علیرضا تاجفیروز با حضور در دفتر ایسنا- منطقه خراسان، در خصوص وضعیت ورزش خراسان رضوی اظهار کرد: در جلسه معارفه بنده در سالنی که ظرفیت آن ۶۰۰ نفر است همکاران میگفتند همین تعداد آمدند و از پشت در برگشتند و این نشان میدهد که بدنه ورزش هم از این تغییر خوشحال هستند و برای اولین بار در ورزش استان این اتفاق افتاد.
وی با اشاره به تشکیل شورای مشورتی ورزش، عنوان کرد: همه دست اندرکاران ورزش استان مثل شورای شهر، شهرداری، دانشگاه فردوسی، دانشگاه آزاد، دانشگاه امام رضا، تربیت بدنی سپاه، تربیت بدنی آستان قدس، بسیج ورزشکاران، تربیت بدنی کارگری و آموزش و پرورش، یک نفر به نمایندگی از رسانههای ورزشی، پیشکسوتان فوتبال، والیبال و جانبازان و معلولین و... اعضای این شورا را تشکیل میدهند. این شورای مشورتی به خوراک فکری شورای تربیت بدنی استان خیلی میتواند کمک کند.
وی ادامه داد: همه اینهایی که نام بردم در ورزش فعالیت و به زعم خود به ورزش استان کمک میکنند ولی خروجی آنها را اگر بپرسید برای ورزش استان چه است، تقریبا هیچی و این باعث عقب افتادگی جدی شده است. ما بنا داریم همه اینها را به سر یک میز بیاوریم و یک هدف واحد تعریف کنیم و ببینیم هرکدام چه کاری میتوانند انجام دهند تا به هدف برسیم این باعث میشود ورزش و جوانان ما رشد پیدا کند در غیر این صورت مانند گذشته هرکسی ساز خود را میزند و قطعا در ورزش استان ما اتفاقی نخواهد افتاد.
تاج فیروز در پاسخ به این پرسش که از ریاست قبلی چه چیزی تحویل گرفته است، گفت: اینکه چه تحویل گرفتیم به نظرم روشن است و من تاکید دارم از همکاران و رسانهها که هیچ زمان به گذشته برنگردیم به دلیل اینکه هرچقدر فکرمان را درگیر گذشته کنیم همان قدر از برنامهریزی آینده جا میمانیم بنابراین خیلی در گذشته نه فکر میکنیم و نه حرف میزنیم واینکه چه کاری را باید انجام دهیم را پررنگ کنیم.
وی با بیان اینکه کارآمدی دستگاه ورزش قطعا باید تقویت شود، افزود: البته نه با آوردن نیروی بیرونی به همین نیروی موجود باید انگیزه دهیم. یکی از اشکالاتی که در ساختار وجود داشت این مسئله بود که همکاران بعضا سرجای خود نبودند. بنده یک جابجایی در نیروها براساس توانمندیهایشان انجام دادم و هرکس را در سر جای خودش قرار دادم و این باعث انگیزه و رشد در افراد شده است.
وی ادامه داد: همچنین تلاش کردم مدیرانم را به سمت جوان گرایی ببرم. نسبت به آینده ورزش و جوانان خوش بین هستم و اینکه چقدر موفق باشیم نمیدانم ولی برداشتم این است که آینده روشنی برای اداره ورزش و جوانان رقم خواهد خورد و تا زمانی که هستم تلاشم این است که ورزش و جوانان خراسان رضوی را به جایگاه حقیقی خود برسانم.
سالن ۶۰۰۰ نفری آینه دق شده است
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان رضوی در خصوص بحث زیرساختها و بستر عنوان کرد: استاندارد سرانه ورزشی به ازای هر نفر۱.۲ متر است. میانگین سرانه ورزشی استان ۰.۷۴ است شاید باورش سخت باشد ولی سرانه ورزشی مشهد ۰.۰۰۷ متر است یعنی خیلی تا استاندارد لازم فاصله داریم. ما یک ظرفیت خیلی خوبی را در مجموعه ثامن داریم که مورد غفلت قرار گرفته است.
