به گزارش ایسنا، شامگاه ۱۶ مهر با حضور رئیس حوزه هنری قزوین، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین و جمعی از فعالان حوزه میراث فرهنگی و گردشگری، جهت هم فکری در خصوص میزبانی شایسته در جشنواره ملی چندرسانهای میراث فرهنگی، یک دورهمی صمیمانه در عمارت هنر قزوین برگزار شد.
پس از ترافیک شلوغ خیابان سبزه میدان به مقصد خیابان هلال احمر میرسم، از وقتی که مدرسه امیر کبیر توسط وزارت امور خارجه تخلیه و به حوزه هنری سپرده شده، گذرم به این خیابان نیفتاده، این ساختمان حالا عمارت هنر نام گرفته است، نزدیک مقصد میشوم چراغهای عمارت نمایی چشم نواز به خیابان دادهاند.
قبل از اینکه در برنامههای قزوینگردی شرکت کنم تنها ساختمانهای مدرن توجهم را جلب میکرد اما چند وقتی است که دیدگاهم تغییر کرده و حضور در چنین عمارتهایی که تاریخ در دل خود دارند روحم را تازه میکند. وارد عمارت میشوم، تزیینات آجرکاری اطراف پنجرهها توجهم را جلب میکند، رنگ هنر بر پیکره عمارت و استشمام هوای پاییزی ترکیب وصف ناپذیری را رقم زده است.
دورهمی دوستانه در ساختمان اصلی برگزار میشود، به طرف «شاهنشین عمارت» حرکت میکنم، اولین بار است که در دورهمی این دوستان حضور دارم اما لبخند نشسته بر چهرههایشان فضای دوستانه گرمی را شکل داده است.
هر اقدامی در جهت معرفی قزوین ارزشمند است
محمدحسن سلیمانی، قزوین پژوه در این دورهمی اظهار کرد: دومین جشنواره چند رسانهای میراث فرهنگی اواخر آبان در قزوین برگزار خواهد شد و بخشی از کارهای مربوط به جشنواره به حوزه هنری سپرده شده که و هدف از برگزاری این دورهمی همفکری و بهرهمندی از نظرات فعالان حوزه میراث فرهنگی و گردشگری برای هر چه بهتر برگزار شدن این جشنواره است.
وی افزود: هر اقدامی که در جهت باز معرفی داشتههای تاریخی قزوین صورت گیرد؛ ارزشمند است، ما در این راستا تا به امروز توانسته ایم ۱۱ برنامه محلهگردی بدون یک ریال اعتبار برگزار کنیم که برای هر کدام از این برنامهها ۳۰ ساعت پیگیری صرف کردهایم.
این قزوین پژوه خاطرنشان کرد: فعالان حوزه گردشگری باید تمام توان خود را برای معرفی ظرفیتهای قزوین در این حوزه به کار بگیرند تا بتوانیم در مرحله اول قزوین را به مردم این استان بشناسانیم و نام قزوین را در حوزه گردشگری مطرح کنیم.
پیشرفت سه بُعد دارد
در ادامه محمدرضا امامقلی، رئیس حوزه هنری قزوین اظهار کرد: اولین جشنواره چند رسانهای میراث فرهنگی در یزد برگزار شده است و دومین بار قزوین میزبان این جشنواره است که ما سعی داریم بتوانیم میزبانی شایستهای را به عمل بیاوریم.
وی افزود: ما پیشرفت را در سه بعد عبرت از گذشته، نقد وضع موجود و ترسیم آینده میبینیم و از ظرفیتهای کنشگری حوزه هنری در بخش میراث فرهنگی برای گرفتن نتیجه بهتر در عرصه هنر میتوان استفاده کرد.
فرصتهای میزبانی قزوین در جشنواره میراث فرهنگی
علیرضا خزائلی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان قزوین در این دورهمی اظهار کرد: با حضور دکتر دارابی، قائم مقام و معاون میراث فرهنگی وزارت گردشگری، در قزوین تصمیم گرفته شد که استان قزوین در سال جاری میزبان این جشنواره باشد و با این فرصت ارزشمند می توانیم ظرفیتهای گردشگری، صنایع دستی و فرهنگی قزوین را به تصویر بکشیم تا غفلت موجود در معرفی این ظرفیتها جبران شود.
