«زهره حکیم زاده» در گفتوگو با ایسنا، در خصوص عملکرد اداره کل حفاظت از محیط زیست در حوزه آب، خاک و پسماند استان در سال جاری، گفت: در راستای تحققبخشی اهداف و تکالیف اداره کل حفاظت محیط زیست استان در حوزه حفاظت کیفی منابع آب زیرزمینی و جلوگیری از آلودگی آب، طی سال جاری شناسایی صنایع آلاینده استان و بررسی موقعیت آنها تا سفرههای آب زیرزمینی و زونهای آب شرب، انجام و بر این اساس نزدیکترین چاههای متاثر از واحدهای آلاینده مورد کنترل و اندازه گیریهای زیست محیطی قرار گرفتند.
وی در همین رابطه افزود: طی شش ماهه اول سال جاری، شاخص کیفی آب هشت حلقه چاه با کاربریهای صنعتی، کشاورزی و شرب و یک حلقه قنات در قالب ۴۳۷ پارامتر اندازه گیری و بر اساس بررسیهای صورت گرفته، معادل توصیفی شاخص کیفی آلایندههای سمی برای چاههای مربوطه از بسیار خوب تا خوب ارزیابی شد.
حکیمزاده اظهار کرد: در راستای اجرای قانون حفاظت از خاک نیز طی سه ماه دوم سال جاری، تعداد ۲۸ نمونه خاک با ۸۶۰ پارامتر مورد نمونهبرداری، آنالیز و بررسی قرار گرفت که تنها در یک مورد منجر به بروز آلودگی خاک بود.
حکیمزاده افزود: جرایم ناشی از تخلیه مواد شیمیایی منجر به آلودگی خاک، پس از محاسبه به همراه روشهای پاکسازی، به منظور اخذ جریمه و الزام متخلفین به پاکسازی، به مراجع قضایی ارجاع میشود.
رییس اداره مدیریت زیست محیطی استان در رابطه با صدور مجوز واردات و صادرات و نقل و انتقالات انواع پسماندها نیز تصریح کرد: در سه ماهه دوم سال جاری یعنی فصل تابستان، حمل و نقل ۲۰ هزار تن پسماند صنعتی و ویژه، ۲۲ هزار تن واردات ضایعات کاغذ و مقوا و ۱۲ هزار تن صادرات پسماندهای صنعتی تحت سامانه جامع محیط زیست کشور انجام شد.
وی ضمن بیان این که در این راستا کلیه واحدهای ارسالکننده و دریافتکننده پسماند طی دفعات حمل و نقل، مورد نظارت و کنترل مستمر این اداره کل قرار گرفتند، گفت: پایشهای انجام شده بر واحدهای صنعتی، معدنی و خدماتی دارنده پسماند و مکانهای دفع پسماند طی سه ماهه دوم امسال، ۳۵ مورد بود که منجر به صدور ۱۸ اخطار شده است.
حکیمزاده در پایان ضمن بیان این که بررسی و تعیین ماهیت پسماندهای صنایع مختلف استان براساس نتایج اندازهگیریهای زیست محیطی انجام شده توسط آزمایشگاههای معتمد سازمان حفاظت محیط زیست روی ۱۵۱ پسماند با تعداد یک هزار و ۶۱۶ پارامتر انجام شد، گفت: بدیهی است پسماندهای ویژه به لحاظ انبارش، حمل و نقل و دفع، نیاز به مدیریت خاص دارند تا اثرات آنها بر منابع آب و خاک به حداقل برسد.
انتهای پیام