به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، بسیاری از کارمندان در سفارتخانهها و کنسولگریهای افغانستان توسط دولت قبلی این کشور (دولت اشرف غنی) منصوب شدهاند و تنها حدود ۱۰ کنسولگری و سفارتخانه افغانستان تحت کنترل کامل دولت کنونی (طالبان) در کابل هستند.
برخی از کشورها به فعالیت هیاتهای دیپلماتیک خود در افغانستان ادامه داده که شامل پاکستان، ترکیه، قطر و چین هستند اما جامعه بینالملل همچنان درباره به رسمیت شناختن رسمی طالبان در افغانستان امتناع میکند.
"عبدالقهار بلخی"، سخنگوی وزارت خارجه طالبان افغانستان گفت: تعلیق فعالیت کنسولی افغانستان در لندن و وین تا اطلاع ثانونی به همین شکل خواهد ماند.
تعلیق این فعالیتهای کنسولی بر روند انتشار و توزیع پاسپورتها و ویزا اثر میگذارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا وزارت خارجه طالبان افغانستان در حال بررسی فعالیت دیگر سفارتخانهها و کنسولگریهای این کشور است یا خیر، گفت: این هیاتهای دیپلماتیک به فعالیت خود ادامه میدهند.
این تحولات چند روز پس از آن رخ داد که سفارتخانههای افغانستان در اسپانیا و هلند در بیانیهای به هماهنگی و همراهی با مقامهای طالبان در افغانستان تاکید کردند.
"ضیا احمد تاکال"، معاون سخنگوی وزارت خارجه طالبان افغانستان در پیامی صوتی این اقدام سفارتخانهها در هلند و اسپانیا را گامی مثبت برای افغانها دانست چون به واسطه این اقدام، تمامی خدمات کنسولی یا سفارتخانهای در ارتباط مستقیم با کابل انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: حقوق و هزینههای کارمندان، مقامها و دیپلماتها توسط دولت کابل پرداخت میشود.
در همین حال با وجود اینکه کارمندان سفارت افغانستان در هند میگویند به دلیل نبود حمایتهای دیپلماتیک در این کشور و فقدان به رسمیت شناخته شدن دولت در کابل سفارت افغانستان در دهلینو در حال تعطیلی است، اما دولت هند اخیرا اعلام کرد سفارت افغانستان در دهلینو به فعالیتش ادامه میدهد.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی دولت طالبان افغانستان در مارس ۲۰۲۳ گفته بود، طالبان دیپلماتهای خود را به دستکم ۱۴ کشور اعزام کرده و اقداماتی را هم برای اداره دیگر هیاتهای دیپلماتیک در خارج از کشور انجام داده است.
انتهای پیام