وی ادامه داد: اعتقاد دارم مجموعه ثامن یک مجموعه فرهنگی ورزشی رفاهی خوبی میتواند باشد و در برنامه داریم تا این اتفاق را رقم بزنیم. بعضی از مسائل شاید اعتبارات دولتی نخواهد بلکه کمی مدیریت میخواهد. بهترین پیست سوارکاری شرق کشور در آنجا قرار گرفته ۸۰، ۹۰ درصد کارهایش هم انجام شده است همچنین بهترین پیست اتومبیلرانی در آنجا قرار دارد و فقط نیاز به آسفالت دارد که برای آن هم توافقی انجام گرفته است و در صورت پیگیری از محل درآمد همین دوبخش به راحتی میتواند اتفاقات خوبی رقم بخورد.
وی افزود: همچنین دریاچه مصنوعی برای این مجموعه تعبیه شده است و ما به دنبال سرمایهگذار هستیم و با چند نفر مذاکره کردیم. برای توسعه زیرساختها خیلی کار میتوان انجام داد. سالن ۶۰۰۰ نفریهم برای مسئولین استان و هم مردم آینه دق شده است و ما این موضوع را به صورت جدی هم از شرکت توسعه و تجهیز و هم از طریق نمایندگان پیگیری میکنیم.
در حوزه قهرمانی کمبود زیرساخت نداریم
تاج فیروز با اشاره به این موضوع که برای حوزه قهرمانی کمبود زیرساخت نداریم، ادامه داد: باید مدیریت شود و هیأتها هم باید بستر را فراهم کنند و با تسهیلگری بتوانیم برای ورزش قهرمانی کار خوبی انجام دهیم. باید همه هیأتها برنامه ورزش همگانی خود را ارائه دهند برای توسعه ورزش همگانی هم نیاز به زیرساخت نداریم البته کمبود داریم اما اینکه بخواهیم آن را بهانه قرار دهیم تا اصل کار را انجام ندهیم توجیهی ندارد.
ورزش بانوان، موتور ورزش خانواده
وی با بیان اینکه یکی از نکات جدی ما در ورزش و اصلاح آن، هیأتهای ورزشی است، سیاستهای کلی خود را در چهار محور اصلی بیان کرد: اول اینکه در بحث بانوان تاکید ویژه دارم اعتقادم این است اگر ورزش بانوان ما راه بیفتد به نوعی موتور ورزش خانواده است.
تاج فیروز گفت: اگر یک مادر خانواده ورزشکار باشد خصوصا در ورزش همگانی بقیه اعضای خانواده را هم همراه میکند؛ بحث نشاط اجتماعی و خانواده نشات گرفته از سلامت روحی و روانی خانم خانواده است و اعتقادم بر این است باید بانوان را بیشتر درگیر ورزش کنیم.
وی ادامه داد: محور دوم ورزش همگانی است. به هیأتها اعلام کردم ورزش همگانی فقط مختص هیأت همگانی نیست همه هیأتهای ورزشی باید برنامه همگانی کردن رشته ورزشی خود را اعلام کنند. ما ۵۲ هیأت داریم حتی هیأتهایی که برداشتها از آنها این است که یک ورزش لاکچری هستند مثل اسب سواری یا بولینگ و بیلیارد طی جلسهای که با روسای این هیأتها داشتیم روی همگانی کردن این رشتهها تاکید کردم.
وی با اشاره به اینکه محور سوم مسائل فرهنگی هیأتها است، افزود: هیأتها باید خیلی جدی به این موضوع بپردازند و شیوهنامهای در دست تنظیم داریم. از عفاف و حجاب بگیرید تا رفتاری و اخلاقی و ... همهاش فرهنگی میشود. اعتقادم این است ورزشکار ما که در میادین ملی و بینالمللی حاضر میشود تمام حرکات و سکناتش باید طوری باشد که همه متوجه شوند ورزشکار شهر امام رضا(ع) است باید این تفاوت وجود داشته باشد.
تاج فیروز افزود: محور آخر موضوع قهرمانی است. مقام معظم رهبری تعبیری دارند که قهرمانی مانند قله است. ما باید ببینیم چند نفر باید به این قله برسند و برای آن برنامهریزی و از ملی پوشان حمایت کنیم و تلاش کنیم تعداد ملی پوشان را در استان افزایش دهیم.
