سعید یوسفپور در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه شرایط حفاظت تالابهای استان در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد، اظهار کرد: به لحاظ وضعیت منابع آبی تالابهای استان در وضعیت مطلوبی هستند، تالاب گندمان که از سال ۹۰ بعد از دو دهه خشکی فرایند احیای آن آغاز و در پنج فاز اجرایی ادامه داشته که اکنون جزو بهترین ایستگاههای تالابی احیا شده غرب آسیا و یکی از بهترین سایتهای پرندهنگری غرب آسیا و خاورمیانه محسوب میشود.
وی ادامه داد: تالاب چغاخور نیز به لحاظ پرندگان مهاجر وضعیت خوبی را داراست، همچنین سایر تالابها از جمله سولگان، علی آباد، چاله تر و چاله خشک از وضعیت خوبی برخوردارند، از طرفی تالاب دهنو پس از ۲۰ سال خشکی، سال گذشته با هدایت روان آبهای فصل بارش،به صورت فصلی احیا و شاهد حضور پرندگان مهاجر و زادآوری آنها بودیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: امید است با همراهی ذینفعان و ذیربطان حوزه تالابها بتوانیم حفاظت مطلوب را داشته باشیم و تالابهای آسیب دیده را احیا کنیم.
یوسفپور بیان کرد: چند تالاب استان در گذشته از دست رفتهاند که شاید امکان احیای آنها وجود داشته باشد، یکی از آنها تالاب نازی در بخش بازفت بوده که اوایل دهه ۶۰ تخریب شده است، دیگری تالاب خانمیرزا که بر اثر توسعه کشاورزی و زهکشی بخشهای عمده آن از دست رفت و بیآب شد، همچنین تالاب جونقان که به دلیل کشاورزی و زهکشی بخشهای زیادی از آن نیز از دست رفت.
وی اضافه کرد: اگر بخواهیم موضوع احیای سه تالاب ذکر شده را در دستور کار قرار دهیم قطعاً نیاز به مطالعات جدی و تامین اعتبار دارد، باید ببینیم شرایط برای احیای بخشی از این تالابها وجود دارد یا اینکه از دست رفتهاند و امکان احیا وجود ندارد، بنابراین نمیتوان به قطعیت بیان کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری در ادامه گفت: زمان مهاجرت پرندگان زمستان گذر به تالابهای استان از نیمه دوم آبانماه آغاز میشود، سال گذشته طبق آخرین سرشماری که در دو تالاب گندمان و چغاخور صورت گرفت حدود ۲۰۰ هزار فرد پرنده شمارش شده که این تعداد از ۶۵ گونه متفاوت بودهاند.
وی افزود: تاکنون در استان ۳۰۳ گونه پرنده شناسایی شده که ۴۱ درصد مهاجر هستند و ۲۵ درصد در استان زادآوری دارند، البته برخی از این پرندگان از لحاظ شاخصهای حفاظتی باارزش هستند، مثلاً غاز پیشانی سفید کوچک در استان جزو گونههای به شدت در خطر انقراض دنیاست و برای حفاظت از این گونه در استان یک برنامه عمل ویژه داریم، چند سالی است که اعتبارات مالی دارد و به صورت ویژه دنبال میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: تمهیدات لازم برای حفاظت از تالابها در دو تالاب اصلی استان انجام شده که پاسگاه محیط بانی به صورت شبانهروزی فعالیت دارد که حفاظت انجام میشود، همچنین از سیستمهای پایش آنلاین در تالابها همچون دوربینهای کنترل از راه دور و پایش شبانهروزی استفاده میشود.
انتهای پیام