به گزارش ایسنا، بازار جهانی محصولات کشاورزی به دلیل محدودیتهای صادراتی شرکتهای حملونقل هند و آب و هوای خشکتر از ال نینو باعث آشفتگی بیشتر شده است. هر گونه از دستدادن تولید خطر کاهش عرضه جهانی را به همراه دارد و باعث افزایش مجدد قیمتها خواهد شد که اخیراً از بالاترین میزان در تقریباً ۱۵ سال گذشته کاهش یافته است.
کشورها در سراسر آسیا، نسبت به النینو هشدار میدهند. ویتنام به کشاورزان گفته است که محصول بعدی خود را زودتر از حد معمول بکارند تا از کمبود آب جلوگیری کنند. فیلیپین همچنین به کشاورزان کمک میکند تا با شرایط آب وهوایی با افزایش تورم برنج کنار بیایند.
نگرانیهای آب وهوایی که در بازار برنج موج میزند، اولین نشانههای نگرانی واقعی در مورد تأثیر ال نینو است. پدیده اقلیمی چرخهای میتواند محصولات را خشک کند، شبکههای برق را تحت فشار قرار دهد، ماهیگیری را تحت تأثیر قرار دهد.
کارشناسان اظهار کردند که بسیاری از محصولات، به ویژه آنهایی که به شدت به تامین آب وابسته هستند، به شدت تحت تأثیر النینو قرار خواهند گرفت و تولید کمتر از تولیدکنندگان کلیدی به طور قابلتوجهی بر عرضه جهانی برنج تأثیر میگذارد و نه تنها بر آسیای جنوب شرقی بلکه در سراسر جهان نیز تأثیر میگذارد.
پس از آنکه هند در اواخر جولای محدودیتهای محمولههای خود را افزایش داد، بازار برنج هفتهها آشفتگی داشت و این اقدام دولتها از آسیا تا آفریقا را نگران کرده است.
ال نینو معمولاً شرایط گرمتر و خشکتری را در بخشهایی از آسیا به ارمغان میآورد و می تواند منجر به خشکسالی و آتشسوزی شود. اندونزی قصد دارد امسال و سال آینده غلات بیشتری وارد کند و میگوید که تولید آن در سال ۲۰۲۳ ممکن است ۱.۲ میلیون تن کاهش یابد.
ویتنام، سومین صادرکننده بزرگ برنج، از کشاورزان خواست که کاشت را از اوایل این ماه و نه نوامبر آغاز کنند. این دستورالعمل برای جلوگیری از کمبود آب در پایان برداشت داده شد که بخشی از آن به دلیل ال نینو بود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، برخی از محصولات مانند بادام و آووکادو که بارندگی بیشتری نیاز دارند، از ال نینو سود میبرند اما بسیاری از مواد غذایی اصلی از برنج، کاکائو، شکر، گندم و روغن پالم با شرایط رشد چالش برانگیزتری مواجه هستند.
انتهای پیام