به منظور توسعه کسب و کارهای کوچک از سال ۱۳۹۷ کشت گل محمدی در ساری شروع شد. مزرعه گل محمدی در زمینهای شیبدار بخش دودانگه و چهار دانگه ساری رونق گرفت.
جهاد کشاورزی با پرداخت تسهیلات کم بهره به کشاورزان موجب شد تا زمین های مستعد شیبدار و دیمزارهای مناطق بالا دست و کوهستانی شهرستان ساری به کشت گل محمدی اختصاص یابد. البته در قالب طرح جهش تولید هم ستاد اجرایی فرمان امام راحل هم حمایتهایی در این بخش برای کشاورزان صورت گرفته است.
کشت گل محمدی در مناطق کم برخوردار بالا دست روستایی موجب توسعه کسب و کارهای کوچک، ایجاد اشتغال و بازگشت روستاییان از شهر به روستا و محرومیت زدایی مزایای این طرح بوده است؛ هرچند کارشناسان حوزه باغبانی معتقدند که کشت گل محمدی در مناطق شیبدار و دیمزار موجب فرسایش خاک شده و به مرور توسعه گردشگری را به همراه دارد.
چند سالی است که شاهد برپایی جشنواره گلابگیری و گل محمدی در مناطق دو دانگه و چهار دانگه ساری و سایر مناطق مازندران هستیم که به نوعی قمصرکاشان دیگری را در مازندران شکل داده است.
به گزارش ایسنا، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری با اشاره به اینکه در سالهای اخیر کشت گیاهان دارویی در اراضی شیبدار و دیمزارها از رونق بالایی برخوردار است، افزود: کشت گل محمدی یکی از اولویتهای اشتغالزایی در مناطق چهاردانگه و دودانگه است و تاکنون ۳۸۰ هکتار از مناطق بالادست شهرستان ساری به کشت گل محمدی اختصاص یافته است.
اسماعیل علوی خاطرنشان کرد: میتوان زمینهای بلاکشت را با کشت گیاهان دارویی به چرخه تولید بازگرداند و کشت گیاهان دارویی میتواند فرصت مناسب برای اشتغالزایی و منبع خوبی برای اقتصاد خانوار روستاییان باشد.
علوی گفت: پایین بودن هزینه تولید و نیاز آبی گیاه گل محمدی موجب شده است که علیرغم شرایط دمایی خاص در مناطق بالادست شهرستان، کشت این گیاه در مناطق سردسیری و کوهستانی مستعد و بهره ور باشد.
وی یادآور شد: شهرستان ساری در تولید گیاهان دارویی دارای ظرفیتهای بسیار خوبی است و یکی از برنامههای توسعه بخش کشاورزی، توسعه کشت گیاهان دارویی از جمله گل محمدی است.
انتهای پیام