به گزارش ایسنا، همزمان با سفر ریاست جمهوری و هیات دولت به استان فارس، صبح امروز (جمعه) با حضور وزیر نفت، مقامات استانی و کشوری، عملیات اجرایی احداث دومین مجتمع پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد آغاز شد.
عملیات ساخت این مجتمع بزرگ پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد، زمینه فعالیت دیگر سرمایهگذاران را مهیا کرد تا با تمهیدات و پشتیبانی وزارت نفت در تأمین خوراک دوران بهرهبرداری و همچنین حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در تأمین زیرساختها، سایت پتروشیمی این منطقهی مستعد، از رکود خارج شد.
طبق اعلام روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی لامرد به ایسنا، کورش فتاحی-مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد- در آیین آغاز عملیات اجرایی این مجتمع پتروشیمی در منطقه متبوعش، اظهار کرد: در راستای مشوقهای دولت سیزدهم و پشتیبانی از «رفع موانع تولید و تحقق جهش تولید» در منطقه ویژه لامرد، با اجرای ۱۴ پروژه زیرساختی با اعتباری بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال در بخشهای گازرسانی و ایستگاه گاز، احداث پست و شبکههای برقرسانی، خطوط آبرسانی، دایکهای حفاظتی، کانالهای هدایت آب سطحی، ایجاد ساختمانها، تاسیسات و سولههای گمرک و همچنین استمرار پازل زیرساختی، در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: از سوی دیگر با اجرایی شدن خط انتقال آب شیرین از دریای خلیج فارس به منطقه ویژه لامرد و تضمین خرید اختصاصی آب، برنامهریزی منسجم برای تأمین سایر زیرساختهای دوران بهرهبرداری صنایع مستقر (که در دستور کار متولیان در سازمان ایمیدرو و مهندسان منطقه ویژه است) در کنار مزیتهای سودآور، دسترسی نزدیک به خوراک و میادین گازی، امکان صادرات محصول به کشورهای همسایه و اعطای مشوقها و معافیتهای قانونی، اطمینان خاطری را برای سرمایهگذاران پتروشیمی به وجود آورده تا با حمایت وزارت نفت، وزارت صمت و سازمان ایمیدرو؛ دومین مجتمع پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد به مرحله اجرا برسد.
فتاحی با بیان اینکه سایت پالایشگاهی، پاییندست و میاندست پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی لامرد؛ بیش از ۴۰۰ هکتار است که ظرفیت احداث و بارگذاری صنایع برای حجم تولید پنج میلیون تن انواع محصول پتروشیمی برای آن پیشبینی شده است، گفت: امروز بخشی از اهداف مدنظر محقق شده است و خوشبختانه پس از سالها از تأسیس این منطقه، سایت پتروشیمی با تحرک و رونق اولیه از رکود خارج شده است تا زمینه برای ورود سایر سرمایهگذاران مهیا باشد.
این مدیر صنعتی ابراز امیدواری کرد: با حمایت همهجانبه وزارت نفت و متولیان امر در تأمین خوراک صنایع پتروشیمی این منطقه و همچنین حضور مقامات ارشد صنعت نفت برای آغاز عملیات این پروژه ملی و راهبردی، شاهد رونق هرچه بیشتر سایت پتروشیمی منطقه ویژه لامرد خواهیم بود.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد ضمن تاکید بر اینکه متولیان امر خود را متعهد به تأمین تمامی زیرساختهای دوران ساخت و رفع موانع راهاندازی صنایع بزرگ میدانند، اظهار کرد: مجتمع بزرگ صنایع آلومینیوم جنوب نمونه و الگویی در این زمینه است. اکنون نیز دومین مجتمع پتروشیمی مستقر در سایت پاییندست منطقه ویژه لامرد با سرمایه گذاری ۱۶ هزار میلیارد تومانی (معادل ۲۷۷ میلیون یورو) آغاز به کار کرده است. ضمن اینکه با خرید و تأمین بخشی از تجهیزات به ارزش قریب به ۵۴ میلیون یورو، ٢٨ درصد پیشرفت نیز محقق خواهد شد که این مهم، بیانگر اهمیت و جدیت سرمایهگذار در فاز نخست اجرا است.
به گفته فتاحی، مقرر شده است که این مجتمع پتروشیمی در زمینی به مساحت بالغ بر ١٠٠ هزار مترمربع در سه فاز و طبق برنامه زمانبندی شده، طی سه الی چهار سال ساخته شود. در طول دوران بهرهبرداری، ۳۵۰ نفر بصورت مستقیم و ۲۵۰۰ نفر بصورت غیرمستقیم مشغول به کار خواهند شد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: گروه منتخب محصولات پتروشیمی در این طرحِ سرمایهگذاری، شامل تولید سالیانه ۴۶ هزار تن متیلآمینها در سه نوع منو متیل (MMA)، دیمتیل آمین (DMA) و تری متیل آمین (TMA) و همچنین ٢۴هزار تن سالیانه دیمتیل فرم آمید و آمینهای بالا دستی میشود.
مدیرعامل منطقه ویژه لامرد ضمن تأکید بر اینکه تولید این گروه از محصولات پتروشیمی در مجتمع، بسیار استراتژیک و پرکاربرد خواهد بود و از سویی سودآور و سبب خلق ارزش افزوده فراوان نیز خواهد شد، گفت: متیلآمینها و دو محصول دیگر این پتروشیمی در صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی، آرایشی بهداشتی-دارویی، نساجی، چاپ، چسب و کشاورزی کاربرد فراوان دارد. در این خصوص، خوشبختانه سرمایهگذار، برنامه فروش و بازاریابی محصول را پیش برده و قطعا در کمترین زمان ممکن از بهرهبرداری به سود مدنظر خواهد رسید.
گفتنی است همزمان با سفر رییس جمهوری به استان فارس و با حضور مقامات کشوری و استانی در منطقه ویژه لامرد، عملیات مجتمع پتروشیمی سیگلو به عنوان دومین مجتمع پتروشیمی این منطقه صنعتی-معدنی آغاز به کار کرد.
نخستین مجتمع پتروشیمی منطقه ویژه لامرد نیز طی دو فاز با حجم سرمایهگذاری ٨٠ میلیون دلاری (سرمایه اولیه) در مساحت هشت هکتاری در حال اجراست؛ فاز نخست آن با هدف تولید محصولاتی شامل انواع رزین، متیل استات، حلال ۴۰۲، ترکیبات سنگین و نفت سفید برای عرضه در بازار داخلی و خارجی است.
شایان ذکر است منطقه ویژه اقتصادی لامرد در جنوب استان فارس در وسعتی بالغ بر ۸۵۰۰ هکتار از زیرمجموعههای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در محل تلاقی سه استان دارای منابع سرشار نفت و گاز (فارس، بوشهر و هرمزگان) واقع شده که با اهدافی نظیر انتقال دانش، افزایش توان صادراتی و تامین نیازهای داخلی از طریق توسعه صنایع مادر، اشتغال زایی و رفع محرومیت مناطق پیرامونی، جذب سرمایههای داخلی و خارجی و اجرای سیاستهای توسعهای منطقهای فعالیت میکند.
انتهای پیام