب کرده بودیم.

او ادامه داد: یکی از دلایلی که در بازی‌های آسیایی سورپرایز شدیم به این برمی‌گردد که ما مسابقات کمی شرکت کردیم، در کاپ‌های جهانی حضور نداشتیم و بلافاصله در خط استارت قهرمانی جهان و انتخابی المپیک قرار گرفتیم و آنجا نتوانستیم سهمیه المپیک بگیریم. بعد از قهرمانی جهان هم به فاصله حدود یک ماه در بازی‌های آسیایی شرکت کردیم. زمانی هم که رکورد ورزشکاران آسیایی را آنالیز می‌کردیم فکر می‌کردیم شرایط به نفع ما است اما آنها در هانگژو به گونه دیگر ظاهر شدند. ما برای گرفتن مدال طلا و نقره به بازی‌های آسیایی هانگژو رفته بودیم اما با آمادگی که از حریفان خود دیدیم شانس آوردیم که مدال برنز هم گرفتیم.

خیلی امید داشتم کایاک چهار نفره مدال بگیرد

ملی‌پوش کایاک ایران در مورد وضعیت آمادگی رقیبان ایران گفت: قایقرانان چین، کره‌جنوبی و ژاپن با کشورهای قدرتمند مانند اوکراین، آلمان و پرتغال اردوی مشترک گذاشته بودند و طبیعتا سطح آنها نسبت به دیگر کشورهای آسیایی بالاتر رفته بود. من خیلی امید داشتم که در کایاک چهار نفره هم به مدال برسیم که این اتفاق رخ نداد. من مانند بازی‌های آسیایی جاکارتا مدال گرفتم. آنجا در چهار نفره به مدال برنز رسیدیم و در هانگژو در کایاک دو نفره مدال برنز گرفتم. دوست داشتم که رنگ مدالم نقره می‌شد یا دو مدال برنز در هانگژو می‌گرفتم اما این اتفاق رخ نداد. این در حالی بود که ما واقعا تیم چهار نفره خوبی داشتیم.

او در مورد وضعیت تمرینی تاکید کرد: در این یکی دو سال که پدرو سنا آمده است، ۶۰ درصد تمرینات ما روی کایاک چهار نفره  و ۳۰ درصد تمرینات در کایاک یک نفره بود. تمرینات خیلی کمی در کایاک دو نفره داشتیم و خیلی روی دو نفره حساب باز نکرده بودند.

باید به مسابقه بیشتری می‌رفتیم تا مربی برزیلی مشکلاتمان را می‌دید

قویدل در پاسخ به این پرسش که حضور مربی برزیلی تاکنون چقدر توانسته به پیشرفت ورزشکاران ایرانی کمک کند و تا چه اندازه انتظار مدال آوری را برآورده کرده است؟ گفت: پدرو سنا خیلی منتقد دارد و می‌گویند باید بهتر از این مدال می‌گرفت اما به نظرم باید با توجه به شرایط و امکاناتی که داریم، انتظارات را پایین بیاوریم. "پدروسنا" زمانی که ژاپن بود همه امکانات در اختیارش بود اما زمانی که به ایران آمد فقط خودش بود و ما ورزشکاران. آقای سهرابیان رییس فدراسیون تلاش زیادی کرد که بودجه لازم را فراهم کند اما نیاز بود که ما در مسابقات بیشتری شرکت کنیم تا "پدرو سنا" متوجه نقاط ضعف ما شود و یا استراتژی‌ها تغییر کند. ما فقط در داخل دور هم تمرین می‌کردیم، تست می‌گرفتیم و در مسابقات لیگ و قهرمانی کشور شرکت می‌کردیم. از این رو نمی‌توانستیم خودمان را با آسیایی‌ها مقایسه کنیم.

در مسابقات دیگر می‌باختیم بهتر از این بود که در هانگژو ببازیم

او افزود: اگر مسابقات بیشتری شرکت می‌کردیم و آنجا شکست می‌خوردیم خیلی بهتر از این بود که در بازی‌های آسیایی شکست خوردیم یا در مسابقات انتخابی المپیک ببازیم. پدرو سنا در کل از لحاظ تکنیک و فنی مربی خوبی است اما سیستم بدن ما بیشتر به سمت تمرینات استقامتی است این در حالی است که سیستم تمرینی اسپانیایی‌ها و پرتغالی‌ها سرعتی است و پدرو سنا بیشتر با آن سیستم کار می‌کرد و آن سیستم شاید خیلی به شرایط بدنی ما نمی‌خورد. از آنجایی که در مسابقات هم شرکت نمی‌کردیم نمی‌توانست ما را آنالیز کند. ما سال گذشته در تمرینات تهران، حتی رکورد جهانی را هم زدیم اما نیاز است که این رکوردهای زمانی در مسابقات ثبت شود. اینکه ما فقط در تمرینات این رکوردهای زمانی را ثبت کنیم هیچ فایده‌ای ندارد و باید در مسابقات تکرار شود.

