«محمدعلی ملک زاده» در این نشست هماهنگی ارزیابی تیم اعزامی سازمان مدیریت بحران کشور از ارزیابی عملکرد دستگاههای استان در حوزه مدیریت بحران که صبح امروز در سالن اجتماعات مدیریت بحران استان برگزار شد، اظهار کرد: براساس دستور وزیر محترم کشور و با توجه به قوانین حاکم در حوزه مدیریت بحران عملکرد دستگاههای مختلف در حوزه اقدامات پیشگیرانه توسط ارزیابان بررسی و نتایج جهت ارائه به ستاد ملی مدیریت بحران کشور ارائه خواهد شد.
وی ادامه داد: اعضای تیم ارزیابی در قالب سه تیم به مدت دو روز با حضور در دستگاههای راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، آتشنشانی، دفتر فنی، کمیسیونهای ماده ۹۹ و ۱۰۰ عملکرد آنها را در حوزههای اقدامات پیشگیری، کاهش خطر و همچنین امکانات و تجهیزات و آمادگی دستگاهها برای مقابله با بحرانهای مختلف ارزیابی میکنند.
جانشین ارشد ستاد پیشگیری، هماهنگی و عملیات پاسخ به بحران استان با اشاره به اهمیت جایگاه ارزیابی در ارتقاء سطح توانمندیهای استانها، اظهار کرد: این ارزیابیها با رویکرد شناخت بهتر از جایگاه قوانین و رفع مشکلات کلی در حوزه فرآیندها و آییننامهها اجرا میشود و انتظار داریم نتایج آن در بهبود تدوین قوانین و دستورالعملها تاثیر گذارد تا شاهد ارتقاء سطح ایمنی در سطح ملی و در نتیجه کاهش سطح خسارت در هنگام وقوع حوادث باشیم.
ملک زاده گفت: نگاه عموم مردم به بحران صرفاً فعالیت در شرایط خاص است و البته که مدیریت در زمان وقوع بحرانها از جایگاه ویژهای برخوردار است اما در واقع بخش عمدهای از فعالیتها و تصمیمات مدیریت بحران به حوزه اقدامات پیشگیرانه برمیگردد.
وی ادامه داد: اگر اصول فنی و مهندسی و برنامههای کاهش خطر در ساخت و سازها در بخش دولتی و بخش مردمی جدی گرفته شود بیشک هم سرمایههای انسانی از بلایای طبیعی مصون میماند و هم سرمایههای ملی و مردمی خسارت کمتری میبینند.
مدیر کل مدیریت بحران استان با اشاره به وقوع بیش از ۱۸ مخاطره در استان یزد، گفت: استان یزد شاهد بروز مخاطرات مختلفی چون سیل، زلزله، خشکسالی، فرونشست، سرمازدگی، حوادث ترافیکی، گرد و غبار، آلودگی هوا و غیره است که برخی از آنها آنی و برخی در مرور زمان رخ میدهد که میبایست با نگاهی جامع آنها را مدیریت کرد.
وی با اشاره به نقش و جایگاه آموزش در فرهنگ سازی ایمنی، اظهار کرد: پس از وقوع حوادث و بحران ها توجه عموم مردم به موضوع مدیریت بحران نقش ویژهای پیدا میکند ولی متاسفانه پس از گذشت زمان دوباره از سطح این توجهها کاسته میشود.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی استانداری یزد، ملک زاده ادامه داد: فرهنگ عامه مردم در حوزه ایمنی در کنار جدیت دستگاههای دولتی می تواند به افزایش ضریب ایمنی در برابر حوادث و بحرانها بیانجامد و به تنهایی رسیدن به این هدف امکان پذیر نیست.
مدیر کل مدیریت بحران استان با اشاره به حوادث اخیر نیز عنوان کرد: بخشی از خسارات وارده بر اثر مخاطراتی چون سیل سال گذشته بر اثر کم توجهی به اصول ایمنی و کاهش خطر در حوزه واگذاریها و نگهداری سازه ها توسط دستگاه های دولتی از یک سو و بیتوجهی برخی از مردم به مسائلی چون تجاوز به بستر و حریم رودخانهها، عدم رعایت اصول ایمنی در ساخت و ساز ها و حتی اتصال آب باران پشتبامها به شبکه فاضلاب شهری یا بازدید و پاکسازی نکردن ناودانها روی داد که بسیاری از این موضوعات میتوانست قبل از بروز حادثه مدیریت شده و خسارت کمتری ببینیم.
انتهای پیام