مجید حیدریان در گفتوگو با ایسنا از نظارتهای مستمر و سرزده از واحدهای تولیدی خبر داد و اظهار کرد: سازمان استاندارد در گذشته تنها به بحث کیفیت کالاها ورود میکرد اما در یکی دو سال اخیر در حوزه های کمی نیز ورود و با هرگونه تخلف در این حوزه برخورد میکند.
وی با بیان اینکه شکایات مردمی زیادی در ارتباط با این نوع کمفروشیها داشتیم خاطرنشان کرد: بازرسان اداره کل استاندارد با پایش محصولات با هر گونه تخلف در این بخش برخورد میکنند.
سرپرست اداره کل استاندارد استان سمنان با بیان اینکه شورای عالی استاندارد کشور در راستای پاسخ به مطالبات مردم ادارات کل استاندارد را موظف به پایش کمی محصولات کرده ادامه داد: استاندارد در گذشته تنها به مباحث کیفی محصولات ورود می کرد اما در دولت سیزدهم شورای عالی استاندارد، ادارات کل استاندارد را موظف به ورود کمی نیز کرد.
انحراف تا ۲ برابر "رواداری" در برخی بسته بندی ها
وی با اشاره به اصطلاح حد "رواداری" یا میزان تلرانس که بر روی برخی از محصولات بسته بندی شده قید شده افزود: به عنوان مثال روی بسته بندی برخی محصولات وزن محصول قید شده و علاوه بر آن میزان "رواداری" نیز به طور مثال منفی ۱۰ قید شده گرم قید شده و این به آن معنی است که وزن محصول حداکثر ممکن است تا ۱۰ گرم کمتر از وزن اولیه و قید شده باشد.
حیدریان از پایش بسیاری از محصولات تولیدی از طریق بازرسان استاندارد استان خبر داد و گفت: متاسفانه در برخی از این اطلاعات قید شده شاهد انحراف هستیم. حتی در برخی محصولات، وزن محصول بسته بندی شده تا دو برابر رواداری قید شده هم کمتر و دارای انحراف بوده است. به عبارتی در این محصول مثلا تا ۲۰ گرم کمفروشی شده در حالی که رواداری قید شده در آن حداکثر منفی ۱۰ بوده است.
سرپرست اداره کل استاندارد استان سمنان عنوان کرد: برای مثال یک محصول ۱۰۰ گرم وزن باید داشته باشد که لحاظ رواداری منفی ۱۰باید حداقل ۹۰ گرم وزن خالص داشته باشد اما گاهی در محصولات مشاهده شده که دو برابر این ۱۰ درصد ،انحراف در وزن محصول وجود داشته است.
حیدریان با بیان اینکه اگر چه ممکن است ۱۰ گرم وزن چندانی نباشد اضافه کرد: وقتی تعداد محصول تولیدی باشد یک انحراف ۱۰ یا ۲۰ گرمی در مجموع حجم بسیار بالایی میشود.
وی عدم تطابق اطلاعات وزنی با وزن واقعی محصول را کمفروشی خواند و تصریح کرد: تولیدکنندگان موظفند که وزن واقعی و خالص را بر روی بستهبندی قید کنند.
سرپرست اداره کل استاندارد استان سمنان در همین راستا از آزمون و بررسی نمونههای متعدد از محصولات تولیدی از سوی اداره کل استاندارد استان خبر داد و گفت: همکاران ما در اداره کل استاندارد استان امسال با حضور در ۶۴ واحد صنعتی و تولیدی استان به بررسی و آزمون فرآورده های تولیدی آنها هم از حیث کمی و هم از نظر کیفی پرداختند.
وی با بیان اینکه در این بازرسیها ۱۲۵ کالا توسط بازرسان اخذ و وزن خالص کالای تولیدی به طور دقیق به دست میآید و در ادامه براساس قانون اگر کمتر از نیم درصد از وزن خالص کالا کم باشد، به واحد تولیدکننده تذکر و اخطار داده میشود و چنانچه وزن کالا در این آزمون نیم و بیشتر از نیمدرصد کمتر از وزن قید شده محصول باشد، برای واحد متخلف پرونده تشکیل و برای برخورد قانونی به اداره کل تعیزیرات استان معرفی میشود. البته پرونده برخی از واحدهای متخلف نیز مطابق قانون به کمیسیون ۴۲ مربوطه ارجاع و متخلف از طریق این کمیسیون جریمه میشوند.
حیدریان از برگزاری ۹ جلسه این کمیسیون در سال جاری خبر داد و گفت: بیش از ۶۰ پرونده برای تعیینتکلیف امور حقوقی در این کمیسون مورد بررسی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه قید رواداری بر روی محصولات ممنوع شده اظهار کرد: تولیدکنندگان براساس قانون باید وزن خالص را بر روی بسته بندی محصولات قید کنند.
قنادان نباید جعبه را به قیمت شیرینی بفروشند
وی با بیان اینکه تولیدکننده باید وزن خالص را بر روی محصول عرضه شده قید کند افزود: متاسفانه علاوه بر برخی محصولات بستهبندی در برخی صنوف نظیر قنادیها نیز خالصفروشی اتفاق نمیافتد و برخی از شیرینیفروشیها، جعبه را نیز به قیمت همان شیرینی که گاه قیمت ۲۵۰ هزار تومانی دارد، میفروشند و یا در برخی محصولات مثل پنیر بسته بندی شده گاه بخشی از وزن قید شده مربوط به آبی است که در بسته بندی وجود دارد و خالص فروشی اتفاق نیفتاده است.
سرپرست اداره کل استاندارد استان سمنان از تلاش ادارات استاندارد برای برخورد با این تخلف خبر داد و خاطرنشان کرد: در برخی استانها این طرح شروع شده و شیرنی با وزن خالص فروخته میشود. البته در برخی استانها نظیر استان سمنان مقاومتهایی وجود دارد که تاکنون مانع اجرای آن شده است.
وی با بیان اینکه قنادی ها باید قیمت جعبه را جدا محاسبه کنند ادامه داد: تاکید ما بر خالصفروشی محصول است. البته صنف قنادی های استان معتقد است که قیمت جعبه در قیمت اعلام شده برای هر کیلو شیرینی دیده شده است.
حیدریان گفت: بحث ما این است که مردم حق دارند که بهای وزنی که به آنها اظهار میشود را بپردازند نه اینکه وزن جعبه نیز به قیمت همان شیرینی فروخته شود. قنادی ها می توانند قیمت جعبه را جداگانه حساب و به قیمت نهایی اضافه کنند.
سرپرست اداره کل استاندارد استان با بیان اینکه در حال مذاکره با تعزیرات استان برای اجرای این طرح در استان سمنان هستیم اظهار کرد: در همین ارتباط نشست ها و جلسانی با مسوولان ذیربط در اداره کل صمت، اتحادیه و صنف قنادیهای استان، تعزیرات حکومتی استان و...داشتیم.
وی یادآوری کرد: با اجرای این طرح قنادیهای استان موظفند که قیمت وزن خالص اعلام شده به مشتری را دریافت کنند. البته میتوانند قیمت جعبه را جداگانه حساب کنند.
انتهای پیام