وی افزود: برای اولین بار جلسه مجمع نمایندگان استان را با روسای هیأتهای ورزشی داشتیم و هردو طرف از آن استقبال کردند. مصوباتی هم داشتیم که در حال پیگیری آنها هستیم. همچنین بعد از بالغ بر ۱۵، ۱۶ سال جلسه شورای ورزش و تربیت بدنی با ریاست استاندار تشکیل شد، این شورا مسئول سیاستگذاری ورزش استان است.
وی ادامه داد: چند موضوع مهم در این جلسه مطرح کردیم از جمله حمایت از ملی پوشان خصوصا ملی پوشان هانگژو، هر چه در این شورا مطرح کردیم با حمایت استاندار تصویب شد. ورزشکارانی که عازم بازیهای آسیایی بودند در اردوی تهران آنها حضور پیدا کردیم تا هم یک خداقوتی گفته باشیم هدیهای را برای تقویت روحیه آنها تقدیم کردیم. در حال تلاش هستیم تا با ایجاد انگیزه در ورزشکاران ارتباطی که شاید در گذشته مورد غفلت قرار گرفته را محقق کنیم.
وی با اشاره به جلسهای که با حضور استاندار در خصوص ورزشکاران پاراآسیایی برگزار شد، عنوان کرد: ۲۸ نفر پاراآسیایی اعزام داریم که از این تعداد ۱۵ نفر اعضاء هیأت جانبازان و توان یابان و ۱۳ نفر نابینایان و کم بینایان هستند و تجلیلی از آنها با حضور استاندار انجام شد.
تربیت اسلامی در ورزش
تاج فیروز در خصوص ارتباط ورزش و اخلاق خاطرنشان کرد: یکی از مربیان باستانی ما میگفت چند کار را به بچهها یاد میدهم یکی اینکه این مجموعه منتصب به امام رضا است و حرمت دارد از خانه که بیرون میآیید با وضو بیایید و شروع کلاس را با سوره کوچکی از قرآن شروع میکنم، در حین آموزش فنی به آنها احترام به والدین و دیگران را آموزش میدهم من خودم در تربیت بدنی آستان نشستهای مختلفی را برای مربیان رشتههای مختلف برگزار میکردم تا همین مدل باستانی را در بحت تربیتی با بچهها کار کنیم.
وی ادامه داد: معلم ها باید مربی تربیتی هم باشند. ما باید به سمت مدل تربیت اسلامی برگرفته از قرآن و عترت در بدنه ورزش برویم، قطعا زمانبر و سخت است ولی نشدنی نیست. من خودم تا زمانی که هستم قرص و محکم روی اعتقاداتم ایستادم و به خصوص در مسائل اخلاقی و رفتاری باید به سمت سالم سازی و ارتباط بین قرآن و ورزش برویم.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان رضوی در خصوص بداخلاقیهایی که ممکن است توسط ورزشکاران صورت بگیرد، گفت: هیأتهای استان کمیتههای انظباطی دارند که یک عضوش از اداره کل ورزش و جوانان است در مرحله اول خود هیأت متولی نظارت و برخورد و تذکر است و اگر تکرار شود اداره کل ورزش و جوانان از طریق نهادهای نظارتی که دارد ورود پیدا میکند. شیوه نامهای را در خصوص رعایت مسائل اخلاقی، رفتاری، فرهنگی و اجتماعی در دست تنظیم داریم که به زودی به هیأتها ابلاغ میشود.
وی با توضیح اینکه در خصوص توسعه فرهنگ انقلابی، دینی و مذهبی در این چند دهه کوتاهیهایی صورت گرفته است، افزود: معتقد هستم اگر ورزش و جوانان به وظایف خود به درستی عمل کرده بود در جریان اغتشاشات این دوره این قدر جوان کف خیابان نداشتیم.
وی ادامه داد: جوان قطعا باید جوانی کند وانرژی خود را در جایی تخلیه کند اگر ما برایش برنامهای نداشته باشیم دشمن بهتر از ما برایش برنامه ریزی میکند کما اینکه مقام معظم رهبری بعد از این جریانات در سخنرانی خود فرمودند در این یک مورد دشمن خوب برنامهریزی کرد.
وی خاطرنشان کرد: کوتاهی از ما است که نتوانستیم برای بچه هایمان درست برنامهریزی کنیم یکی از کارهای جدی معاونت جوانان ما میتواند سازماندهی گروههای جهادی در راستای اهداف نظام و ورزش باشد. در بحث ازدواج و اشتغال جوانان این معاونت باید برای جوانان شهر و استان تسهیلگری کند.
