به گزارش ایسنا، دکتر سیدعلی حسینی، رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در جلسه شورای پژوهشی این دانشگاه با اشاره به طرح کهورت سالمندی اردکان، برنامههای برگزار شده در روز سالمند از سوی مرکز تحقیقات سالمندی در جامعه و آگاهسازی جامعه در رسانهها به همت دکتر دلبری، رئیس مرکز تحقیقات سالمندی این دانشگاه را حائز اهمیت دانست و از زحمات دکتر دلبری و همراهان در این طرح کشوری تشکر کرد و با توجه به ماموریتهای دانشگاه، پرداختن به طرحهای کلان با هدف رفع مشکلات ملی را ضروری عنوان کرد.
دکتر حمیدرضا خانکه، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ضمن اهمیت و تاکید بر حمایت معاونت تحقیقات و فناوری این دانشگاه از طرحهای پژوهشی که در راستای سیاستها، رسالتهای دانشگاه و نیازهای ملی طراحی شدهاند، گفت: بر اساس میزان امتیاز کسب شده در سال گذشته و برخی ضوابط، با طرحهای پژوهشی موافقت میشود.
وی اهتمام بیش از پیش استادان در ارائه طرحهای اثرگذار در راستای رفع نیازهای ملی را خواستار شد و کهورت سالمندی را با توجه به داده بیولوژیک، تعدد نفرات شرکت کننده در طرح، در دسترس بودن، پشتوانه علمی و آمار رو به رشد سالمندی کشور و ... یکی از موفقترین طرح های این دانشگاه دانست و بازدید دانشجویان در قالب تورهای علمی از کهورت سالمندی، بیمارستانهای رازی و بیمارستان رفیده که با توجه به نیاز رو به رشد کشور به ارائه خدمات تخصصی توانبخشی میپردازند، یک ضرورت عنوان کرد.
دکتر محمدعلی محسنی بندپی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: آمار بالای معلولیتها در تصادفات جادهای، کم تحرکی، بیماریهای قلبی و عروقی، سالمندی و ... نشان میدهند که باید استراتژیها نیز در مقابل بیماریهای نوپدید تغییر کند.
عضو هیات علمی گروه آموزشی فیزیوتراپی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تصریح کرد: نظام سلامت در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، به فیزیوتراپی توجه ویژهای دارند، زیرا چهره بیماریها تغییر کرده و از بیماریهای واگیر به سمت بیماریهای غیرواگیر رفتهایم.
وی با توجه به مشکلات متعدد اسکلتی عضلانی در کشور به تشریح طرح توجیهی راهاندازی مرکز تحقیقات اختلالات عصبی- عضلانی-اسکلتی پرداخت.
دکتر رباب تیموری، مسؤول دبیرخانه شورای پژوهش دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی نیز به تشریح گزارش پروپوزالهای کلان پروژهها پرداخت و به دستورالعمل ارزشیابی فعالیتهای پژوهشی این دانشگاه و مراکز تحقیقات در سال ۲۰۲۲، پیگیری خلاصه سیاستی، پروتکل، برنامه، راهنمای بالینی و ... در طرحهای اثرگذار؛ گزارش ارزشیابی واحد توسعه تحقیقات بالینی رفیده در ۱۴۰۱؛ گزارش پرداخت حق داوری علمی و اخلاقی طرحها و پایاننامهها و ... پرداخت و نظرات کارشناسی اعضای شورای پژوهشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در خصوص این موارد اشاره کرد.
دکتر شهرزاد پاکجویی، مسؤول واحد ارزشیابی فعالیتهای پژوهشی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی نیز به ارائه گزارشی در خصوص تغییرات راهنمای ارزشیابی جامع فعالیتهای تحقیقات و فناوری دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی کشور، محورهای ارزشیابی دانشگاههای علوم پزشکی سال ۱۴۰۱، مقایسه محورهای ارزشیابی سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، طرحهای اثرگذار بر حوزه آموزش، شاخصهای اثربخشی اجتماعی اقتصادی در حوزه علمسنجی، طرحهای اثرگذار بر وضعیت سلامت، طرحهای اثرگذار برتصمیمگیری، طرحهای اثرگذار بر ارائه خدمت و ... پرداخت.
به نقل از دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دکتر مریم رنجبر، مدیر سیستم اطلاعات پژوهشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی نیز در این نشست با ارائه گزارش آماری به میزان همکاری گروههای آموزشی، مراکز تحقیقات و اعضای هیات علمی با سامانه پژوهان اشاره کرد و به تشریح میانگین طول زمان و تعداد پایاننامههای ارسال شده از سوی کارشناس گروه/مرکز برای کارشناس کمیته اخلاق در سال ۱۴۰۲، میانگین طول زمان و تعداد پایاننامههای ارسال شده از سوی کارشناس گروه/مرکز ، برای کارشناس کمیته اخلاق در سال ۱۴۰۱، کل تعداد داوریهای ثبت شده از سال ۱۴۰۰ تا ۶ ماهه اول ۱۴۰۲، تعداد پایاننامها و طرحها (از سال ۱۴۰۰ تا ۶ ماهه اول ۱۴۰۲) که داوری اخلاق شده و کد اخلاق دریافت کردهاند، نسبت اعضای هیات علمی همکار با کمیته اخلاق، وضعیت همکاری اعضای هیات علمی با کمیته اخلاق، تعداد داوریهای اخلاقی پایاننامههای اعضای هیات علمی با بیشترین همکاری و ... پرداخت و پیگیری اعضای هیات علمی را نسبت به مباحث سامانه پژوهان و دستورالعملهای مرتبط خواستار شد.
انتهای پیام