مجید احمدی مقدم در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مزارع پرورش ماهی بهصورت آکواپونیک (Aquaponics) مدلی از پرورش ماهی بهصورت ترکیبی از پرورش ماهی (quaculture) و پرورش گیاهان (Hydroponic) در سیستمهای گردشی آب است.
وی افزود: در این سیستم مواد دفعی ماهی که بیشتر آن بهصورت ترکیبات نیتروژندار از قبیل آمونیاک و ترکیبات غیر نیتروژنی مثل فسفر است به وسیله گیاه جذب شده و از آب حذف میشود.
رئیس اداره بهبود تولیدات دامی مدیریت جهاد کشاورزی کاشان، تصریح کرد: شهرستان کاشان با تولید سالانه ۴۶ میلیون قطعه ماهی زینتی قطب تولید ماهیان زینتی کشور است و برای راهاندازی اولین واحد اکو اپونیک پرورش ماهی زینتی ۴۰ میلیارد ریال اعتبار صرف شده است.
احمدی مقدم تأکید کرد: توسعه مزارع پرورش ماهی بهصورت آکواپونیک، در شرایط بحران کمآبی، باعث صرفهجویی در مصرف آب، کاهش هزینه تولید و تولید مواد گیاهی و ماهی بهصورت ارگانیک بدون استفاده از سموم شیمیایی میشود.
وی گفت: اجرای این پروژه، آب حاصل از پرورش ماهی خوراکی و زینتی برای تولید بوته گیاهانی نظیر گوجهفرنگی، فلفل و ریحان استفاده شده و سپس با تصفیه آب، برای تولید و پرورش ماهی نیز قابل استفاده است.
رئیس اداره بهبود تولیدات دامی مدیریت جهاد کشاورزی کاشان با اشاره به راهاندازی شهرک ماهیان زینتی گفت: فعالیت این شهرک در زمینی به وسعت ۴۹ هکتار، ظرفیت خوبی برای صنعت پرورش کاشان در منطقه کاشان است که افراد شناسایی و رتبهبندی شدهاند و پس از تأمین آب مورد نیاز توسط امور آب و اداره راه و شهرسازی، مرحله واگذاری نیز عملیاتی میشود.
انتهای پیام