روحانیان کشور ما همانطور که در دوران دفاع مقدس اسلحه گرفتند و در خط مقدم جبههها جنگیدند و خونها دادند بعد از پیروزی انقلاب هم به گروههای جهادی پیوستند و هر جا که لازم بود وارد عمل شدند، سیل، زلزله، ساخت خانه محروم، مسجد و مدرسه برایشان هیچ تفاوتی نداشت و هر جا که صدای کمک خواهی را شنیدند در کنار مردمایستادند.
حجتالاسلام حسن مویدیفر روحانی ۴۳ ساله متولد شهرستان بهشهر استان مازندران است، این روحانی جهادگر به همراه همسرش که اهل نجفآباد اصفهان است به مدت یک سال و نیم در کوی «قلعه حسن» گرگان مستقر شده و علاوه بر تأسیس اولین مؤسسه مجاز همسریابی، احداث موزه فرهنگ ترکمن، جلسات منظم آموزش و نشر قرآن با کمک گروه جهادی «شهید چمران» دانشگاه منابع طبیعی گرگان در سطح گسترده فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و اشتغالزایی را در این محل آغاز کرده و دستاوردهای درخشانی را به ثمر رسانده است
گفت وگوی ایسنا با این روحانی جهادگر را در ادامه بخوانید:
ایسنا: لطفاً به رسم معمول خود را معرفی کنید؟
حسن مویدی فر، اهل مازنداران هستم، سال ۱۳۷۶ بعد از اخذ مدرک دیپلم برای ادامه تحصیل به قم سفر کردم، چند سالی در خدمت هم وطنانمان در استان بوشهر بودم و از سال ۱۳۸۹ تا امروز در خدمت مردم شریف استان گلستان هستم. کارشناس فرهنگی دانشگاهم و بیشتر فعالیتهای من در محیط دانشگاهی است.
ایسنا: چرا کوی قلعه حسن را برای فعالیتهای جهادی انتخاب کردید؟
هفت سال پیش به دلیل شرایط آب و هوایی خوبی که کوی قلعه حسن گرگان دارد، این مکان را برای زندگی انتخاب کردم از روزهای اول به صورت محدود به همراه دوستانم فعالیت فرهنگی را در محل شروع کردم که بعد متوجه شدم کوی قلع حسن علیرغم جمعیت ۷ هزار نفری از بسیاری از جهات دچار محرومیت است.
از حدود یک و سال و نیم گذشته با احداث پایگاه فرهنگی و اجتماعی سازمان تبلیغات اسلامی و با همکاری دوستان گروه جهادی شهید چمران دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان فعالیتهای فرهنگی گستردهتر و هدفمند را در این محل آغاز کردیم.
در ابتدا با همکاری گروه جهادی شهید چمران به مطالعه محیطی را آغاز کرده و در کنار آن با همکاری سازمان بهزیستی به سرشماری محل پرداخته و با توجه به استخراج نتایج سرشماری فعالیتهای خود را در کوی قلعه حسن شروع کردیم.
ایسنا: بزرگترین مشکل محله قلعه حسن گرگان از نطر شما چیست؟
بزرگترین مشکل محله قلعه حسن گرگان موضوع آموزش است، آموزش تحصیلی، مهارتی، کودکان و بحث ازدواج و مشاوره ای در این محله بسیار ضعیف است به همین دلیل در فرم سرشماری که در اختیار داشتیم موضوعاتی نظیر اینکه میزان تحصیلات افراد چقدر است؟ آیا فرزندان آنها مهد کودک را گذراندهاند؟ آیا دورههای مهارتی دیدهاند؟ سن افراد چقدر است؟ ترک تحصل داشتهاند؟ و سؤالاتی مشابه این را اضافه کردیم تا نیاز مردم محل را تشخیص دهیم.
متأسفانه در سرشماری نتایج بسیار بغرنجی استخراج شد و ما این نتایج را با مستندات به مسئولان ارائه کرده تا بتوانیم علی رغم همه مشکلات موجود گامی در جهت رفع محرومیت اهالی برداریم. اولین مستندی که تهیه کردیم مربوط به کودکان و نوجوانان کار در این محله بود که به مدیرکل آموزش و پرورش ارائه کردیم تا علی رغم بروکراسیهای موجود برای کمک به این جوانان تلاش کنیم.
به طور مثال محله قلعه حسن گرگان در برخی موضوعات نظیر کمک به نجاتیافتگان از اعتیاد به عنوان پایلوت کشری شناخته میشود، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان محله کوی قلعه حسن را برای طرح اشتغال پایدار و نجاتیافتگان از اعتیاد انتخاب کرده و در این راستا در حال فعالیت هستند و گروه جهادی ما نیز در کنار این عزیزان به مردم خدمترسانی میکند.
در جمعیت ۷ هزار نفری کوی قلعه حسن گرگان، ۲۶۷ کودک هفت تا ۱۸ ساله داریم که ترک تحصیل کردهاند که متأسفانه این ترک تحصیل ها منجر به ازدواجهای زودرس (کودک همسری) و یا وارد شدن این کوکان و نوجوانان به عنوان کودک کار به جامعه شده است.
