دکتر حسن مسلمینائینی بعدظهر ۲۰ مهرماه در نشست هم اندیشی با روسای دانشگاه های استان با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی مقطعی در گذشته، اجرای طرحها و پروژهها را محدود به اعضا و نیروهای خاصی کرده بود و درست در همین مقطع بود که دستاوردهای این نهاد انقلابی نیز کمتر شد اظهار کرد: در این دوره درصدد شکستن این حصارها هستیم و در همین راستا جهاددانشگاهی آمادگی دارد که از ظرفیت و توانمندی همه دانشگاهیان استفاده کند.
رئیس جهاددانشگاهی به تعدد نهادها و برخی موازیکاریها در حوزههای علمی، پژوهشی و فناورانه به عنوان یک آسیب در کشور نام برد و تصریح کرد: متاسفانه با برخی تداخل ماموریتها در کشور و استانها مواجهایم و از همین رو باید یک تقسیم کار جدی در این حوزه صورت گیرد.
وی برگزاری نشست با روسای دانشگاهها در سفرهای استانی را در همین راستا ارزیابی و خاطرنشان کرد: این نشستهای مشترک به اجرای بهتر پروژهها کمک شایانی میکند.
وی پیشنهاد داد: مسوولان مراکز علمی و دانشگاهی در استانها نیز در همافزایی و هماندیشی با هم به تقسیم مسوولیتها در این حوزه بپردازند.
پنج فناوری راهبردی و پیشران جهاددانشگاهی در کشور
دکتر مسلمی نائینی به برخی از مهمترین ماموریتهای جهاددانشگاهی در برنامه هفتم توسعه اشاره و تصریح کرد: جهاد دانشگاهی مکلف به اجرای پنج فناوری راهبردی و پیشران در کشور شده که البته هنوز این طرح در صحن مجلس در دست بررسی است.
وی اضافه کرد: این پنج فناوری راهبردی و پیشران شامل پروژه طراحی و ساخت قطار برقی، آب شیرین کن با تمرکز بر غشاء (فیلتر)، استحصال مواد معدنی، سلول درمانی و پروژه دامپتراک یا طراحی و ساخت کامل کامیونهای حمل مواد معدنی است.
رئیس جهاددانشگاهی با بیان اینکه حداقل سه پروژه از این ابرپروژهها با ظرفیتها و نیازمندیهای استان سمنان تطابق دارد اظهار کرد: با توجه به کمبود منابع آبی در استان سمنان طرح آب شیرینکنها که انحصارا در اختیار جهاددانشگاهی قرار گرفته میتواند به حل مشکلات استان سمنان در این بخش کمک کند. همچنین با توجه به تنوع و غنای بالای معدنی استان سمنان ، این استان میتواند در طرح مولدسازی و استحصال معدنی نیز ورود کند.
وی از آمادگی جهاددانشگاهی برای بهره گیری از ظرفیت دانشگاهها خبر داد و گفت: جهاددانشگاهی به دلیل برخی انعطافپذیریها ، ظرفیت بهتری برای اخذ و اجرای طرحها و پروژهها را دارد و لذا میتواند در این پروژهها از ظرفیت دانشگاهها،مراکز پژوهشی و اساتید و پروهشگران بهره بگیرد.
وی با اذعان به اینکه جهاددانشگاهی از توان و پتانسیل بالایی در حوزه فرهنگی نیز برخوردار است، گفت: دانشگاههای استان میتوانند از ظرفیت بالای خبرگزاری ایسنا به عنوان یکی از رسانههای پرمخاطب و هم چنین از توان خبرگزاری ایکنا که تولیدات آن به ۲۱ زبان زنده دنیا ترجمه میشود استفاده کنند. هم چنین مرکز افکارسنجی ایسپا نیز که از تجربه و اعتبار بالایی نیز برخوردار است از دیگر ظرفیت های بخش فرهنگی جهاددانشگاهی است که دانشگاهها میتوانند از آن استفاده کنند.
مسابقات قرآنی دانشجویان احیا می شود
دکتر مسلمی نائینی از برنامه خود برای احیای مسابقات قرآنی دانشجویان خبر داد و گفت: این مسابقات در گذشته شور و حال خوبی در دانشگاه های کشور ایجاد کرده بود، اما متاسفانه این مسابقات در گذشته تعطیل شد که جهاددانشگاهی در این دوره به دنبال احیای این مسابقات است.
وی ادامه داد: به دنبال این هستیم که مسابقات قرآنی دانشجویان را هم در سطح ملی و هم در سطح بینالمللی برگزار کنیم.
وی از برگزاری مناظرات دانشجویی به عنوان یک ظرفیت مهم دیگر در جهاددانشگاهی نام برد و گفت: تاکنون بیش از ۱۴ هزار دانشجو از سراسر کشور در این مناظرهها شرکت کردند.
رییس جهاددانشگاهی با اشاره به روند رو به رشد جمعیت سالمندان در ایران از آن به عنوان یک دره خطرناک یاد کرد و گفت: باید از هماکنون برای جمعیت سالمندان چه در حوزه روشنگری و چه در حوزه خدماتی و... چارهاندیشی کرد.
وی از ورود جهاددانشگاهی به این حوزه خبر داد و اظهار کرد: با مشارکت جهاددانشگاهی و کشور ژاپن یک مرکز توانبخشی و ارتقا سلامت سالمندان ایجاد کردیم.
وی با بیان اینکه کشور ما تاکنون فاقد مراکزی در این سطح بوده افزود: ما آمادگی داریم که این ظرفیت را در استانها نیز ایجاد کنیم تا همه هموطنان از مزایای آن بهرهمند شوند.
انتهای پیام