مارکو استوجانوویچ شامگاه امروز (۲۰ مهرماه) در آیین اختتامیه دومین جشنواره بینالمللی پانتومیم زنجان با بیان اینکه هنر پانتومیم میتواند یک ابزار تلفیقی باارزش و مهم باشد، اظهار کرد: این هنر یک زبان جهانی و صلح است و میتواند برای همه باشد و مردم را به هم نزدیک کند.
وی با بیان اینکه این دومین فستیوال پانتومیم زنجان است که برگزار شد، تصریح کرد: در اینخصوص قدم بسیار بزرگی برداشته شده و میدانم که تشکیل چنین جشنوارههایی سخت است.
استوجانوویچ گفت: از همه دست اندرکاران این جشنواره تقاضا داریم این جشنواره را بهصورت بینالمللی همه ساله برگزار کنند.
رئیس سازمان جهانی مایم در ادامه با بیان اینکه همه ما هنرمندان میدانیم که برای پول زندگی میکنیم ولی در واقع برای تشویق شدن و به چشم آمدن فعال هستیم، گفت: امیدواریم همه مسئولان بدانند که این تقدیر برای ما مهم بوده و کارشان بسیار ارزشمند است.
وی با بیان اینکه هنر پانتومیم میتواند یک ابزار تلفیقی با ارزش و مهم باشد، بیان کرد: امیدواریم گروه ناشنوایان نیز در آینده از هنرمندان پانتومیم حرفهای شوند و از این طریق کسب درآمد داشته باشند.
استوجانوویچ با بیان اینکه بارها سوال شده است که آیا هنر پانتومیم هنری مستقل است یا بخشی از هنرهای دیگر است، افزود: هنر اولین هنر انسانیت و بشریت است و مطمئنم هنر پانتومیم بخشی از هنرهای دیگر است.
در ادامه معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از بانیان و مجریان این جشنواره تشکر میکنم و حمایت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را از اساتید، داوران و هنرمندان این رشته هنری ابلاغ میکنم.
محمود سالاری گفت: پانتومیم به اشارات نظر دارد اگر به پانتومیم درست و مبنایی پرداخته شود در واقع میتوان گفت پانتومیم روانشناسی فردی و انتقال مفهوم زبان است.
وی با اشاره به اتفاقی که در این چند روزه در کشور فلسطین رخ داده است، گفت: این رویداد، یک اتفاق مهم بوله و آن نرمافزار ذهنی شکل گرفته شده در مورد اسرائیل است که از بین رفت و این اتفاق رخ داده شده در ۷۵ سال گذشته بسیار مهم است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی زنجان نیز در ابتدای این مراسم گفت: تئاتر به عنوان صحنهای برای نمایش تقابل خیر و شر نیکی و بدی همواره در تلاش است تا چهره پلیدیها را از عرصه زندگی بزداید و مسیری سبز و هموار را برای تفکر و اندیشیدن ارائه کند و انسان پرسشگر امروزی را به سوی حقیقت و زیباییها رهنمون کند.
امراله حسنی افزود: این نظام سازمانیافته بسیار شبیه زندگی بوده و میتوان گفت خود زندگی است. نمایش برشهایی از زندگی، کمترین هدف و وظیفهای است که بازیگران و نمایشگران تئاتر بر عهده دارند تا این همراهی و همآوایی آنان لحظههای ناب و امیدبخشی را شکل میدهد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی زنجان گفت: پانتومیم گونهای از نمایش بیکلام است که در آن نمایشگر بدون دیالوگ به بیان منظور خود از طریق زبان بدن میپردازد.
وی با اشاره به هدف جشنواره بینالمللی پانتومیم زنجان گفت: جشنواره بر آن است تا کنشگران فعال در عرصه پانتومیم داخلی و بینالمللی را گرد هم آورده و زمینهای مساعد برای انتقال فرهنگ آیینها و اندیشههای همسوی هنرمندان حاضر در این رویداد را فراهم کند.
این مسئول گفت: این رخداد ارزشمند بینالمللی با رویکرد آموزش صحیح پانتومیم برای علاقهمندان طی سال گذشته با تلاشهای بیشائبه هنرمندان بالاخص ساسان قجر هنرمند توانای حوزه پانتومیم زنجان شکل گرفته و امروز شاهد اختتامیه این رویداد بزرگ هستیم و امیدواریم مداومت و پیگیریهای همه هنرمندان و مسئولان استانی زمینه را برای برگزاری هرچه باشکوهتر این رویداد در سالهای آتی فراهم کند.
همچنین دبیر دومین جشنواره بینالمللی پانتومیم در زنجان بر استمرار این جشنواره در سنوات آینده تاکید کرد و گفت: در ابتدای کار همزمان با نخستین دوره این جشنواره که به صورت ملی برگزار شد، با راهاندازی خانه پانتومیم در زنجان، فراخوانهایی برای برپایی کارگاههای آموزشی برای علاقمندان در سراسر کشور صادر شد و با استقبال برخی از شهرها مواجه شد.
ساسان قجر از برپایی چندین کارگاه آموزشی در شهرهای سقز، اهر، زنجان، اردبیل و ... اشاره کرد و افزود: فراخوانی در بین شرکتکنندگان این کارگاهها منتشر شد و آثاری از سوی آنان به دومین جشنواره بینالمللی پانتومیم ارسال شد.
وی با تقدیر از همراهی بخش هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تصریح کرد: جلسات هماهنگی متعددی با دستگاههای استان برای هر چه بهتر برگزار شدن جشنواره برگزار شد.
دبیر دومین جشنواره بینالمللی پانتومیم در زنجان از ارسال ۴۶ اثر به دبیرخانه جشنواره خبر داد و گفت: این آثار در بخشهای صحنهای، خیابانی و کارگاههای آموزشی بود و با کیفیتترین آثار توسط هیئت داوران انتخاب شد.
قجر به بخش اجرای صحنهای و ارسال ۸ اثر در این بخش اشاره کرد و تصریح کرد: متاسفانه آثار در حد انتخاب نبود.
وی با بیان اینکه نوجوانان بیشترین شرکتکنندگان در این جشنواره بودند، افزود: از آنجا که این آثار به دور از تکنیک ولی هنرمندان توانسته بودند پیام داستان را به ما منتقل کند به همین منظور بخش تجربههای پویا را ایجاد کردیم تا این نوجوانان در کارگاههای آموزشی شرکت کنند و بتوانند به صورت حرفهایتر در سنوات آینده حاضر شوند.
انتهای پیام