نگران انتخابی المپیک هستم

ملی پوش کایاک ایران در پاسخ به این پرسش که با توجه به عملکردی که قایقرانان کشورهای دیگر در بازی‌های آسیایی از خود به جا گذاشتند تا چه اندازه باید نگران مسابقات انتخابی المپیک بود؟ تاکید کرد: به محض اینکه مسابقه‌ام در بازی‌های آسیایی هانگژو تمام شد و ضربان قلبم پایین آمد تمام نگرانی‌ام به سمت انتخابی المپیک رفت. ما همه تلاش خود را می کنیم و زندگی خود را گذشته‌ایم تا بتوانیم سهمیه المپیک بگیریم و در المپیک پاریس باشیم اما با این شرایط فکر می‌کنم کارمان سخت است. کره‌ای‌ها در بازی‌های آسیایی هانگژو بعد از چین دوم شدند. چند روز است که می‌بینم به ژاپن رفته‌اند و تمرینات خود را آغاز کرده‌اند. در واقع از الان دارند خودشان را برای مسابقات انتخابی المپیک آماده می‌کنند. در حال حاضر اردوهای ما مشخص نیست و حتی اگر اردو هم بگذارند به ضرر ما است چون باید در وضعیت آلودگی هوای تهران و جنگ روانی تمرین کنیم که بیشتر ضرر می‌کنیم. خود من در حال حاضر تمریناتم را در بندر انزلی آغاز کرده‌ام.

روانشناس، تشنج‌ها را از بین می‌برد اما او را برداشتند

دارنده مدال برنز بازی‌های آسیایی هانگژو در پاسخ به این پرسش که شنیده شد قبل از بازی‌های آسیایی حواشی و اختلافاتی در تیم آب‌های آرام وجود داشت و این مسئله چقدر روی عملکرد ورزشکاران در هانگژو تاثیرگذار بود؟ تاکید کرد: به هر حال وقتی تیم ملی یک تیم ملی کشور برای یک رویدادی آماده می‌شود، حواشی و آسیب دیدگی وجود دارد. این وظیفه وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و فدراسیون است که یک روانشناس برای تیم بگذارند تا آرامش را برقرار کند. ما قبلا یک روانشناس داشتیم که کمک زیادی به تیم می‌کرد و تشنج‌ها را از بین می‌برد و آرامش را در تیم برقرار می‌کرد اما کمیته ملی المپیک روانشناس‌ها را برداشت. 

او افزود: ما ماساژور هم نداشتیم و دو ماه مانده به بازی‌های آسیایی برای ما ماساژور آوردند. در شرایطی مسابقه می‌رویم که ماساژور و روانشناس نداریم. به هر حال حواشی همیشه هست اما یک نفر باید باشد که این حواشی را خنثی کند خوب است اما این سپر دفاعی‌مان را گرفتند.

قرار بود پاداش پای سکو نصف نشود

ملی‌پوش کایاک ایران با اشاره به پاداش پای سکوی کمیته ملی المپیک به مدال‌آوران هانگژو گفت: در بازدیدی که مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک از تمرینات تیم ملی قایقرانی قبل از بازی‌های آسیایی هانگژو داشت، درخواست کردیم که پاداش‌های پای سکو را نصف نکنند چون عادلانه نیست که پاداش، برای تیم ۱۲ نفره تقسیم دو شود و برای کایاک دونفره یا چهار نفره هم تقسیم بر دو شود. به ما گفته شد که این اتفاق نمی‌افتد اما الان پاداش پای سکوی ما را نصف کردند. همچنین گفتند بلافاصله بعد از گرفتن مدال، پاداش‌ها را واریز می‌کنند اما هنوز به حساب ما واریز نشده است و این مسائل انگیزه ورزشکار را می‌گیرد. این عشق و علاقه به ورزش و عرق به پرچم است که ما را نگه داشته است.

 کار خارق العاده نمی‌خواهیم فقط اردوی مشترک بگذارند

قویدل در پایان تصریح کرد: ما نمی‌خواهیم کار خارق‌العاده‌ای برای ما انجام بدهند اما اگر مسئولان می‌خواهند نتیجه بگیرند برای ما اردوی مشترک بگذارند تا اگر قرار است، شکست بخوریم در همان اردوهای مشترک تکلیفمان مشخص شود و اگر ببینیم زورمان نمی رسد اصلا به مسابقه نرویم نه اینکه داخل خانه با هیچ کسی رقابت نکنیم. در واقع شرایط را برای ما فراهم کنند و اگر ما خوب نبودیم در آن صورت اعزاممان نکنند.

بیشتر بخوانید:

ناکامی پنج قایق ایران در بازی‌های آسیایی/ پایان کار آب‌های آرام با ۳ برنز

ناگفته‌های مدال‌آور قایقرانی از هانگژو: برایم جنگ روانی درست کردند!

مربی بزریلی قایقرانی بدون شاهکار/ وعده مدال‌های ۲رقمی، نصف شد!

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۸ مهر ۱۴۰۲ / ۰۸:۰۰
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 1402072618739
  • خبرنگار : 71468