مهدی روشنفکر در نشست با خبرنگاران با اشاره به وضعیت پروژههای عمرانی در حوزه راه و شهرسازی استان افزود: هزینه اجرای مسیرهای ارتباطی و جادهها در مناطق کوهستانی و سردسیری استان کهگیلویه و بویراحمد تفاوت زیادی با مناطق گرمسیری و کویری دارد.
وی با اشاره به اینکه هزینه انجام عملیات اجرایی در بخشهای مختلف به ویژه پروژههای عمرانی نسبت به چند سال گذشته با وجود تورم موجود، بسیار سنگین است، گفت: اگر در ادوار گذشته و با فروش نجومی نفت برخی از پروژهها مدیریت میشد هزینه آن زمان پنج درصد هزینه فعلی بود.
نماینده شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: از سال ۹۹ تاکنون ۳۰ پروژه در حوزه راه و شهرسازی برگزار شدهاست و در این حوزه ۱۹ پروژه با اعتبار اولیه بالغ بر هزار و ۴۶۶ میلیارد تومان در دست اقدام است.
روشنفکر تصریح کرد: قریب به یک هزار و ۸۰۰ متر ابنیه پل و هزار و ۵۶۰ متر تونل در این پروژههای راه و شهرسازی در دست اقدام، احداث می شود.
وی ادامه داد: مسیر ارتباطی پاتاوه به دهدشت یکی از مهمترین پروژههای راهسازی استان و کشور نقش بهسزایی بر توسعه و حمل و نقل جادههای منطقه دارد.
نماینده مردم شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس عنوان کرد: با پیگیری و رایزنیهای انجام شده در مدت سه سال گذشته ۴۰۰ میلیارد تومان به مسیر ارتباطی پاتاوه به دهدشت تزریق شد و قریب به ۲۵ کیلومتر از این مسیر از سال ۹۹ به بعد احداث شدهاست.
روشنفکر، به پروژههای مهم عمرانی در حوزه راه و شهرسازی در استان گریزی زد و تاکید کرد: از مهمترین این پروژهها میتوان به مسیر سورمق_اقلید_یاسوج، بزرگراه شیراز به یاسوج، مسیر یاسوج به سیسخت و احداث باند دوم مسیر بابامیدان_ یاسوج سمیرم اشاره کرد.
وی اظهارکرد: تکمیل محور بابامیدان _ یاسوج _ سمیرم، احداث پل رودخانه مهریان و اتصال به پل اول بنسنجان به طول ۱۰۰ متر، احداث پل بزرگ تنگ سریز در محور یاسوج به طول ۱۵۰ متر، احداث بزرگراه یاسوج_ سپیدان و کمربندی یاسوج با اعتباری بالغ بر ۱۶۵ میلیارد تومان، تکمیل پل سوم ورودی رودخانه بشار احداث تقاطع غیرهمسطح و پل تقاطع سه راهی مهریان واقع در ابتدای محوری یاسوج به اقلید، از دیگر پروژههای مهم حوزه راه و شهرسازی در شهرستان بویراحمد است.
نماینده مردم شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس گفت: احداث راه اصلی باغچه سادات_ سرفاریاب احداث راه اصلی یاسوج به سیسخت و احداث تونل شماره یک و دو در این محور با اعتبار اولیه با اعتبار اولیه ۱۹۳ میلیارد تومان، احداث پل کِلو در سیسخت با اعتباری بالغ بر ۴۷۰ میلیارد تومان و به طول ۳۲۸ متر از جمله مهمترین پروژههای راهسازی در شهرستان دنا است.
روشنفکر به اختصاص اعتبارات سفر ریاست جمهوری به استان گریزی زد و افزود: در سفر اول ریاست جمهوری به استان کهگیلویه و بویراحمد ۵۰۰ میلیارد تومان جهت احداث، بهسازی، آسفالت و تکمیل پلها و جادههای روستایی برای کل استان اختصاص داده شد.
وی اظهارکرد: در سفر اول مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان جهت اصلاح و رفع نقاط حادثهخیز استان، ۱۰ میلیارد تومان برای تکمیل پل سوم بشار، ۵۰ میلیارد تومان جهت تعریض محور یاسوج به شیراز، ۱۰۰ میلیارد تومان جهت تعریض محور _ یاسوج سمیرم، ۲۰ میلیارد تومان اعتبار جهت ایمنسازی تقاطع تنگ مهریان و ۱۰۰ میلیارد تومان جهت بهسازی محور سپیدان باغچه سادات سرفاریاب اختصاص داده شد.
نماینده مردم شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس خاطرنشان کرد: در سفر دوم ریاست جمهوری ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار به راههای شهرستان بویراحمد اختصاص یافت که شامل ۱۰۰ میلیارد تومان برای احداث پل بنسنجان، ۱۰ میلیارد تومان جهت تکمیل فرودگاه یاسوج، ۴۰ میلیارد تومان جهت تکمیل پل سوم بشار یاسوج اختصاص یافت.
روشنفکر تصریح کرد: در حوزه مسکن در شهرستان بویراحمد چهار سایت مسکن ملی ۱۶۰ واحد در سایت جهاد، ۱۹۵ واحد در سایت ارم، ۱۴۸ واحد در سایت محمودآباد، پیسازی و ۱۹۲ واحد در سایت خیابان تختی قرارداد منعقد شدهاست و به زودی به مرحله اجرا خواهد رفت.