تاج فیروز در خصوص وضعیت ورزش و جوانان در استان اظهار کرد: باید گفت ورزش استان حال خوبی ندارد، زمانی مشهد و خراسان در خیلی از رشتههای ورزشی سرآمد بود به عنوان مثال زمانی مهد کشتی بود و کشتیگیران نامآور در خراسان بودند در حالی که هم اکنون یک ملی پوش در کشتیگیران مشهد وجود ندارد و همچنین در رشتههای دیگر هم شرایط به همین صورت است.
وی ادامه داد: مهد هندبال در خراسان سبزوار بود، اما اکنون هرچند در همین مسابقات آسیایی ۳ نفر ملی پوش خراسانی داریم ولی سهم خراسان با توجه به فعالیتهای گذشتهاش خیلی بیشتر از اینها باید باشد. در این ۱۰، ۱۲ سال گذشته یک عقبگرد جدی داشتهایم.
وی با اشاره به بخش جوانان اداره کل ورزش و جوانان، خاطرنشان کرد: بحث جوانان اگر از ورزش مهمتر نباشند قطعا کم اهمیتتر هم نیست و معتقدم ورزش باید در خدمت سیاستهای جوانان باشد. جوانان یعنی ازدواج، اشتغال، مسکن جوانان و ...
وی با توضیح اینکه برنامهریزی سمنها یا سازمانهای مردم نهاد با معاونت جوانان است، ادامه داد: گروهای جهادی، مراکز مشاوره ازدواج تمام اینها در اداره کل ورزش و جوانان دنیایی از کار است. در واقع هم ورزش عقبگرد داشته است و هم از زمانی که جوانان به اداره کل ورزش و جوانان ملحق شد فعالیتی نداشته است. در چند سال اخیر معاونت جوانان فعالیتش تقریبا نزدیک به هیچ است.
اعتبارات عمرانی ورزش استان برگشت خورد
تاج فیروز با اشاره به اینکه در این دوره که ریاست اداره کل را برعهده گرفتهام یک وفاق جمعی خوب بین همه مسئولین برای ورزش و جوانان استان شکل گرفته، افزود: از وزارت ورزش شخص وزیر، استاندار، نماینده ولی فقیه در مشهد، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دستگاههای نظارتی، سپاه، آموزش و پرورش، تربیت بدنی کارگری همگی اعلام آمادگی کردهاند تا بتوانیم در ورزش استان اتفاقات خوبی را رقم بزنیم وامیدواریم بتوانیم از این ظرفیتی که ایجاد شده است بهره لازم را ببریم.
وی با بیان اینکه از سال گذشته اعتباراتی نزدیک ۵۴ میلیارد تومان در حساب مانده بود و هیچ کار مطالعاتی، مشاوره، مناقصهای و... برای آن نشده بود، ادامه داد: دراین دو سه ماهه اخیر درگیر جذب این اعتبارات بودیم. سال گذشته تنها دستگاهی که اعتبارات عمرانیاش به خزانه برگشت خورده بود، اداره کل ورزش و جوانان بود مبلغ ۱۸ میلیارد تومان و اگر امسال به دادش نمیرسیدیم از سال گذشته فاجعهای بدتر پیش میآمد.
وی افزود: همکاران اداره کل ورزش و جوانان چه قسمت فنی و چه مالی، پشتیبانی و اداری همت کردند در این سه ماهه با کار شبانه روزی توانستیم تا ۳۱ شهریور این عدد را به طور کامل جذب کنیم. با توجه به شواهد یکی از دستگاههایی که ۱۰۰ درصد اعتبارات را جذب کرده است اداره کل ورزش و جوانان است با تمام محدودیتهایی که وجود داشت.
حدود ۶۰ مورد از پروژههای ناتمام عمرانی امسال به بهرهبرداری میرسند
تاج فیروز در خصوص پروژههای ناتمام عمرانی حوزه ورزش و جوانان استان گفت: از بین ۳۰۰ پروژهای که از حدود ۱۷، ۱۸ سال پیش کلنگ خورده بودند آنهایی که بالای ۳۰ الی ۴۰ درصد پیش رفته بودند جدا کردیم و به تقریبا ۱۷۰ پروژه رسیدیم که با نرخ امسال اگر بخواهیم به اتمام برسانیم یک عدد حدود هزار میلیارد تومان پول میخواهد.