علاوه بر آن تعداد ۵۰۰ نفر نیز افراد ۱۸ تا ۳۰ ساله در کوی قلعه حسن با تحصیلات زیر سیکل داریم که آمار بسیار بالایی است. ۹۵ زن سرپرست خانوار در سن اشتغال (زیر ۵۵ سال) و ۶۲ خانواده بدسرپرست در کوی قلعه حسن گرگان شناسایی کردیم که همه افرادی که اشاره کردم جامعه هدف ما را تشکیل داده و آموزشها را با اولویت این افراد در محل آغاز کردیم.
ایسنا: برای مشکل کودکان از تحصیل جامانده چه اقداماتی داشتهاید؟
کوی قلعه حسن گرگان با جمعیت بیش از ۷ هزار نفری فاقد مهد کودک بود که با کمک شهرداری گرگان خانه کودک یا همان مهد کودک را راهاندازی کردیم، در فضای ۲۵۰ متری در زیرزمین مسجد جامع محل، مهد کودک تأسیس کرده که در حال حاضر بیش از ۸۰ کودک در این مهد آموزش میبینند.
محله قلعه حسن دبیرستان نوبت دوم ندارد و همین مسِئله باعث ترک تحصیل گسترده در مقطع دبیرستان شده بود، به همین دلیل با هماهنگی آموزش و پرورش و فنی و حرفهای گلستان مجوز دو دبیرستان نوبت دوم از راه دور به صورت کاردانش تأسیس کردیم تا در کنار تحصیل دانشآموزان مهارت لازم برای ورود به بازار کار را دریافت کنند.
ایسنا: فرصت ویژه کوی قلعه حسن از نگاه شما چیست؟
نزدیکی کوی قلعه حسن به ناهارخوران باعث گردشگرپذیر بودن این مکان شده است، به طوریکه ۲۰۰ سوییت مسافرپذیر در قلعه حسن داریم که در ایام تابستان و عید تعداد سوییتها به ۴۰۰ عدد نیز میرسد و میتواند یک فرصت و یا چالش باشد.
اجاره سوییت مسافر باعث کسب درآمد مردم شده ولی در کنار آن، اجاره سوییت ساعتی باعث به وجد آمدن مشکلات نوظهور فرهنگی در محل شده است که برای آن باید چارهاندیشی شود.
ایسنا: چه اقداماتی برای کمک به اشتغالزایی مردم داشتید؟
برای مشکل آموزش اهالی با کمک فنی و حرفهای گلستان تا امروز ۲۰ دوره مهارتآموزی شامل دوره خیاطی نازک دوزی، دوره چرم دوزی، پرورش قارچ، ساخت جعبههای کادویی، تریکو بافی و مربیگری برگزار کردیم که البته بیشتر تلاش ما این بود که تولید صنایع دستی را گسترش دهیم.
شرکت تعاونی فراگیر ملی «آینده روشن» قلعه حسن گرگان را تأسیس کردیم که ۷۰ درصد اقشار ضعیف و به خصوص زنان سرپرست را تحت پوشش قرار میدهد و تا به امروز ۳۰۰ نفر عضو تعاونی شدهاند که در حال حاضر در شرکت تعاونی دو بخش چرم دوزی و خیاطی فعال است.
در شرکت تعاونی، احداث گلخانه و کارگاه پرورش قارچ را نیز فعال خواهیم کرد، علاوه برآن طرح احداث بازارچه هفتگی «پارتیان» را به شهرداری ارائه کردهایم که در صورت موافقت صنایع دستی تولیدی اعضای تعاونی به صورت مستقیم به مسافران و گردشگران ارائه میشود.
مجوز احداث موزه فرهنگ و تمدن ترکمن در قلعه حسن را گرفتهام که در این موزه علاوه بر ارائه آثار باستانی و فرهنگی که متعلق به قوم ترکمن است و خودم شخصاً ۱۵ سال به جمعآوری کردهام از مشارکتهای مردمی نیز استفاده میکنم با این هدف که قلعه حسن را از صرف مسافرپذیر بودن به مقصد گردشگری تبدیل کنیم.
ایسنا: مؤسسه همسان گزینی در چه سالی تأسیس کردید؟
مجوز احداث اولین و تنها موسسه تسهیلگری ازدواج را چند ماه قبل در استان گرفتیم که هنوز در ابتدای راه است و پس از تأمین اعتبار و راهاندازی سایت فعال خواهد شد.
از مدت ۱۲ سال قبل به دلیل کار در محیط دانشگاهی به همراه همسرم به جوانان داوطلب در همسرگزینی مناسب کمک میکردیم و با تجربهای که داشتیم مجوز تسهیلگری را گرفتیم که در حال حاضر در مرحله ثبت نام است و باید به تعداد انبوه برسد تا بتوانم فعالیت خود را آغاز کنیم.
ایسنا: حرف آخر؟
هدف اصلی ما این است که فرهنگ عمومی جامعه را در همه زمینهها رشد دهیم و در این راه از ورود همه انسانها و دستگاهها که میتوانند تأثیرگذار باشند دعوت میکنیم به جمع ما بپوندند.
انتهای پیام