به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی بندی از لایحه برنامه هفتم توسعه که به اعطای مجوز واردات اتوبوس و کشندههای کارکرده با عمر کمتر از ۱۰ سال به کشور باز میگشت، بیان کرد: این بند ازلایحه با قانونی که مدتی پیش در زمینه واردات خودروهای کارکرده در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، دو تفاوت دارد؛ در اینجا ذکر شده که به ازای اسقاط هر دستگاه میتوان واردات انجام داد، اما در قانونی که قبلا تصویب شد الزامی برای اسقاط وجود ندارد که از نظر بنده به ضرر محیط زیست و مصرف سوخت بوده اما خب مجلس در این زمینه تصمیم گرفت.
وی در ادامه اظهار کرد: اکنون ما ماشینهایی داریم که برای ۶۰ تا ۷۰ سال پیش است و در همین تهران تردد و مصالح جابجا میکنند.
قالیباف گفت: در بحث واردات ماشینهای سنگین و کشندهها باید توجه کنیم که چه میزان ارزبری دارند؟ زمانی که عمر کمتر از ۱۰ سال در نظر گرفته میشود قیمت پایین آمده و ارزبری کمتر میشود. اکنون بیش از ۷۰ الی ۸۰ درصد خودروهای ما امکان اینکه به خارج کشور بار ببرند ندارند چرا که از استاندارد لازم برخوردار نیستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: قطعا نوسازی این ناوگان در صرفهجویی انرژی، امنیت جادهای و ترانزیت کالا که ما روز گذشته قصد داشتیم آن را از ۱۰ میلیون تن به ۵۰ میلیون تن در پایان برنامه افزایش دهیم نقش موثری دارد. برای دستیابی به این هدف باید شبکه حمل و نقل ما نوسازی شود.
قالیباف در پایان تاکید کرد: اصلاح شبکه حمل و نقل و نوسازی این ناوگان یک موضوع ملی و برجسته است که در صرفهجویی در مصرف انرژی و امنیت جادهها نقش ویژهای دارد، اکنون ۷۰ درصد از کشندهها مالک شخصی دارند، اولویت ما باید دادن معافیت به این مالکان برای نوسازی ماشینهای خود باشد تا هم درآمد خانوار بالا برود و هم به اقتصاد کشور کمک کند.
انتهای پیام