سردار محمدسعید فاضلدادگر امروز چهارشنبه ۱۹ مهرماه ۱۴۰۲ در نشست تخصصی و هماندیشی فرصتها و زمینههای همکاری دانشگاهها، مراکز علمی و شرکتهای دانشبنیان با پلیس که در سالن شهید امرالله نادران جهاد دانشگاهی گلستان و به میزبانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) برگزار شد، اظهار کرد: پلیس برای تأمین امنیت شبانهروز ندارد و در همین راستا بر اساس فرامین مقام معظم رهبری به سمت دانایی محوری و معرفت شناسی وظایف حرکت میکنیم.
وی با بیان اینکه رکن بلند مدت امنیت کشور «علم» است که «اقتدار» میآورد، ادامه داد: پلیس طی دو سال اخیر از وضعیت سنتی به سمت علم مداری در حال حرکت بوده و همین موضوع سبب شده تا نیروی انتظامی به قطب «علمی انتظامی امنیتی» تبدیل شود که هماکنون صاحب فکر و ایده شده است.
حرکت پلیس در مسیر علم محوری
فرمانده انتظامی استان گلستان با اشاره به اینکه «پلیس» حرکت در مسیر علم محوری را در شرایط پیچیده امروز سرلوحه کار خود قرار داده است، افزود: آخرین راهبرد پلیس که در حوزه روشمند علمی برداشته شده، حرکت در مسیر علم محوری و هوشمندسازی بوده است.
وی با تأکید بر اینکه هوشمندسازی پلیس در سه محور «ارتقای سطح فکری، آموزشی، رفتاری و هویتی نقش مدار پلیس در جامعه»، «فرآیندهای خدمت در حوزههای قضایی، تعاملی و دیگر حوزهها» و «ورود فناوری در حوزه هوشمندسازی» بوده است، خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات در این حوزه، قرار دادن اپیلیکیشن پلیس در اختیار هموطنان برای طی روند صدور گذرنامه بود.
فاضلدادگر کاهش هرگونه معطلی و افزایش سرعت صدور و تمدید گذرنامه در مسیر حرکت زائران اربعین را از مهمترین دستاوردهای اجرای برنامههای هوشمندسازی پلیس دانست و خاطرنشان کرد: در حال حاضر پروندهها به شکل الکترونیکی تشکیل و در کمترین زمان ممکن به سمت قوه قضائیه ارجاع داده میشود.
امنیت گلستان مشهود است
این مقام انتظامی برگزاری نشست هماندیشی با دانشگاهیان و نخبگان را بسیار مفید و مثمرثمر دانست و اضافه کرد: تنوع قومی و فرهنگی گلستان سبب شده تا این استان به سرزمین برادری و نمادی از رنگین کمان اقوام مشهور شود و آنچه بیش از هر چیزی اینجا مشهود بوده؛ «امنیت» است.
وی با تأکید بر اینکه اگر زیرساختها ضعیف باشد، قطعاً آسیبهای اجتماعی به بار میآورد، تصریح کرد: با تلاشهای استاندار و دیگر مدیران که پای کار هستند، اقدامات بسیار خوبی را برای توسعه استان برداشته اند و قطعاً به این روند ادامه خواهند داد.
پدیدههای اجتماعی پیش از هر دستگاهی به پلیس میرسد
فرمانده انتظامی گلستان، «پلیس» را حسگر آسیبهای اجتماعی بوده است، افزود: پدیدهها و آسیبهای اجتماعی پیش از هر دستگاهی، حتی قوه قضائیه توسط پلیس لمس میشود و برای هرگونه رویدادی همچون نزاع و درگیری میتوانیم از ظرفیت دانشگاهیان در علت یابی و تدوین راهکار استفاده کنیم.
وی شهادت ۵۲ نفر از نیروهای پلیس طی مدت کوتاه سال ۱۴۰۲ را دلیلی بر حضور پلیس در همه صحنهها برای تأمین امنیت مردم برشمرد و یادآور شد: تصمیم گرفتهایم تا سال ۱۴۰۳ دانشگاه جامع علمی کاربردی، مرکز مشاوره و دفتر تحقیقات نیروی انتظامی گلستان را به قطب آسیب شناسی استان تبدیل کنیم.
سردار فاضلدادگر با اشاره به اینکه در سطح جهانی با جریان تفرد افراطی افراد در رسانهها و فضای مجازی مواجه هستیم، بیان کرد: این تفرد با استفاده از ابزار فضای مجازی در افکار مردم اثر گذاشته و محرکی بر رفتارها بوده که باید راهکارهای عاجل و علمی برای آن اندیشیده شود.
انتهای پیام