در نشست مشترک اتاق اصناف ایران با سفیر عربستان مطرح شد:

برنامه‌ریزی برای تشکیل کارگروه تسهیل تجارت بین ایران و عربستان

رئیس اتاق اصناف ایران گفت که در نشست مشترک اتاق اصناف ایران با سفیر عربستان مقرر شد کارگروه تخصصی تحت عنوان تسهیل تجارت بین دو کشور تشکیل شود تا صنوف دارای مزیت صادراتی بتوانند از ظرفیت این کارگروه استفاده کنند و این امکان نیز فراهم شود که عربستان در حوزه‌هایی که امکان سرمایه‌گذاری در ایران را دارد، مشارکت کند.

مجتبی صفایی، رئیس اتاق اصناف ایران، در حاشیه نشست مشترک با سفیر عربستان در ایران در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در پی ایجاد تعاملات جدید بین ایران و عربستان، اتاق اصناف ایران امروز از سفیر عربستان برای نشست مشترک دعوت کرد و در این جلسه آن دسته از صنوف دارای مزیت صادراتی هم حضور داشتند.

وی با بیان اینکه ایران در سنوات گذشته مراودات تجاری خوبی با عربستان داشته، تصریح کرد: عمده تجارت ایران و عربستان در حوزه مواد غذایی مصالح ساختمانی و تجهیزات پزشکی بوده که عمده این محصولات مربوط به بنگاه‌های صنفی تولیدی یا صنایع کوچک و متوسط است.

به گفته رئیس اتاق اصناف ایران در این جلسه مشترک، نقطه نظرات متعددی درباره تسهیل تجارت دو کشور مطرح و مقرر شد کارگروه تخصصی تحت عنوان تسهیل تجارت بین دو کشور تشکیل شود و نماینده‌ای از اتاق اصناف ایران و نماینده‌ای از سفارت عربستان و رایزن اقتصادی آنها در این کارگروه حضور داشته باشند و صنوف دارای مزیت صادراتی از جمله فرش دستباف، صنف پوشاک و حوزه نساجی و غیره بتوانند از ظرفیت این کارگروه استفاده کنند. البته نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و اتاق‌های مشترک دو کشور هم می‌توانند در این کارگروه مشارکت کنند. همچنان پیشنهاد دادیم این امکان فراهم شود که عربستان در حوزه‌هایی که امکان سرمایه‌گذاری در ایران را دارد، مثل گردشگری و صنایع دستی، هتل سازی و ایجاد مال‌ها برای جذب گردشگر و غیره مشارکت کند.

صفایی با بیان اینکه بحث توسعه گردشگری هم در این جلسه مورد استقبال سفیر عربستان قرار گرفت، تصریح کرد: تجربه این نوع کارگروه می‌تواند به سایر کشورهای همسایه نیز توسعه یابد. در ایران نیروی متخصص و دارای مهارت حضور دارد که بسیار ارزان‌تر از نیروی کار در کشورهای همسایه است. 

رئیس اتاق اصناف ایران هم چنین گفت که با توجه به مشکلاتی که عموماً در بخش اجرا وجود دارد، مقرر شد این جلسات از سطح سفارت به سطح کارشناسی منتقل شود تا در جلسات بعدی دسته بندی صورت گیرد و موقعیتی برای حضور تجار عربستان در ایران و برعکس، صاحبان بنگاه‌های اقتصادی ایرانی در عربستان فراهم شود. 

وی همچنین با اشاره به حضور سالانه چندین میلیون زوار در کشور عربستان، گفت: بنابراین این بستر برای توسعه صنوف متعدد از جمله صنعت پوشک و نساجی فراهم خواهد شد که در بازار عربستان حضور پیدا کنند.

صفایی در ادامه ابراز امیدواری کرد که مراودات در سطح عالی و سفارت با اتاق اصناف ادامه پیدا کند و با اشاره به محدودیت‌های صادراتی ناشی از تحریم‌ها گفت: ارتباط با عربستان فرصتی است که تولید کنندگان بتوانند کالاهای خود را بدون واسطه در معرض دید خرید کشورهای حوزه خلیج فارس بگذارند. امیدواریم وقفه ایجاد شده در روابط دو کشور به سرعت جبران و این ارتباط موضوع منجر به اشتغالزایی در کشور شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۲ مهر ۱۴۰۲ / ۲۱:۲۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1402072215484
  • خبرنگار : 71623