به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین، چندین نویسنده و ناشر مهم در سراسر جهان «نمایشگاه کتاب فرانکفورت» را پس از تعویق مراسم اهدای جایزه به «عدنیه شبلی»، نویسنده فلسطینی در پی جنگ اخیر به سرپوش گذاشتن بر صدای فلسطین متهم کردند.
«عدنیه شبلی» که رماننویس متولد فلسطین است، قرار بود در بیستم اکتبر جایزه «LiBeraturpreis» را که هرساله به یک نویسنده زن از آفریقا، آسیا، آمریکای لاتین یا جهان عرب اهدا میشود دریافت کند.
با این حال در جمعهای که گذشت، «لیتپرام» انجمنی که مسوولیت اهدای این جایزه را برعهده دارد، ضمن اعلام تعویق مراسم اهدای جوایز، علت آن را «جنگی که توسط حماس آغاز شده است» عنوان کرد.
«لیتپرام» در بیانیه اصلی که منتشر کرده، اعلام کرده که تعویق مراسم اهدای جایزه تصمیم مشترکی بوده که به همراه نویسنده اتخاذ شده است. اما آژانس ادبی «شبلی» به «گاردین» اعلام کرد که این تصمیم بدون رضایت این نویسنده اتخاذ شده است و اگر مراسم برگزار میشد، «شبلی» از این فرصت برای بازتاب نقش ادبیات در زمانهای بیرحم و دردناک استفاده میکرد.
به دنبال این اتفاق، بیش از ۳۵۰ نویسنده از جمله «کولم توبین»، نویسنده ایرلندی و «هشام مطر» نویسنده آمریکایی-لیبیایی برنده پولیتزر، «کامیلا شمسی» رماننویس بریتانیایی-پاکستانی و «ویلیام دالریمپل» مورخ بریتانیایی با امضای نامهای سرگشاده خطاب به برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب فرانکفورت به عنوان بزرگترین نمایشگاه کتاب جهان گوشزد کردند که این نمایشگاه نسبت به «ایجاد فضایهایی برای نویسندگان فلسطین به منظور اشتراک افکار، احساسات و تعامل آنها با ادبیات در این مقطع بیرحم و وحشتناک مسوول است و نباید آنها را خاموش کند».
«لیتپرام» از رمان «شبلی» که در سال ۲۰۲۰ با عنوان «جزئیات کوچک» به زبان انگلیسی منتشر شده به عنوان اثری یاد کرده بود که روایتگر «قدرت مرزها و آنچه کشمکشهای خشن بر سر مردم میآورند» است.
انتهای پیام