یک مسئول عنوان کرد:

توسعه فضای سبز، عاملی برای کیفیت زیست شهری

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم با بیا اینکه یکی از مؤلفه‌های موثر در زیست شهری فضای سبز است، گفت:ه لحاظ مسائل روان شناختی، روحیه و سلامت روان شهروندان و همچنین کاهش آسیب‌های اجتماعی با توسعه فضای سبز ارتباط تنگاتنگ دارد.

دکتر مسعود ترابی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم، امروز ۲۵ مهرماه در اولین همایش ملی راهبردهای توسعه فضای سبز در شهرهای حاشیه کویر که با حضور اعضای هیئت علمی و اساتید برجسته کشور و مدیران عامل سازمان‌های سیما، منظر و فضای سبز کلان‌شهرهای کشور و مسئولین استانی در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه قم برگزار شد، عنوان کرد: در حال حاضر در سطح کل کشور ۷۴ درصد جمعیت شهری و ۲۶ درصد جمعیت روستایی است؛ لذا با توجه به افزایش تراکم جمعیت شهری یکی از مولفه‌های موثر در زیست شهری فضای سبز است.

وی ادامه داد: به لحاظ مسائل روان شناختی، روحیه و سلامت روان شهروندان و همچنین کاهش آسیب‌های اجتماعی با توسعه فضای سبز ارتباط تنگاتنگ دارد و در تعامل شهروندان و رضایت آن ها از مدیریت شهری بسیار تاثیرگذار است‌.

ترابی اظهار کرد: به ‌لحاظ آسیب شناسی و با توجه به معضل منابع آبی، یکی از مباحثی که  باید مورد توجه قرار بگیرد این است که توسعه در همه ابعاد به ویژه در حوزه فضای سبز باید بر اساس توان اکولوژیک هر منطقه باشد.

دبیر علمی این همایش موضوع کاشت یک میلیارد درخت در سطح کشور را مورد توجه قرار داد و گفت: سهم قم کاشت بین هشت تا ده میلیون درخت است؛ در حالی که یکی از اصلی ترین معضلات کشور مسئله آب است، بنابراین تاکید داریم که توسعه فضای سبز باید بر اساس توان اکولوژیک و منطبق با شرایط محیطی باشد.

وی با اشاره به شروع فرایند اجرایی همایش ملی راهبردهای توسعه فضای سبز در شهرهای حاشیه کویر از آذرماه سال گذشته، یادآور شد: مهلت دریافت مقالات تا ۱۰ مهرماه بوده است.

ترابی معرفی گونه‌های گیاهی سازگار در شرایط خشک و نیمه خشک در فضای سبز؛ تامین، انتقال و توزیع و بهره‌وری آب؛ استفاده از آب‌های نامتعارف در فضای سبز شهری؛ راهکارهای اصلاح خاک‌های شور و قلیا؛ مدیریت کنترل آفات و بیماری‌های گیاهی در فضای سبز؛ کاربرد ماشین‌آلات و مکانیزاسیون در فضای سبز؛ طراحی منظر و استفاده از المان‌های شهری متناسب با اقلیم؛ استفاده از فناوری‌های نوین و هوشمند در فضای سبز به عنوان محورهای عمده این همایش مورد تاکید بوده است.

وی افزود: ۱۶۸ مقاله دریافت شده که از این میزان ۱۵۶ مقاله داوری و مورد تایید قرار گرفته شده است؛ همچنین از ۳۱ نفر از اساتید دانشگاه ها در کمیته علمی و داوری همایش استفاده کردیم.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم، گفت: در محورهای مدیریت آب و استفاده از پساب ۲۴ عنوان مقاله، گونه‌های گیاهی سازگار و مناسب ۴۳ مقاله، مدیریت استرس‌های محیطی ۱۶ مقاله، طراحی منظر و المان ۲۱ مقاله و در سایر محورها ۳۷ مقاله دریافت کردیم.

ترابی بیان کرد: امید است نتایج این همایش به دست یابی و راهکارها و راهبردهای توسعه پایدار فضای سبزی و افزایش توجه مدیران و کارشناسان و آحاد مردم به جایگاه فضای سبز در شهرهای حاشیه کویر کشور منجر شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۵ مهر ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۷
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402072517595
  • خبرنگار : 50455