به گزارش ایسنا، زهرا شمساحسان در تذکر پیش از دستور خود در جلسه امروز شورای شهر تهران با تأکید بر ضرورت سنجش میزان تحقق اهداف شهر دوستدار کودک شهر تهران اظهار کرد: در دهههای اخیر از منظر محتوایی، تلاشهای ارزشمندی در زمینه تحقق جنبههای قانونی و برنامه محور شهر دوستدار کودک صورت گرفته است برای مثال مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری با عنوان « الزامات و ضوابط عام شهر دوستدار کودک» حقوق کودکان در برخورداری از فضاهای شهری امن، ایمن و محیطهای شاد برای بازی و پرورش خلاقیت را به رسمیت میشناسد.
رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران گفت: اما به نظر میرسد از منظر فرایندی و عملیاتی هنوز با رسالت و اهداف راستین شهر دوستدار کودک فاصله داریم. زیرا فضاهای شهری امروز به طور کامل پاسخگوی نیازهای کودکان نبودهاند.
وی افزود: به طور کلی دوران کودکی قوام بخش احساسات دیرپای کودکان نسبت به ادارک محیط پیرامون است که به شکل جدی با فضایی که در آن زیست می شود، در هم تنیده است؛ لذا برای کودکان، آن نوع از محیط شهری دلپذیر و پذیرا است که سرزندگی، مراقبت، کنجکاوی، فعالیت، شور و نشاط را فراهم سازد.
شمساحسان با بیان اینکه فضای شهری باید امکان لمس و تجربه را به کودکان بدهد و نه تنها کودکان را طرد نکند؛ بلکه ضمن سادگی، در دل خود فضاهای متعدد و ویژهای را برای حضور و مشارکت فعالانه آنها داشته باشد، گفت: آرمان ما زیستپذیر کردن شهر برای تمام گروهها است و شهر دوستدار کودک به ذاتِ خویش، پرورنده است و ما با گام برداشتن در این مسیر، منتهای اثربخشی غیرمستقیم خود در ساحتهای تربیت را رقم خواهیم زد.
لزوم سنجش میزان تحقق اهداف شهر دوستدار کودک در پایتخت
عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: با عنایت به تقارن روز کودک و ضرورت فراهم شدن فرصتهایی از قبیل بازی، فعالیت، سرزندگی و تجربه در ابعاد مختلف ذهنی، حسی، جسمی توسط کودکان در شهر، از شهردار تهران انتظار میرود این رویکرد را هم راستا با ابعاد خانواده محور پیگیری کند تا جایی که کودک در شهری فراگیر و در کنار خانواده بتواند از زیست پذیری شهری بهرهمند شود؛ همچنین گزارش منسجم از میزان تحقق اهداف شهر دوستدار کودک شهر تهران در صحن شورا ارائه کند.
انتهای پیام