به گزارش ایسنا، اصغر عبدلی روز یکشنبه ۲۳ مهرماه در نشست تخصصی حفاظتگاههای خصوصی و قرقهای اختصاصی در ایران که در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، ضمن تقدیر از تلاشهای سازمان محیط زیست برای حفاظت از زیستگاههای موجود و ادای احترام به ۱۵۰ محیط بانی که در این راه به شهادت رسیده اند، اظهار کرد: بدون شک بهره برداری پایدار از منابع طبیعی لازم است ولی باید بر اساس مبانی قانون باشد و به بهای کشتار حیوانات برای تفریح تمام نشود.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه آمار دقیقی از جمعیت حیات وحش نداریم، توضیح داد: اینکه بدون مستندات و بر مبنای حرکت در تاریکی مطلق حیات وحش را مدیریت کنیم جای نگرانی دارد.
وی توضیح داد: امروزه قرقها فارغ از کارکردهای مختلف پژوهشی، طبیعت گردی، تماشای حیات وحش، عکاسی و ... بیشتر به عنوان شکارگاه شناخته میشوند که این امر جای نگرانی دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: قرقها یا مناطق حفاظت شده خصوصی از سالیان گذشته در کشورهای مختلف ایجاد شده و صرفا مختص کشور ما نیست ولی اینکه چطور از ماهیت آنها بهره بگیریم اهمیت زیادی دارد.
وی با بیان اینکه دستورالعمل جامعی برای شکار در قرقها وجود ندارد، افزود: در حال حاضر مجوز شکار برای برخی گونهها در این مناطق صادر میشود که اصولی نیست و البته برعکس این موضوع هم اتفاق می افتد.
مشاور فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: باید با توجه به تعداد و شرایط گونهها در این مناطق، تفکیکی برای صدور مجوز شکار انجام شود تا مدیریت بهتری برای حفظ گونهها صورت بگیرد.
وی با اشاره به اینکه برای بهبود شرایط قرقهای کشور باید تعامل چند سویه وجود داشته باشند، توضیح داد: در این مسیر هم سازمان محیط زیست باید از دستاوردهای دانشگاهیان استفاده کند و هم دانشگاهیان برای بیان نقطه نظرات خود وارد میدان شوند. علاوه بر این صیادان و شکارچیان هم باید مطالبات خود را شفاف و دقیق بیان کنند و در مرحله آخر سازمانهای نظارتی هم باید بیش از گذشته فعال باشند.
در ادامه محمد حسین ایران نژاد عضو هیات علمی دانشگاه یزد هم اضافه کرد: موضوع شکار در مناطق حفاظت شده مثل کوه یخی است که ما فقط نوک آن را می بینیم.
وی گفت: از هر پنج خبری که ادارات محیط زیست منتشر میکنند، یک مورد به شکار مرتبط است که این نشان میدهد باید به این موضوع با حساسیت بیشتری نگاه کنیم.
وی با بیان اینکه قرقها ظرفیتهای زیادی دارند و میتوانند به منابع درآمدی در حوزه های اکوتوریسم و ... تبدیل شوند، افزود: بدون شک افزایش تعداد قرقها نقش بسزایی در بهبود شرایط زیستگاههایی که حال خوبی ندارند خواهد داشت.
انتهای پیام