هادی بابایی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: هر ساله بر اساس دستورالعملهای ابلاغی سازمان دامپزشکی کشور، طرح های مراقبت فعال در زمینه بیماریهای ویروسی ماهیان سردابی، گرمابی، زینتی، دریایی و ماهیان خاویاری در سطح استان انجام و نمونهبرداریهای لازم جهت پایش و کنترل بیماریهای اخطار کردنی در سطح این مزارع انجام میشود.
وی افزود: در همین راستا طی شش ماهه اول امسال میزان بازدید، پایش و مراقبت ثبت شده در سامانه ثبت اطلاعات جغرافیایی GIS در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بیش از دو برابر افزایش یافته است.
بابایی تصریح کرد: بر اساس قانون مصوب سازمان دامپزشکی کشور، این سازمان مسئولیت کنترل بهداشتی مزارع پرورشی را داشته و پایش حوزه های طبیعی مانند رودخانهها و دریاچهها برعهده سازمان محیط زیست است.
مدیرکل دامپزشکی استان گیلان تصریح کرد: در حوزه ماهیان سردابی، بیماریهای ویروسی اخطارکردنی IPN، IHN و IHN و در ماهیان پرورشی گرمابی و زینتی بیماری ویروسی KHV از بیماریهای مهم هستند که برای صنعت آبزی پروری تهدید محسوب میشوند.
وی با توجه به نقش آگاهی بهره برداران در محیط های غیرطبیعی پرورش و نگهداری آبزیان (اعم از ماهیان خوراکی و زینتی) در خصوص بهداشت محیط و موجودات دریایی، تاکید کرد: بحث آموزش و ترویج یکی از ارکان اساسی دستورالعملهای کنترل و پیشگیری از بیماریها در سازمان دامپزشکی کشور است.
بابایی افزود: در همین راستا هر ساله دورههای ترویجی در دامپزشکی استان و ادارات شهرستان جهت آموزش نکات بهداشتی و روشهای پیشگیری جهت بهرهمندی گروههای هدف برگزار میشود.
بابایی با تاکید بر اینکه طی ۶ ماهه اول سال جاری، ۵۲۰ نفر ساعت در ادارات شهرستانی به صورت حضوری با بیماریهای مختلف آبزیان و نحوه پیشگیری و رعایت اصول اولیه بهداشتی در مزارع پرورشی آشنا شدند، افزود: طی این مدت بالغ بر هزار قطعه پمفلت با موضوعات امنیت زیستی و پیشگیری از بیماریها در بین بهرهبرداران توزیع شد.
وی افزود: صرف نظر از انجام طرحهای مراقبتی و کنترل پیشگیری در این حوزه، این اداره کل از گذشته تاکنون مشغول خدمات رسانی در زمینه ارائه توصیهها و نکات بهداشتی بر اساس ضوابط ابلاغی و همچنین کنترل انواع بیماری ماهیان پرورشی است که در حوزه درمان همکاران دامپزشک شاغل در بخش خصوصی مشغول خدمترسانی هستند.
انتهای پیام