حسین محمدیان در آستانه فرا رسیدن روز ملی صادرات با اشاره به اقتضائات توسعه تجارت کشور اظهار کرد: مشکلات موجود در مسیر مراودات مالی و بانکی با کشورهای هدف یکی از چالشهای فعالان اقتصادی در حوزه صادرات است. لذا تقاضای ما از دولت و ارکان نظام آن است که ایران هر چه سریعتر به پیمانهای بینالمللی بپیوندد تا در راستای توسعه تجارت، شاهد تسهیل در انجام مراودات مالی با کشورهای مختلف باشیم.
وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری همواره بر توسعه صادرات غیرنفتی تاکید موکد داشتهاند؛ چرا که صادرات غیرنفتی میتواند در تمامی زمینهها از جمله اشتغال، درآمدزایی و بهبود تراز تجاری کشور مثمرثمر باشد. لذا در این راستا، بایستی موانع و گرههایی که وجود دارد، با تدبیراندیشی و توجه به پیشنهادات و درخواستهای بخش خصوصی مرتفع شود.
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی مشهد با بیان اینکه موضوع پیمانسپاری ارزی در حال حاضر یکی از مهمترین مشکلات ما در حوزه صادرات است، عنوان کرد: این سیاست با شیوه اجرایی فعلی مورد پذیرش صادرکنندگان نیست. صادرکنندگان از دولت تقاضا دارند که در سیاست تعهد ارزی تجدید نظر شود تا تمامی صادرکنندگان بتوانند ارز حاصل از صادرات خود را به قیمت آزاد در بازار بفروشند یا اینکه نظام بانکی، ارز صادراتی را به قیمت بازار آزاد از صادرکننده خریداری کند تا آنان متضرر نشوند.
محمدیان ابراز امیدواری کرد که سوبسیدها و رانتهای موجود در تولید و صادرات به حداقل ممکن برسد تا تولیدکنندگان بتوانند در یک اقتصاد آزاد دسترسی راحت به مواد اولیه داشته باشند و در غایت امر، آنچه اتفاق میافتد، تولید صادرات محور باشد.
وی در خصوص چالش صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در حوزه اخذ ضمانتنامههای ارزی و صادراتی نیز اذعان کرد: تاکنون اقدامی برای حل مساله ضمانتنامههای صادراتی صورت نگرفته است. این مساله یکی از چالشهای جدی است و تا زمانی که نتوانیم مراودات خود را با بانکهای دیگر کشورها انجام دهیم، قطعا در زمینه توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی توفیقی حاصل نخواهیم کرد؛ چنانکه آمارها حاکی از آن است که رشد قابل توجهی در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی به دلیل محدودیتهای بانکی نداشتهایم.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی مشهد، رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: ما باید برای افزایش مبادلات اقتصادی با دیگر کشورها، قواعد بینالمللی را بپذیریم تا چشم انتظار توسعه صادرات و مراودات تجاری را داشته باشیم. باید با تلاش در جهت حذف تحریمها، بتوانیم جزئی از تجارت جهانی باشیم و از ظرفیت کشور به نحو احسن استفاده کنیم که البته انگیزه حذف موانع موجود را در دولتمردان و کارگزاران میبینیم.
انتهای پیام