به گزارش ایسنا، دادههای این وزارتخانه که روز گذشته (دوشنبه) منتشر شد حاکیست: دستکم ۸۵۶۱ مهاجر طی دو هفته گذشته به «جزایر قناری» رسیدهاند و این آمار بیش از یک سوم کل مهاجرانی است که در طول سال جاری به این کشور آمدهاند.
این دادهها همچنین نشان میدهد که از روز اول ژانویه تا ۱۵ اکتبر (دو روز قبل) سال جاری، این مجموعه جزایر در اقیانوس اطلس ۲۳ هزار و ۵۳۷ مهاجر را پذیرفتهاند که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۸۰ درصد افزایش داشته است.
هفت جزیره اصلیِ این مجمع الجزایر موسوم به جزایر قناری به مقصد اصلی مهاجران از سنگال و دیگر کشورهای آفریقایی تبدیل شده است که سعی در رسیدن به اسپانیا دارند. برخی دیگر از مهاجران نیز به دنبال عبور از دریای مدیترانه برای رسیدن به سرزمین اصلی اسپانیا هستند.
آب و هوای معتدلتر و دریاهای آرامتر در ماههای سپتامبر، اکتبر و گاهی نوامبر معمولا باعث افزایش ورود مهاجران به این منطقه میشود.
با این حال اسپانیا نسبت به افزایش مهاجرتهای غیرقانونی در سال جاری ابراز نگرانی کرده و گفته است که بدون کمک اتحادیه اروپا نمیتواند مواجهه مناسبی با این مشکل داشته باشد.
ژوئن سال جاری وزرای کشور اتحادیه اروپا با طرحی در مورد بازنگری در سیاستهای مهاجرتی و پناهجویی این اتحادیه موافقت کردند.
این طرح که برای اجرایی شدن باید توسط پارلمان اروپا تایید شود در حالی ارائه شده که امسال تعداد افرادی که با قایق از طریق دریای مدیترانه وارد اروپا شدهاند، ۳۰ درصد افزایش داشته است.
این سیاستهای جدید شامل توزیع عادلانهتر مهاجران و پناهندگان در کشورهای عضو اتحادیه اروپا میشود تا فشار بر کشورهایی مانند ایتالیا و یونان که قایقهای بیشتر قاچاقچیان به آنجا میرود، کاهش یابد.
وزرای کشور اتحادیه اروپا همچنین موافقت کردند که به روند رسیدگی و اخراج افرادی که واجد شرایط درخواست پناهندگی نیستند، سرعت بدهند.
یونیسف (صندوق کودکان سازمان ملل متحد) نیز در گزارش اخیر خود هشدار داده است: شمار کودکان مهاجر بدون همراه که از نواحی دریایی خطرناک به سمت اروپا عبور میکنند در سال جاری، ۶۰ درصد افزایش یافته است.
یونیسف اعلام کرده که بیش از ۱۱ هزار کودک از دریای مدیترانه عبور کردهاند و خواستار واکنش گسترده اروپا برای حمایت از کودکان و خانوادههای پناهجو است.
همچنین در نشست سران ۹ کشور جنوب اروپا که با هدف بررسی بحران مهاجرت، به تازگی در «مالت» برگزار شد، وضعیت ناگوار مهاجران در دریای مدیترانه در دستور کار قرار گرفته است.
سازمان ملل میگوید بیش از ۲۵۰۰ نفر در سال جاری میلادی در حین سفر جان باخته یا مفقود شدهاند.
در این میان علاوه بر عواملی چون ناآرامیهای سیاسی، جنگ و درگیریهای داخلی در شماری از کشورها نظیر سنگال و کشورهای آفریقایی، فاکتور دیگری که اخیرا به این مهاجرتها دامن زده، معضل تغییرات اقلیمی و پیامدهای آن است که امکان ادامه زندگی را از مردم در مناطق آسیبپذیر در برابر حوادث طبیعی نظیر سیل و خشکسالی گرفته است.
در همین رابطه رئیس سازمان بینالمللی مهاجرت (IOM) نیز اخیرا هشدار داده است که اگر جهان اقدامی انجام ندهد، صدها میلیون نفر در جهان در معرض خطر تبدیل شدن به مهاجران آب و هوایی قرار دارند.
انتهای پیام