«حمیدرضا بصیری» رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ابرکوه در این خصوص گفت: با برگزاری نمایشگاه جهانی صنایع دستی و هنرهای خانگی ژاپن، عروسکهای بومی سنتی ابرکوه یعنی عروسکهای «اعلا و رعنا» موسوم به «عاروسُک جُلی» به همت دکتر «سعادت آذر» رایزن فرهنگی ایران در ژاپن راهی ژاپن شدند.
وی خاطرنشان کرد: این عروسکهای پارچهای کوچک با دنیایی از داستان و خاطره و پس از سالها فراموشی دوباره به همت «حامد اکرمی» از فعالان صنایع دستی شهرستان احیا شده و علاوه بر نشان ملی، توانست نماد صلح جهانی را بدست آورد و سفیر میراث فرهنگی استان یزد شود.
«حامد اکرمی» احیاگر عروسکهای سنتی بومی «اعلا و رعنا» نیز در این باره افزود: عروسک کوچک پارچهای یا در گویش بومی محلی ابرکوه «عاروسُک جُلی»، از سر چین لباسهای سنتی دوخته میشود و در دنیای خیالی کودکان، یک دوست مهربان است.
وی گفت: برای ساخت این عروسکها از چوب و پنبه و ارزن(الُم) و تکههای پارچه و برای تزیین عروسک از یراق و پولک استفاده میشود.
اکرمی در مورد لباس و جنس «عاروسُک جُلی» نیز گفت: پوشش عروسکهای مذکور شامل لباسهای شش چین، هشت چین، کلوش، اسلامی، تنبان، چارقد، زیجمه کوتاه و بلند، نظامی، شب کلاه، یقه فرج الهی و غیره است که نمونهای از لباسهای سنتی بومی دوران قاجار در ابرکوه بشمار میآمده است.
نمایشگاه جهانی «آگه او» با شرکت نمایندگان ۲۵ کشور جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران در محل برگزاری نمایشگاههای بین المللی شهرداری استان سایتاما در ژاپن برگزار شد.
انتهای پیام