جمشید نعمتی سهشنبه ۲۵ مهرماه در جمع خبرنگاران، با اشاره به برگزاری همایش ملی صرفهجویی انرژی در ساختمانها برای نخستینبار در کشور، اظهار کرد: این همایش با حضور بیش از ۴۵۰ شرکتکننده از استانهای همدان، لرستان، کرمانشاه، کردستان، اصفهان، گلستان، آذربایجانغربی، مرکزی، زنجان، البرز، تهران و هرمزگان از ۲۶ تا ۲۸ مهرماه با هدف ارتقاء دانشفنی مهندسان معماری، برق، مکانیک و عمران در استان همدان برگزار میشود.
وی با بیان اینکه ایران جزو کشورهای اول دارای بزرگترین ذخایر انرژی است، خاطرنشان کرد: ایران با وجود داشتن کمتر از یک درصد جمعیت جهان دارای ۱۸ درصد ذخایر گازی شناخته شده و رتبه دوم منابع گازی دنیا، ۱۱ درصد منابع نفت و رتبه پنج منابع نفتی در جهان بوده و ۱۳ درصد منابع انرژی دنیا در اختیار ایرانیان است اما در کشور ناترازی در مصرف و تولید گاز وجود داشته و مقدار تولید، تصفیه و پالایش گاز با مقدار مصرف در فصلهای سرد و پیک مصرف همخوانی ندارد این در حالیست که منابع گاز در ایران ۱۸ برابر جمعیت کشور بوده و در مقایسههای جهانی عدم مصرف بهینه و بالا بودن میزان هدررفت انرژی در ساختمانها به عنوان دلایل اصلی این کار معرفی میشود.
نعمتی با تأکید براینکه ۴۰ درصد گاز طبیعی کشور در گرمایش آب ساختمانها هدر میرود، افزود: سهم صنعت در مصرف گاز فقط ۲۱ درصد است در حالیکه سهم ساختمانها ۴۰ درصد است.
دبیر همایش ملی صرفهجویی انرژی در ساختمانها با بیان اینکه منابع انرژی محدود هستند، اظهار کرد: آمارها نشان میدهد کمتر از ۱۳۰ سال آینده منابع گاز داریم.
وی با اشاره به رشد ۵.۵ درصدی مصرف گاز در ایران، یادآور شد: برای یک مترمربع ساختمان ۵.۵ برابر کشورهای اروپایی انرژی مصرف میکنیم و واقعیت تلخ این است که اگر با همین روال مصرف ادامه پیدا کند باید واردات گاز داشته باشیم.
نعمتی با تأکید بر اینکه قانونگذاران از سالها قبل به این امر واقف بودند که هدررفت انرژی را باید در ساختمانها کنترل کرد، تصریح کرد: نخستین اقدام برای کنترل مصرف انرژی در ساختمانها با تدوین مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان به عنوان قانون لازمالاجرا آغاز شد و رعایت این قانون ابتدا از ساختمانهای مراکز استانها آغاز شده و بعد به شهرستانها تسری پیدا کرده و طبق آمارهای رسمی همدان جزو استانهای پیشتاز در رعایت الزامات مبحث ۱۹ مقررات ملی، بهینهسازی مصرف انرژی و جلوگیری از هدررفت انرژی در ساختمانها بوده و این یکی از دلایلی است که همدان به عنوان محل برگزاری همایش انتخاب شده است.
وی خاطرنشان کرد: در اردیبهشتماه سالجاری طی ابلاغیه وزارت راه و شهرسازی گذراندن دوره آموزشی «صرفهجویی در مصرف انرژی» برای تمدید و ارتقاء پایه پروانه اشتغال به کار مهندسان رشتههای عمران، معماری، مکانیک و برق الزامی شد بنابراین در همین راستا در شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی کشور پیشنهاد شد به جای تحمیل بار آموزشی زیاد در این زمینه به استانها سلسله همایشهایی در نقاط مختلف کشور برگزار شود و طی نامهای برگزاری این همایش به سازمان نظام مهندسی استان همدان ابلاغ شد و برای دریافت مجوزهای لازم از دفتر تبدیل مقررات ملی و کنترل ساختمان کمیته علمی، شورای سیاستگذاری و سرفصلهای این همایش مشخص و اعلام و در نهایت مجوز برای همایش جایگزین دورهها و الزامات صرفهجویی در مصرف انرژی گرفته شد.
نعمتی با بیان اینکه هدررفت انرژی در ساختمانهای ما بالاست، افزود: هدررفت انرژی غالباً از پوسته ساختمان اتفاق میافتند و مبحث ۱۹ برای کم کردن تأثیر هدررفت انرژی در ساختمان ابلاغ شده است.
دبیر همایش ملی صرفهجویی انرژی در ساختمانها با تأکید بر اینکه مدیریت مصرف انرژی از ساختمانها آغاز شده است، اظهار کرد: برای ساختمانهایی که از امسال احداث میشوند، برچسب انرژی صادر میشود.
وی با بیان اینکه سهم انرژیهای پاک در تولید برق بسیار پایین است به طوری که کمتر از یک درصد است، افزود: راندمان نیروگاههای ما ۳۰ درصد است یعنی گاز یا مازوت میسوزانیم و فقط ۳۰ درصد تبدیل به برق میشود.
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره وضعیت رعایت مبحث ۱۹ در استان همدان، با اشاره به اینکه مقررات ملی ساختمان وابسته به اقلیم است، بیان کرد: خوشبختانه از بیش از یک دهه قبل رعایت مبحث ۱۹ در شهرهای استان همدان رعایت و الزامی است و این استان در مقایسه با همه استانهای هم اقلیم خود در این زمینه پیشتاز بوده است.
نعمتی با بیان اینکه ساختمانهای مسکونی نسبت به ساختمانهای عمومی و دولتی وضعیت بهتری از نظر رعایت مبحث ۱۹ دارند، گفت: از سال ۸۹ که ویرایش سوم مبحث ۱۹ ابلاغ شده همه ساختمان های که در شهرهای استان احداث شدند ملزم به رعایت بودند و همه رعایت کردند.
وی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر وجود ساختمان سبز در همدان، افزود: در استان همدان ساختمان سبز نداریم اما چند ساختمان پایلوت در کشور داریم.
دبیر همایش ملی صرفهجویی انرژی در ساختمانها درباره مصرف انرژی در مسکن مهر و ملی، تأکید کرد: مسکن مهر فاجعه مهندسی است به طوریکه در کمتر از ۵۰ درصد مسکن مهر مبحث ۱۹ رعایت شده اما در طرح اقدام ملی مسکن در استان همدان ضوابط و الزامات مبحث ۱۹ به طور کامل رعایت شده است.
وی با بیان اینکه با رعایت مبحث ۱۹ هدررفت انرژی بین ۳۵درصد کاهش میابد که این عدد در سبد هزینههای خانواده عدد قابل توجهی است، درباره عدم رعایت مقررات در بخشهای مختلف احداث ساختمان، یادآور شد: در تمامی بخشهای طراحی و نظارت براساس مقررات ملی ساختمان ایران صورت میگیرد. اگر در مرحله طراحی رعایت نشود نقشه ساختمان تأیید نمیشود.
نعمتی با اشاره به اینکه در ۱۰ ماه گذشته از ادامه اجرای احداث سه ساختمان در همدان جلوگیری شده است، گفت: در شهر همدان ساختمانهای داریم که مدت ۱۰ سالی است که به علت رعایت نکردن مقرارت نیمه کاره مانده است.
انتهای پیام