سرهنگ علی همهخانی، معاون فرهنگی اجتماعی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ در یادداشتی که به مناسبت «هفته فراجا» در اختیار ایسنا قرار داده است، نوشت: «هفته فراجا به نوعی آغاز سالی جدید در مجموعه انتظامی کشور است، هفتهای که در آن عملکرد یکسال گذشته مرور و آسیبشناسی شده و گزارشی از آنچه که انجام شده به مردم ارائه میشود. در همین ایام مهمترین برنامهها و اولویتهای پلیس برای یکسال پیشرو نیز اعلام میشود. برنامههایی که شعار هفته پلیس به نوعی بیانگر آن و عنوانی جامع برای اهداف در نظر گرفته شده است.»
او در ادامه این یادداشت نوشت: « امسال نیز بر اساس همین اولویتها شعار «شهروند قانونمدار؛ پلیس خدمتگذار» به عنوان شعار اصلی هفته فراجا انتخاب شده است. شعاری که بر دو اصل قانونمداری مردم و خدمتگذاری پلیس تاکید دارد. در ذیل این عنوان نیز روزشماری برای ایام این هفته انتخاب شده که به ترتیب عبارتند از «پلیس انقلابی، سرباز فداکار، ایثار و شهادت»، «پلیس ولایی؛ جامعه ایمانی، حفط ارزشها»، «پلیس مقتدر، قانونمداری، انضباط اجتماعی»، «پلیس هوشمند، مشارکت عمومی، توسعه امنیت»، «پلیس خدمتگذار، شهروند قانونمدار، امنیت پایدار»، « پلیس دانشبنیان، حرفهای و روزآمد» و «پلیس پاسخگو، اعتماد عمومی، انسجام اجتماعی».»
همهخانی با تاکید بر اینکه «شعار محوری امسال همانطور که گفته شد بر دو اصل مهم قانونمداری مردم و خدمتگذاری پلیس تاکید دارد و به عبارتی بر ضرورت مشارکت مردم در تامین نظم و امنیت تاکید کرده است.» در ادامه این یادداشت نوشت: « نظم و امنیت در یک جامعه زمانی ایجاد میشود که مردم آن قانون را رعایت کنند، به حقوق قانونی خود و دیگران آگاه بوده و اتفاقا بر اساس قانون نیز از پلیس مطالبهگری کنند. در چنین شرایطی پلیس که همواره خدمتگذار مردم بوده، هست و خواهد بود، در ارائه خدمات خود به مردم موفقتر عمل خواهد کرد. در واقع در جامعهای که شهروندان آن با قوانین آشنا بوده و آن را رعایت کنند، کیفیت خدمات ارائه شده از سوی پلیس نیز ارتقا خواهد یافت. در این شرایط است که میتوان گفت مردم و پلیس دو بال تامین و افزایش امنیت به عنوان بستری اصلی برای انجام هر فعالیت دیگری خواهند بود.»
در ادامه این یادداشت معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ نوشته است:« روزشمار ایام هفته نیز بر همین موضوع دلالت دارد، تاکید بر مواردی نظیر فداکاری، ارزشها، خدمتگذاری، ولایتمداری، پاسخگویی و .. در کنار اصولی چون اقتدار، قانونمداری، مشارکت عمومی، هوشمندی و ... بیانگر این است که تامین امنیت از سوی پلیس جز از مسیر توجه به اصول اخلاقی و انسانی، ارزشها و مشارکت مردم و صدالبته بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری ممکن نیست و خداوند را شاکریم که پلیس اساس حرکت خود را بر این مسیر قرار داده است.»
همهخانی که معتقد است «قطعا انتخاب یک هفته از ۳۶۵ روز سال برای بیان خدمات پلیس در طول یکسال کافی نیست.» آورده است:« اگر از تکتک ثانیههای این هفت روز نیز برای بیان خدمات پلیس استفاده شود، قطع به یقین باز هم به زمان بیشتری نیاز است برای گفتن از دهها شهید و صدها جانبازی که طول همین یکسال اخیر برای دفاع از امنیت و آرامش مردم، جان خود را سپر هجمههای قانونشکنان و مجرمان و اشرار کردند. قطعا به زمان بیشتری نیاز است برای روایت از خودگذشتگیهای ماموران پلیس در ماموریتهایی چون نوروز، تابستان، اربعین و دهها رخداد کوچک و بزرگ غیرمنتظره.»
وی در پایان این یادداشت نیز نوشت: « همه ما از خدمات پلیس اطلاع داریم، از خدمات افسری که در سرما و گرما برای تسهیل آمد و شد در خیابان ایستاده تا مرزبانی که جانش را در برجکهای صفر مرزی برای آرامش مردم ایران بر کف دست گرفته است. خدمات کارآگاهانی که اگر در پلیس آگاهی و پلیس امنیت اقتصادی نبودند، امروز جانیان و مفسدان در آرامش قرار داشتند بر کسی پوشیده نیست. خدمات گشتهایی که گاهی همان چراغ گردانش آرامش را بر دل شهروندی نشانده و خواب را از چشمان مجرمی میرباید. هفته پلیس گرچه در تقویم ایرانی از ۱۳ مهرماه آغاز میشود، اما واقعیت این است که هر روز با تردد در شهر، با لمس امنیت و آرامشی که بر جامعه حاکم است و با مشاهده هر یک از ماموران خدوم انتظامی میتوان گوشهای از خدمات پلیس را دید.»
انتهای پیام