کدام افراد زباله الکترونیکی ایجاد می‌کنند؟

بسیاری از افراد به‌طور مکرر تلفن‌های خود را تعویض می‌کنند که منجر به هدر رفت ابزارهای الکترونیکی زیادی می‌شود.

به نقل از ویفروم، آمار مربوط به تلفن‌های همراه حیرت‌آور است؛ بیش از هفت میلیارد کاربر تلفن همراه در سراسر جهان وجود دارد که نزدیک به پنج میلیارد نفر آنان از تلفن هوشمند استفاده می‌کنند.

این دستگاه‌ها بخش اساسی از زندگی ما هستند اما همانطور که دستگاه‌های الکترونیکی دائما در حال توسعه هستند، مدل‌های قدیمی به سرعت از رده خارج می‌شوند.

در نظرسنجی انجام شده توسط شرکت نرم‌افزاری سوئیسی، مشخص شد که ۶۲ درصد از پاسخ‌دهندگان هر سه تا چهار سال یک بار گوشی هوشمند خود را تعویض می‌کنند. بخش قابل‌ توجهی از مردم حتی بیش از این مدت تلفن خود را عوض می‌کنند به‌طوری‌که تقریباً ۲۰ درصد از پاسخ‌دهندگان گزارش کردند که هر سال تلفن خود را تعویض می‌کنند.

این گردش سریع فقط شامل تهیه یک دستگاه جدید نیست، اغلب به معنای خرید مجموعه‌ای کاملاً جدید از کابل‌ها و شارژرهایی می‌شود که با آخرین مدل گوشی سازگار است.

به تازگی کمیسیون اروپا مقرراتی اجرا کرده است که بر اساس آن تا سال ۲۰۲۴ همه تلفن‌ها و دستگاه‌های الکترونیکی کوچک فروخته شده در اتحادیه اروپا باید دارای یک پورت شارژ جهانی USB-C باشند. در نتیجه، ۳۰ مدل مختلف شارژر به تنها سه مدل کاهش می‌یابد.

با وجود این پیشرفت، بسیاری از ما قبلاً انباری از وسایل قدیمی، شارژرها و کابل‌ها را جمع کرده‌ایم. بسیاری از این شارژرها در نهایت دور ریخته می‌شوند و سالانه بیش از ۵۱ هزار تن ضایعات تجهیزات الکترونیکی را به همراه دارند.

بسیاری از افراد نمی‌دانند که دور انداختن شارژرها و کابل‌های تلفن قدیمی در سطل‌های زباله پیامدهای زیست‌محیطی منفی دارد. شارژرها و کابل‌ها از پلاستیک‌ها، فلزات و مواد دیگر تشکیل شده‌اند که به‌طور طبیعی تجزیه نمی‌شوند.

کشورهای توسعه یافته، ازجمله ایالات‌متحده، برخی کشورهای اروپایی و برخی کشورهای آسیا، اغلب زباله‌های الکترونیکی خود را به کشورهای فقیرتر صادر می‌کنند. در مکان‌هایی که امکانات مناسب و قوانین ملی زباله الکترونیکی وجود ندارد، زباله‌های الکترونیکی اغلب به‌عنوان زباله‌های عمومی تلقی شده و به محل دفن زباله ختم می‌شوند یا همراه با سایر زباله‌های فلزی یا پلاستیکی بازیافت می‌شوند.

با این وجود، هر گونه زباله الکترونیکی که شامل دوشاخه، باتری یا کابل باشد، می‌تواند به شیوه‌ای مسئولانه از نظر محیط‌زیست مدیریت شود. همه کابل‌ها حاوی مس هستند که یک ماده با ارزش است که آنها را برای بازیافت مناسب می‌کند. بسیاری از پلاستیک‌های کابل استاندارد را نیز می توان بازیافت کرد، اگرچه برخی ممکن است به دلیل وجود مواد افزودنی چالش‌هایی را ایجاد کنند.

راه‌های زیادی برای مدیریت پایدار کابل‌ها و شارژرهای قدیمی شما وجود دارد. با اولویت دادن به پیشگیری از ایجاد زباله‌های الکترونیکی، استفاده مجدد و بازیافت نه تنها به محیط زیست کمک خواهید کرد، بلکه اطمینان حاصل می‌کنید که محصولات امروزی می‌توانند مواد خام فردا را تشکیل دهند. بازیافت زباله‌های الکترونیکی به حفاظت از محیط زیست و کاهش آلودگی کمک می‌کند.

راه‌های زیادی برای بازیافت شارژرهای قدیمی مانند بردن آنها به یک مرکز تحویل یا فروش وجود دارد. مهم است که از تأثیرات زیست‌محیطی دستگاه‌های الکترونیکی خود آگاه باشیم و اقداماتی را برای کاهش ردپای زباله‌های الکترونیکی خود انجام دهیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۵ مهر ۱۴۰۲ / ۱۵:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402072517875
  • خبرنگار : 50105