عیسی هواسی امروز شنبه (۲۲ مهرماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کردستان، با تأکید بر اینکه اطلاع رسانی به موقع در رسانه ها می تواند در بحث اقناع سازی، جهاد تبیین و سایر حوزهها برای بقای نظام اثر گذار باشد، اظهار کرد: رسانه یکی از بازوهای نظارتی در جامعه محسوب میشود و گاهی اطلاعرسانی در رسانهها، از تدوین و گزارش یک دستگاه نظارتی هم تاثیر گذارتر است.
وی افزود: طبق دستور رییس قوه قضاییه برخی از دستگاههایی که تخلف دارند و مجری قانون نیستند باید معرفی و رسانهای شوند، لذا حوزه رسانه تأثیر بسزایی در اطلاع رسانی و شفاف سازی در جامعه دارند.
رییس سازمان بازرسی استان کردستان عنوان کرد: در استان بیش از ۷۰۰ مرکز بازرسی با ۳۵ بازرس وجود دارد، که این تعداد بازرس کافی نبوده و نظارت در استان با کمبود نیرو مواجه است.
وی، با اعلام اینکه ۲۱۳ گلوگاه فساد توسط سازمان بازرسی کشور شناسایی و به دولت برای برخورد معرفی شده است، افزود: برای مبارزه با فساد باید منشاء فساد شناسایی و مسدود شود که در این راستا مبارزه با گلوگاههای فساد توسط دولت تاثیر گذار است.
به گفته هواسی، ساخت و سازهای غیر مجاز در شهرداریهای از جمله گلوگاههای فساد محسوب میشود که باید مسدود شود و این امر با افزایش جریمه نقدی امکان پذیر است.
وی از تدوین ۱۴۹ گزارش اصلاحی و ۳۰ گزارش اختصاصی طی ۶ ماهه اول امسال توسط سازمان بازرسی استان خبر داد و گفت: این گزارشها در حوزه فرار مالیاتی، تسهیلات بانکی، تشریفات گمرکی، تغییر کاربری اراضی، مهار آبهای مرزی، تنظیم بازار، جوانی جمعیت و غیره بوده و اقدامات خوبی هم در این بخشها صورت گرفته است.
مدیرکل بازرسی استان کردستان از اجرای ۱۸ برنامه کلان محور در استان طی ۶ ماهه اول امسال خبر داد و بیان کرد: تاکنون ۵۰ درصد از برنامهها اجرایی شده و مابقی نیز در حال اجراست و بیشتر در حوزه اشتغال، معادن، کاهش آسیبهای اجتماعی، تملک و سرمایهای بوده است.
بازرس کل استان کردستان از برنامهریزی ویژه اجرای قانون ارتقای سلامت اداری و نحوه انتصابات در دستگاههای مشمول نظارت و بازرسی استان طی امسال خبر داد و اعلام کرد: در ۶ ماهه اول امسال، در حوزه اثر بخشیهای مالی ۷ هزار و ۱۴۵ میلیارد تومان شامل جلوگیری از تضییع حقوق دولتی و هزینههای مازاد بر مردم بوده است.
وی از شناسایی و جلوگیری از تصرف اراضی ملی و دولتی در دو حوزه اراضی شهری به میزان بیش از۹۲ هزار و ۸۰۰ متر مربع و در اراضی ملی نیز به میزان ۵۴۴ هکتار خبر داد و اعلام کرد: جلوگیری از ۴ هزار و ۶۰۰ متر مربع در حوزه تغییر کاربری اراضی نیز از دیگر دستاوردهای مهم بازرسیهای استان بوده است.
هواسی اضافه کرد: جلوگیری از زمینخواری به مساحت ۵۰ هزار متر مربع در اراضی تحت تملک یکی از دانشگاه های استان، شناسایی ۳۸ هزار متر مربع اراضی دولتی در سنندج، ممانعت از تحقق ویژه خواری و بروز رانت از طریق جلوگیری از تغییر کاربری اراضی فضای سبز به ارزش ریالی ۳۰۰۰ میلیارد تومان در یکی از شهرستانهای استان و جلوگیری از فروش املاک یک شرکت دولتی به مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان از دیگر اقدامات انجام شده در ۶ ماهه اول امسال توسط سازمان بازرسی بوده است.
وی در ادامه به موضوع پروژههای عمرانی هم اشاره کرد و افزود: در مدت یاد شده با ورود بازرسی استان ۲۸ میلیارد تومان صورت وضعیت قطعی را شناسایی و کاهش دادهایم.
مدیرکل بازرسی کردستان از شناسایی ۲۶۰ دادنامه صادره از شعبات حقوقی اثبات مالکیت برای اراضی ملی به مساحت ۵۰۰ هکتار خبر داد.
وی عنوان کرد: از دیگر اقدامات جدی سازمان بازرسی که در مدت یاد شده انجام شده، شناسایی تصرف غیرمجاز در حریم و بستر رودخانه قشلاق سنندج با همکاری دادستان به مساحت ۴۴.۳ هکتار و وصول مطالبات حقوقی معادن به میزان یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است.
عملکرد بانکها در استان مطلوب نیست
هواسی، شبکه پولی را یکی از مهمترین بخشهای قابل بازرسی ذکر کرد و با انتقاد از عملکرد برخی بانکهای استان، ادامه داد: تکالیف متعددی در حوزه جوانی جمعیت و غیره برای بانکها تعریف شده که خیلی از آنها یا اجرا نمیشود و یا ناقص و با تاخیر اجرا میشود؛ در این زمینه هم تذکر داده شده و هم رسانهای شده است اما اعلام میکنم هر کس نسبت به تکالیف قانون جوانی جمعیت به ویژه تسهیلات معترض است، شکایتش به صورت ویژه پیگیری خواهد شد.
شناسایی ۷۲ میلیارد تومان فرار مالیاتی
وی در ادامه از شناسایی، ۷۲ میلیارد تومان مطالبات مالیاتی در ۶ ماهه اول امسال در استان خبر داد و اعلام کرد: همچنین پیگیری و الزام به صدور رای ۴ هزار و ۹۳۲ پرونده بلاتکلیف در جریان دادرسی مالیاتی با مبلغی بالغ بر ۱۴ میلیارد تومان نیز انجام شده است.
محکومیت قطعی ۳۰ نفر از مدیران و کارکنان و شهرداران در کردستان
مدیرکل بازرسی کردستان از محکومیت قطعی ۳۰ نفر از مدیران، کارکنان و شهرداران در سال گذشته در دادگاه تجدید نظر خبر داد و گفت: امسال نیز تا کنون رای قطعی ۶ نفر محکومیت در دادگاه بدوی و ۲۳ نفر هم محکومیت قطعی در دادگاه تجدید نظر داشتهایم.
به گفته وی، در حوزه تخلفات اداری انضباطی در سال گذشته ۶۰ نفر و در ۶ ماهه اول امسال نیز ۵۲ نفر از کارکنان و مدیران دستگاههای اجرایی محکوم به اخراج انفصال از خدمت، کسر حقوق و مزایا، بازخرید، محرومیت از کار کارشناسی شدهاند.
هواسی، در مورد اقدامات انجام گرفته در مورد اراضی مازاد ادارات و ضرورت اختصاص آن به نهضت ملی مسکن هم گفت: با بازرسیهای انجام شده در شهر سنندج در مجموع بیش از ۵۵۰ هکتار از اراضی مازاد در شهر سنندج شناسایی به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است.
انتهای پیام