به گزارش ایسنا، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در دومین سفر خارجی خود از زمان صدور حکم بازداشت او توسط دیوان کیفری بینالمللی در ماه مارس از بابت اتهام ادعایی جنایت جنگی، به همراه هیات همراهش صبح امروز سه شنبه وارد فرودگاه بینالمللی شهر پکن شد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وانگ ونتائو، وزیر بازرگانی چین در این فرودگاه از پوتین استقبال کرد.
این همچنین نخستین سفر رسمی رئیس جمهور روسیه به خارج از حوزه اتحاد شوروی سابق در سال جاری میلادی بعد از سفرش در اوایل ماه جاری میلادی به قرقیزستان محسوب میشود.
دیوان کیفری بینالمللی که پوتین را متهم به جداسازی غیرقانونی کودکان از اوکراین کرده، ۱۲۳ کشور عضو این دیوان را به موجب حکم بازداشتی که صادر کرده، ملزم به دستگیر کردن رئیس جمهور روسیه در صورت ورود وی به خاک این کشورها و منتقل کردنش به شهر لاهه برای محاکمه میکند. نه قرقیزستان و نه چین عضو دیوان کیفری بینالمللی نیستند.
پوتین ماه مارس گذشته چند روز بعد از صدور حکم بازداشتش توسط دیوان کیفری بینالمللی آخرین دیدارش را با شی جینپینگ در شهر مسکو داشته و او را «دوست عزیز» خود خطاب کرد. همچنین در جریان آن دیدار رئیس جمهور چین از پوتین دعوت کرد تا در سومین مجمع همکاری بین المللی پروژه «کمربند و جاده» در شهر پکن شرکت کند.
رسانههای روسیه گزارش دادند، پوتین قرار است امروز سه شنبه در مراسم افتتاحیه رسمی این مجمع برگزار شده با میزبانی شی جینپینگ شرکت کرده و با رهبران ویتنام، تایلند، مغولستان و لائوس گفتگو کند.
پوتین به عنوان مهمان ارشد این مجمع، روز چهارشنبه بعد از شی جینپینگ در آن سخنرانی میکند و اواخر همان روز نیز با رئیس جمهور چین برای مذاکراتی دو جانبه دیدار خواهد کرد.
پکن شدیدا با انتقادات غرب از شراکتش با مسکو همچنان که جنگ در اوکراین نشانی از متوقف شدن ندارد مخالفت و تاکید کرده که روابط آنها ناقض هیچ هنجار بینالمللی نیست و چین حق همکاری با هر کشوری را که انتخاب کند، دارد.
آخرین سفر پوتین به چین مربوط به المپیک زمستانی پکن که در فوریه ۲۰۲۲ برگزار شد، است. در جریان آن سفر که چند روز قبل از فرمان رئیس جمهور روسیه برای اعزام دهها هزار سرباز به اوکراین برگزار شد، پکن و مسکو به اعلام آنچه که «شراکت بدون محدودیت» بین خود خواندند، پرداختند.
پوتین حالا برای سومین بار است که در مجمع پروژه کمربند و جاده چین که تا فردا چهارشنبه ادامه مییابد، شرکت میکند. او در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ هم در این مجمع شرکت کرده بود.
تمرکز این مجمع بر ابتکار عمل چینی «کمربند و جاده» است؛ پروژه بزرگی که یک دهه پیش توسط شی جینپینگ با هدف احداث زیرساخت جهانی و شبکههای انرژی متصل کننده آسیا با آمریکا و اروپا از طریق مسیرهای زمینی و دریایی به جریان افتاد.
پوتین از این ابتکار عمل استقبال کرده و آن را زمینهای برای همکاری بینالمللی «که در آن هیچ کس هیچ چیز را بر دیگران تحمیل نمیکند» دانسته است.
روسیه از زمان شروع جنگ اوکراین اقدام به تقویت روابطش با چین در حوزه انرژی به نشانه تقویت همکاری اقتصادی دو کشور کرده است.
سران شرکتهای اصلی نفت و گاز روسیه از جمله اعضای هیات همراه پوتین در این سفر هستند اما انتظار انعقاد توافق جدیدی در زمینه انرژی بین دو کشور وجود ندارد.
طبق اعلام کرملین، این دیدار پوتین نه یک دیدار «دوجانبه تمام عیار» بلکه دیداری برگزار شده در حاشیه یک کنفرانس بینالمللی است.
انتهای پیام