اسماعیل زارعی کوشا، شامگاه گذشته در دیدار با معاون اجرایی رییس جمهور و مجمع نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی، در رابطه با مباحث مربوط به ایجاد اشتغال و همچنین تخصیص بودجه به استان جهت رفع مشکلات موجود، مواردی را مطرح کرد.
وی در این دیدار با اعلام رشد ۱۰ پلهای کردستان در بودجه ۱۴۰۲ افزود: سال گذشته کردستان در قانون بودجه در ردیف ۲۴ کشور قرار داشت، اما امسال به رتبه ۱۴ رسیده و توانستهایم سهم بیشتری از بودجه را به خود اختصاص دهیم.
استاندار کردستان بیان کرد: در دو سال قبل عملکرد عمرانی کردستان معادل سه برابر ۱۰ سال قبل از دولت سیزدهم است.
زارعی کوشا، با اشاره به کلان پروژه راه آهن سنندج- همدان تصریح کرد: عملیات اجرایی این پروژه روزهای پایانی را طی می کند و تا پایان مهرماه سال جاری به بهره برداری می رسد.
وی با بیان اینکه چشمانتظاری بیش از ۱۸ ساله کردستانیها برای شنیدن سوت قطار به ایستگاه آخر رسیده است، ادامه داد: این پروژه تا پایان مهر سال جاری با حضور رئیسجمهور افتتاح و با اعزام نخستین کاروان مسافر به مشهد مقدس، به خط سراسری راه آهن کشور متصل میشود.
معاون اجرایی رئیس جمهور نیز در این جلسه با اشاره به مصوبات دور اول سفر رییس جمهور به استان کردستان گفت: از مصوبات دور اول سفر رییس جمهور به کردستان بیش از پنج هزار میلیارد تومان تخصیص داده شده است.
محسن منصوری عنوان کرد: با توجه به اینکه سفر آیتالله رییسی به کردستان جزو آخرین سفرهای استانی دور قبل بود اما شاهد پیشرفتهای خوبی در بهره برداری از پروژههای عمرانی و اقتصادی در این استان بودیم، انشاءلله در سفر بعدی آقای رییس جمهور به این استان پروژههای اقتصادی و عمرانی دیگری به فرآیند بهرهبرداری برسند.
وی از بهره برداری پروژه راه آهن همدان – سنندج در سفر آتی رییس جمهور به استان کردستان خبر داد و اظهار کرد: این راه آهن یکی از قدیمیترین و مهمترین پروژههای حملونقل کشور و قرار است بعد از ۱۸ سال افتتاح شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه این خط راهآهن برای نخستین بار استان کردستان را به شبکه ریلی کشور متصل کرده و مصوب شده که در فازهای بعدی تا مرز باشماق و خاک عراق امتداد یابد، یادآور شد: تکمیل این مسیر یک ابرپروژه ریلی محسوب میشود که ترانزیت ریلی غرب کشور را متحول میکند، بنابراین این اقدام نشان دهنده عزم دولت در گسترش شبکه ریلی کشور است.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری تاکید کرد: باید پروژههایی اجرایی شود که بیشترین اثرگذاری را برای مردم داشته باشد.
منصوری بیان کرد: در جلسات عمرانی و اقتصادی که در روزهای آینده برگزار خواهیم کرد، تأمین اعتبارات و همچنین راهکارهای حل مشکلات استان کردستان بامحوریت علم بودجهریزی و لحاظ کردن اقتضائات واکاوی خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه تلاش و اولویت دولت تکمیل پروژههای نیمه تمام است، تصریح کرد: استان کردستان ظرفیتهای اقتصادی زیادی دارد که معالأسف تاکنون مورد توجه جدی قرار نگرفته است و دولت سیزدهم تلاش دارد، ضمن احیای ظرفیت اقتصادی این استان، مشکلات واحدهای تولیدی و نیازهای اقتصادی را برطرف کند.
معاون اجرایی رییس جمهور ادامه داد: دولت همواره بر نهضت اتمام پروژههای نیمه تمام تاکید دارد و این مهم، سیاست قطعی دولت است. بنابراین تکمیل پروژههایی که پیشرفت فیزیکی بالایی دارند، در اولویت هستند.
وی در بخشی دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت همدلی دولت و مجلس برای حل مشکلات مردم، خاطرنشان کرد: همراهی و همسویی مجلس و دولت قطعا میتواند اتفاقات خوبی را برای کشور و مردم رقم زند که دستاوردهای این همراهی جزو توفیقات جمهوری اسلامی و تمام اجزای نظام حکمرانی به شمار میرود.
گفتنی است، در ادامه این نشست، نمایندگان مردم شریف استان کردستان ضمن تشکر از اقدامات و زحمات دولت سیزدهم، نظرات، پیشنهادات و درخواستهای خود را برای انجام هرچه بهتر سفر رییس جمهور به این استان مطرح کردند.
نمایندگان همچنین بر توسعه آینده اقتصادی و توسعه شبکه ریلی، ضرورت اتمام پروژههای عمرانی، اتصال کریدور شمال غرب و جنوب غرب در استان کردستان تاکید کردند.
انتهای پیام