وی ادامه داد: در یاسوج با مشکل زمین مواجه هستیم و جهت رفع این مشکل در منطقه سروک توافقی صورت گرفته که اگر نهایی شود ۹ تا ۱۰ هزار واحد مسکن این منطقه اجرا میشود.
وی گفت: مبلغ ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در سفر دوم هیات دولت سیزدهم برای استان مصوب شد که ۷هزار میلیارد تومان از این میزان برای شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون پیش بینی شده است.
روشنفکر افزود: این اعتبار بیشتر در حوزه راه، بهداشت و آموزش و خدمات هزینه خواهد شد و بدون تردید نقش تحول آفرین در این شهرستان های سه گانه ایفا خواهد کرد.
وی اظهارکرد: در سفر نخست رئیس جمهور به استان ۳۷۰۰ میلیارد تومان برای زیرساخت های سه شهرستان بویراحمد، دنا و مارگون اختصاص یافت.
نماینده مردم شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس با اشاره به افزایش اعتبارات عمرانی در دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: سال ۱۳۹۹ بودجه طرح های عمرانی در استان ۷۰۰ میلیارد تومان بوده است که از این مبلغ میزان ۴۷۰ میلیارد تومان آن اختصاص داده شد اما در سال ۱۴۰۰ بودجه استان کهگیلویه و بویراحمد یک عدد تاریخی بوده است.
روشنفکر تصریح کرد: سال ۱۴۰۰ این بودجه مصوب حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان بوده است و حدود ۴۹۵ میلیارد تومان نیز از محل محرومیت زدایی اختصاص یافت و از سوی دیگر ۹۰میلیارد تومان برای مشکلات آب و راه استان جذب شد.
وی ادامه داد: همچنین در سال ۱۴۰۰ میزان ۳۰۰ میلیارد تومان در زلزله سی سخت جذب و تنها در یک روز ۱۰ میلیارد تومان تجهیزات در یک سالن برای خدمت رسانی به مردم تخلیه شد.
نماینده مردم شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس عنوان کرد: در سال ۱۴۰۱ بودجه عمرانی استان کهگیلویه و بویراحمد حدود ۱۹۰۰ میلیارد تومان بوده و در سال ۱۴۰۲ این رقم به حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان رسید.
روشنفکر تاکید کرد: انصافا در این دولت رقم ها و اعداد بزرگی وارد این استان شده و کارهای تحول آفرین بسیاری در استان آغاز شده یا در حال انجام است.
وی اظهار کرد: در ابتدای ورود ما به مجلس بحران کرونا را در کشور داشتیم که بیشتر ناشی از سوء مدیریت در کشور بود نظارتهای ضعیف و قانونگذاری ضعیف موجب شده بود تا مشکلات زیادی برای کشور ایجاد شود.
روشنفکر تاکید کرد: در همان روزها علاوه بر کرونا، برجام نیز جمع شده بود و بعضیها به دلایل شرایط به وجود آمده اشکال را بر ما وارد میکردند.
وی افزود: اصحاب رسانه به عنوان رکن چهارم دموکراسی باید روشنگری کند که علت مشکلات در کشور و در استان کهگیلویه و بویراحمد چه بوده است، متاسفانه چپ و راست فرصتهای زیادی را سوزاندند.
نماینده مردم شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس ضمن انتقادات خود از دو جریان سیاسی چپ و راست گفت: در اساسنامه «ندای وحدت» به این موضوع اشاره کردهام، افراطیگریهای هر دو جریان باعث وضعیت کنونی شده است مغزهای زیادی را فراری دادند و شایسته سالاری را نادیده گرفتند.
روشنفکر افزود: آنها سرمایهسوزی کردند اما به جای اینکه عذرخواهی کنند ما را متهم میکنند رسانهها باید این مسائل را در استان دنبال کنند باید چهرهها به خوبی تحلیل شوند تا معلوم شود واقعیت چیست.
وی اظهار کرد: کدام یک از آن دو جریان سیاسی اکنون در استان ما پاسخگو هستند، همینها از بدو ورود ما به مجلس تخریبها را آغاز کردند ما نیز با همه این تخریبها هیچگاه به دنبال شکایت و یا حذف نبودیم.
نماینده مردم شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس با بیان اینکه چرا در طول سنوات گذشته همواره از این مدیران گلایهمند بوده و آنها را به چالش کشیده است، خاطرنشان کرد: وقتی در استان یزد این همه کویر میبینیم و استان خودمان را که نگاه میکنیم در مییابیم که با بودن این همه سرمایه چرا آقایان کاری انجام ندادند و در شاخصهای توسعه از همه جا پایینتر هستیم .
روشنفکر تصریح کرد: اگر در جایی فریاد میزنیم و به چالش میکشیم به سوء مدیریتها برمیگردد ما دست انسانهای متعهد و سالم را میبوسیم و قدردان آنها هستیم چه چپ و چه راست از آنها قدردانی میکنیم.
وی با بیان اینکه مشکلات و نارساییها در استان ما خیلی زیاد است، ادامه داد: اگر سوء مدیریتها نبود اکنون رشد و بالندگی بیشتری داشتیم ما هم در مجلس سعی میکنیم که منفعل نباشیم و از بدو ورود خودمان برای رفع مشکلات نطقها داشتیم و تذکرات زیادی دادیم.
به گزارش ایسنا، نماینده مردم شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس بیان کرد: یک جریان دیگری را به غرب گرایی و آن یکی هم جریان مقابل را به واپس گرایی متهم میکند باید به جای این کارها و به جای این حرفها به فکر مردم میبودند.
انتهای پیام