فرزاد مخلص الائمه، ۱۹ مهر ماه در اولین گردهمایی اندیشکدهها و اندیشمندان جوان استان مرکزی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری اظهار کرد: بایستی فاصله بین واقعیتها و بایدها سریعتر طی شود و گامهای تحولی عمیقی را برای طی کردن این فاصله برداریم.
استاندار مرکزی تصریح کرد: این مهم تنها با حضور نخبگان و اندیشکدهها که پیشینه قوی در حوزه اندیشه ورزی و مطالعات کاربردی و توسعهای دارند طی میشود. یکی از اهدافی که در ستاد تحول استان دنبال میشود، دعوت از نخبگان در بنیاد ملی نخبگان است تا بتوانیم گامهای تحولی بلندتری برداریم.
وی با تاکید بر مسئله محوری و مهندسی مسئله افزود: نقش دانشگاهها در تحول، نقش بسیار مهمی است ولی متاسفانه با وجود حجم زیادی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی در استان، نقش آنها در توجه به مسائل عمومی استان بسیار ناچیز است و باید این موضوع اصلاح شود.
مخلص الائمه با بیان اینکه دستگاههای اجرایی باید نیازهایشان را به دانشگاهها اعلام کنند گفت: این مهم باعث خواهد شد که ظرفیتی برای کمک به تقویت نظام اندیشه گری استان شکل بگیرد و بتوانیم با کمک یکدیگر فرهنگ تحول را توسعه دهیم.
وی با تاکید بر گفتمان سازی تحول در استان افزود: اگر حرفها مکرر گفته نشود جریان گفتمان شکل نمیگیرد. گفتوگو به تنهایی نمیتواند گفتمان را شکل دهد مگر اینکه مکرر در ادبیات مدیران اجرایی و اساتید دانشگاه تکرار شود.
استاندار مرکزی تصریح کرد: کلیدواژههای مقام معظم رهبری باعث شده است تا یک جریان همه جانبه در تمامی حوزهها شکل بگیرد و منجر به توسعه شود.
امین جلال منش، دستیار و مشاور استاندار مرکزی در امر تحول نیز اظهار کرد: تحول یک حرکت عمومی است و باید همه با هم این حرکت را آغاز کنیم. تحول به دفعات در بیانات مقام معظم رهبری ذکر شده و در معانی مختلف به کار رفته است.
وی ادامه داد: تحول در بیانیه گام دوم انقلاب، یک حرکت جهادی، جهشی و عمومی در تمامی بخشهای ادارای، حکمرانی و زندگی عمومی مردم با حضور همه افراد است.
جلال منش با تاکید بر اینکه این گردهمایی سر منشا تحول در استان خواهد شد گفت: بر اساس گزارش نهاد علمی ریاست جمهوری، استان مرکزی در شکل گیری هیئتهای اندیشه ورز نخبگانی تحول در رتبه اول است.
دستیار و مشاور استاندار مرکزی در امر تحول افزود: حل برخی مسائل، نیازمند هم فکری در سطح ملی است. اندیشه ورزی باید منجر به تولید یک محصول علمی شود و مشکلات را در سطح ملی حل کند. اندیشه ورزی لزوما انتقاد و تولید طرح نیست و باید راه گشا باشد.
جلال منش با اشاره به وجود ۱۰ اندیشکده تخصصی در استان مرکزی تصریح کرد: افرادی که در استان عضو هیئت اندیشه ورز میشوند باید عضو اندیشکدههای تخصصی باشند.
وی با بیان اینکه زنده ماندن انقلاب به این است که پی در پی به فکر نوآوری و تحول باشیم افزود: در سند تحول، ۴ رکن مبنای تحول قرار گرفته که شامل عدالت محوری، میدان داری مردم با پیشتازی جوانان، دانش بنیان بودن و خانواده مداری است.
