به نقل از ارث، بیماریهای نوظهور تهدیدی قابلتوجه برای جمعیت درختان جهان هستند. همانطور که در مطالعه جدید مشخص شده است، بیماریها به عوامل اصلی مرگومیر درختان در جنگلها و مناظر شهری در سراسر جهان تبدیل شدهاند.
بیماریهای عفونی نوظهور نه تنها بهطور مستمر معرفی میشوند، بلکه دائماً در جستجوی میزبانهای جدید هستند و از این رو تعداد فزایندهای از گونههای درختی را در معرض خطر قرار میدهند.
خطر بیماریهای نوظهور با توانایی آنها در ایجاد سطوح بیسابقهای از مرگومیر در هنگام مواجهه با میزبانهای جدید، همانطور که در این تحقیق ذکر شد، تاکید میشود.
نتایج این تحقیق نشان داد که کاج بیشترین بیماریهای جدید را انباشته کرده است و پس از آن بلوط و اُکالیپتوس قرار دارند.
بهطور کلی، بیشترین تجمع کل بیماریهای جدید در اروپا و پس از آن آمریکای شمالی و آسیا مشاهده شد.
نتایج این تحقیق همچنین نشان داد که بیشتر میزبانها تمایل به تجمع بیماریهای بیشتری در محدودههای بومی خود نسبت به محدوده غیربومی خود دارند.
روندهای جهانی نشانه اندکی از کند شدن این مسیر را نشان میدهند که تأثیر بیماریهای تازه ظهور احتمالاً به ترکیب و تهدید جمعیت درختان در سطح جهان و در آینده ادامه خواهند داد.
تغییرات اقلیمی نیز احتمالاً با ایجاد شرایط مساعدتر برای پاتوژنها و تحت فشار قرار دادن گیاهان میزبان نقش مهمی ایفا میکند.
همانطور که دمای جهانی افزایش مییابد و اکوسیستمها دستخوش تغییرات چشمگیر میشوند، درختان ما با مجموعهای فزاینده از تهدیدها روبرو هستند.
بهطور خلاصه، جنگلهای جهانی ما تحت محاصره مجموعهای از بیماریهای نوظهور هستند و مبارزه با این تهدید فزاینده به تلاشهای هماهنگ دانشمندان، سیاستگذاران و مردم نیاز دارد.
سلامت درختان ما فقط یک نگرانی اکولوژیکی نیست، بلکه پیامدهای عمیقی برای اقتصاد، فرهنگ و رفاه ما نیز دارد.
نتایج این تحقیق در مجله NeoBiota منتشر شده است.
انتهای پیام