وی با بیان اینکه جشنواره باید با چاشنی معرفی قزوین برگزار شود، افزود: امید و ایجاد نشاط، تم اجتماعی این جشنواره است و به واسطه اینکه این جشنواره مصوبات ملی دارد برای هرچه بهتر برگزار شدن آن نیاز به کمک فعالان حوزه گردشگری داریم.
در ادامه این دورهمی فعالان حوزه میراث فرهنگی و گردشگری نظرات خود را درباره هرچه بهتر برگزار شدن این رویداد بیان کردند که مهمترین بخش صحبتهای آنها در زیر آمده است.
مهدیه میرناصری، مهندس معمار اظهار کرد: چون کودکانمان میراثدار ما هستند و باید ظرفیتها گردشگری استان به قشر کودک و نوجوان معرفی شود و در این راستا تولید محتوا صورت گیرد.
ابوالفضل سروشمهر، فیلمساز قزوینی در ادامه بیان کرد: متأسفانه زیرساخت چنین جشنوارههایی در سطح ملی وجود ندارد و سایت ثبتنام در جشنواره همچنان مشکل دارد.
لیدا علینژاد، راهنمای گردشگری خاطرنشان کرد: این جشنواره فرصت خوبی برای قزوین است تا با ارائه پکیجهای گردشگری ظرفیتهای این استان را به همگان معرفی کنیم.
الهام حاجیملکی، مدیر خانه زعیم عنوان کرد: ما قزوینیها در حوزه معماری نیز دانشی ویژه داریم اما معرفی این دانش مورد غفلت قرار گرفته است. لهجه قزوین نیز لهجه شیرینی است که متأسفانه توسط برخیها به سخره گرفته شده است در صورتی که باید این لهجه ترویج پیدا کند.
شیما کبیری، مسئول کمیته گردشگری آب قزوین تصریح کرد: اگرچه ما قزوینیها این استان را به اسم شهر آب انبارها میشناسیم اما در کشور متأسفانه با این نام شناخته نشدهایم و در این حوزه غفلتهای صورت گرفته است که نیاز است جبران شود، در این راستا نیز ما قصد داریم رویدادی تحت عنوان «کوک آب» به معنای اینکه بدون آب زندگی کوک نیست برگزار کنیم.
جشنواره میراث فرهنگی بهانهای برای معرفی و حفاظت از هویت قزوین
در حاشیه برگزاری این دورهمی محمدرضا امامقلی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: حوزه هنری استان قزوین با الهام گرفتن از نگاه متفاوت انقلاب اسلامی به ۲ مقوله «هویت و جمهوریت» و «موفقیت در جنگ روایتها و ارادهها» توجه ویژه دارد؛ همچنین روایت درست، تولید هنری مبتنی بر مزیتهای بومی، اصالت دادن به مسئلهمحوری، توجه به مخاطب و رسالتها به جای اصالت دادن به قالبهای تولیدی یا فرایندهای سازماندهی، مدیریت تولید و ترویج هنر از دیگر مواردی است که مورد توجه ما در حوره هنری قزوین قرار دارد.
وی افزود: اقدامات حوزه هنری حتیالامکان باید به توسعه کمّی مخاطب هنر کمک کند، مشارکت مردمی را در عملیاتهای هنری اعم از تأمین مالی یا زیرساختی تولیدات یا اقدامات جلب کند و تجارب و روایتهای مردمی را در قالب هنر انعکاس دهد.
امامقلی ادامه داد: همچنین به صورت مستقیم یا غیرمستقیم استعدادهای هنری مردم انقلابی را شناسایی و رشد دهد و ذیل این سیاستها طبعاً همکاری با وزارت میراث فرهنگی و اداره کل میراث فرهنگی در استان قزوین تجربهای گرانبها برای ما خواهد بود.
رئیس حوزه هنری قزوین تصریح کرد: دومین جشنواره میراث فرهنگی بهانهای است که بتوان از ظرفیت عظیم هویتی این استان حفاظت کرد و با اقدامات هنری بخشی از مسائل مرتبط با میراث فرهنگی و گردشگری را مورد واکاوی قرار داد.
وی در پایان بیان کرد: طبعاً آگاهی بخشی در مورد داشتههای این سرزمین از رسالتهای هنر است که حوزه هنری هم برای عمل به رسالت خود در این جشنواره ایفای نقش میکند.
به گزارش ایسنا، بی شک میزبانی قزوین در جشنواره چندرسانهای میراث فرهنگی فرصت مناسبی برای معرفی سبقه تاریخی و ظرفیتهای مغفول مانده گردشگری قزوین خواهد بود.
انتهای پیام