جلال منش اضافه کرد: اگر در جامعه رکودی هست، هیئتهای اندیشه ورز باید در جهت رفع آن کار کنند. نوآوری باید توسط افراد منضبط و باسواد شکل بگیرد و عقب افتادگیها و مشکلات مزمن کشور را رفع کند.
دستیار و مشاور استاندار مرکزی در امر تحول افزود: همه اعضای هیئتهای ۲۹ گانه اندیشه ورز در استان باید به رفع عقب ماندگیها تاکید داشته باشند تا تحول گرایی معنا شود. ما باید جهت تحول را مشخص کنیم و به سمت آرمانهای انقلاب حرکت کنیم و عقب گرد نداشته باشیم.
وی با اشاره به پیوست اجتماعی تحول گفت: صرفا خروجی و محصول تحول، تصمیم و تغییر خط مشی نیست و خروجیها باید در جهت رشد عقلانیت اجتماعی باشد. ما باید در استان مرکزی نشان دهیم که پیشگام هستیم.
جلال منش در ادامه اظهار کرد: تحول در نحوه مدیریت و تغییر خط مشیهای موجود استان در تمامی زمینهها باید کارکرد داشته باشد.
وی در رابطه با سند تحول دولت مردمی نیز گفت: در این سند موضوعات زیادی هست و زیرمجموعههای مختلفی دارد مثلا تحول در صنایع فرهنگی محورهایی دارد که از جمله آنها رویکرد صادراتی و مبتنی بر اقتصاد مقاومتی است.
جلال منش در رابطه با تحول در استفاده از انرژیهای تجدید پذیر استان نیز تصریح کرد: مدتی است سازمان انرژیهای تجدید پذیر کشور در استان فعال شده است و با اندیشمندان این حوزه ارتباط صورت گرفته و فعالین این حوزه شناسایی شدهاند. ما به سمت مزرعههای خورشیدی رفتیم و ناترازی تولید و مصرف انرژی را با انرژی تجدید پذیر جبران کردیم و با این نقشه راه حتما حرکت خوبی خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه مقدمات، زیرساختها و حمایتها توسط دولت فراهم شده است گفت: مسیر برای ما در هیئتهای اندیشه ورز بسته نشده و زیرساختهای به میدان آوری عمومی و فعال سازی حلقههای میانی در حوزه اندیشمندان و صاحب نظران دانشگاهها نیز فراهم شده است.
جلال منش تصریح کرد: افراد صاحب ایده بسیاری داریم که مدرک تحصیلی بالایی ندارند که در لایههای بعدی هیئتهای اندیشه ورز به بدنه نخبگانی وصل خواهند شد. به همین منظور بنیاد نخبگان با همراهی دانشگاهها به زودی رویدادی را برگزار خواهد کرد تا افراد صاحب ایده به بدنه نخبگانی وصل شوند.
وی افزود: علاوه بر گردهمایی امروز، رویدادهایی با محوریت جهاد دانشگاهی و حوزه علمیه برگزار خواهد شد تا گفتمان سازان جامعه شناسایی شوند و به ایجاد باور در جامعه کمک کنیم تا مردم با ما همراه شوند.
دستیار و مشاور استاندار مرکزی در امر تحول، با اشاره به شکل گیری جبهه رسانهای در استان مرکزی اظهار کرد: تا یک ماه آینده افتتاح ساختمان جبهه رسانهای را خواهیم داشت.
جلال منش با تاکید بر اینکه سند چشم انداز، ناظر بر تمامی موضوعات است گفت: باید برشهای شهرستانی را در تمامی موضوعات داشته باشیم تا تحول به صورت بنیادین صورت گیرد.
وی با تاکید بر ارتباط سنجی بین مشکلات تصریح کرد: تشخیص مشکلات باید ما را به سمت نقاط مسئله ساز برساند. همچنین باید دقت داشت که همه موضوعات نیازمند تحول نیست. در اندیشه ورزی باید با قاطعیت صحبت کنیم و فاصلهها را تحلیل کنیم و به دنبال عوامل باشیم.
انتهای پیام