اکبر پهلوانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به جای خالی واحدهای مدرن تولید انبوه کفش در کرمانشاه، اظهار کرد: متاسفانه در کرمانشاه کارگاههایی که با استفاده از دستگاه و تکنولوژیهای جدید کار تولید کفش را انجام بدهند، وجود ندارد.
وی با بیان ینکه در گذشته کارگاههای کوچک تولید دستی کفش داشتیم که تقریبا تمامی آنها تعطیل شده اند، افزود: تعداد انگشت شماری از این واحدها باقی مانده اند که اکنون حتی از پس تامین مخارج خود نیز برنمیآیند، زیرا دشواری و هزینه تمام شده کفش دست دوز بسیار بالا بوده و کمتر کسی توان مالی خرید کفشی که قیمت آن دو تا سه میلیون تومان است را دارد.
رئیس اتحادیه کفاشان کرمانشاه از دلایلی که باعث شده کرمانشاه در زمینه تولید کفش ضعیف باشد نیز یاد کرد که در درجه اول هزینه زیاد راهاندازی کارگاههای مدرن است که بسیاری از فعالین این عرصه توان تامین آن را ندارند و ادامه داد: از سوی دیگر باید قبل از شروع به فعالیت در این زمینه، بازارهای فروش کفش نیز مشخص شد و باید این موضوع را در نظر بگیریم که رقبای جدی از سایر استانها داریم.
پهلوانی از بازار خوب عراق در نزدیکی کرمانشاه یاد کرد که میتواند زمینه صادرات کفش را فراهم کند و خاطرنشان کرد: افغانستان، تاجیکستان و ... نیز بازارهای خوبی برای صادرات کفش هستند که اکنون عمدتا در اختیار استانهای دیگر کشور قرار دارند.
وی از کمبود نیروی ماهر و متخصص در زمینه تولید کفش نیز یاد کرد و افزود: لازم است دستگاههایی از جمله فنی و حرفهای که در زمینه مهارت آموزی فعالیت دارند، در این زمینه ورود کرده و آموزش تولید کفش را جزو رشتههای آموزشی خود قرار دارند.
رئیس اتحادیه کفاشان کرمانشاه گفت: کرمانشاه در مجموع ظرفیت خوبی برای تولید کفش دارد، اما ابتدا باید زیرساختهای لازم در این خصوص فراهم شود که در نهایت میتواند اشتغالزایی قابل توجهی نیز به همراه داشته باشد.
به گفته پهلوانی، در حال حاضر ۹۹ درصد کفش موجود در بازار کرمانشاه از سایر شهرهای کشور خصوصا تبریز، مشهد، اصفهان، قم و ... تامین میشود.
انتهای پیام