وی ادامه داد: اعتبارات عمرانی ما در سال ۱۴۰۲ تقریبا حدود ۵۸ میلیارد تومان بود. یکی دو موضوع وجود دارد که در گذشته مورد غفلت قرار گرفته بود، یکی سهم ورزش اعتبارات ارزش افزوده و دیگری اعتبارات نفت، این دو را پیگیری کردم و مقداری هم از این طریق افزوده شد و به طور خوش بینانه نهایتا در حدود ۱۲۰ میلیارد تومان شاید بتوان جذب کرد یعنی حدود ۱۰ درصد از مبلغی که ما نیاز داریم برای اتمام پروژههای نیمه تمام.
وی افزود: بنابراین تصمیم گرفتیم از بین ۱۷۰پروژه آنهایی که بالای ۶۰ الی ۷۰ درصد پیش رفته اند را جدا کنیم تا هرطور شده کام مردم را امسال شیرین کنیم. باوجود وقت کم حدود ۲۳ پروژه را در هفته دولت افتتاح کردیم، تقریبا ۲۰ پروژه را در هفته تربیت بدنی و ۱۰ الی ۱۵ پروژه را در دهه فجر افتتاح خواهیم کرد. برخی از پروژهها هم که مربوط به سفر ریاست جمهوری است حتما تا دهه فجر به بهرهبرداری خواهند رسید.
مدیرکل ورزش و جوانان استان ادامه داد: به طور کلی از بین ۱۷۰ پروژه حدود ۶۰ مورد را تا آخر سال به بهره برداری خواهیم رساند. این پروژهها از زمین چمن مصنوعی، چمن بزرگ گرفته تا اصلاحات جدی مثل زمین شماره یک تختی و سالنهای ورزشی و استخرها در شهرستانها و ...
وی در خصوص پروژههایی که متولی آنها شرکت توسعه و تجهیز است، خاطرنشان کرد: یکی دو نوبت مدیرعامل شرکت توسعه و تجهیز را دعوت کردیم تا به مشهد بیاید و به سراغ پروژهها بروند و ببینند میخواهند چکار کنند چون آنها متولی اجرا هستند و ما از طریق دوستان وزارت ورزش و از طریق مسئولین استانی پیگیر هستیم.
آموزش و پرورش را برای استعدادیابی دریابید
وی با اشاره به اینکه بنا داریم در تیمهای پایه سرمایهگذاری کنیم، اذعان کرد: امسال در مسابقات استعدادیابی کشوری در ۲۸ رشته ورزشی شرکت کردیم که در ۵ رشته میزبان بودیم. یکی از تاکیدات وزیر ورزش این بود که آموزش و پرورش را برای استعدادیابی دریابید و حتما به سراغ آن بروید تا بچههای پایه را شناسایی کنید و رشد دهید. برای شناسایی و رشد استعدادها قطعا باید به سراغ تیمهای پایه برویم و تیم پایه هم در اختیار همکاران ما در آموزش و پرورش است.
وی در خصوص زمانبندی انتخابات هیأتهای ورزشی گفت: تلاشمان این است در موعد خود برگزار شود به معاون ورزش ابلاغ کردیم تا کارهای مقدماتی را انجام دهند مجمع را برگزار کنند و در بازه نهایت دو هفته قبل از اتمام دوره قبلی رئیس هیأت مشخص شود.
وی افزود: در این مدت سه ماهه که آمدم به دلیل اینکه رئیس حراست نداشتیم بعضی از استعلامها مانده بود و اگر مجمع هیأتی برگزارشده است به دلیل این است که کارهای مقدماتیاش قبلا انجام شده یعنی پاسخ حراست و استعلامها آمده است. به زودی معارفه رئیس حراست انجام میشود و استعلام هیأت فوتبال ارسال میشود و بعد از آن توضیح کامل خواهم داد.
وی با اشاره به این موضوع که خیلی تاکید داشتم حراست از خارج از سازمان انتخاب شود، افزود: کسی که نسبت به همکاران و بدنه ورزش کلا خالی الذهن باشد براساس نظرات شخصی اظهار نظر نکند و مبنای نظراتش پاسخ استعلامهای نهادهای نظارتی باشد.
انتهای پیام