به گزارش ایسنا، جواد محمدی امروز در پنجمین همایش بینالمللی و سیزدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی با اشاره به اقدام مجلس شورای اسلامی برای حمایت از حوزه بیوتکنولوژی در برنامه هفتم توسعه، گفت: در تماسی با مجلس اعلام کردند در برنامه هفتم از حوزه بیوتکنولوژی حمایت میشود و ما از این اقدام تشکر میکنیم.
وی با بیان اینکه فعالیتهای حوزه مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی برابر با محصولات تولیدی در آمریکا است، افزود: این مایه افتخار است که دانشمندان کشور تواناییهای زیادی در حوزه تولید محصولات بیوتکنولوژی دارند و هر زمانی که نیاز داشتیم، روی پای خود بایستیم دانشمندان کشور توانستهاند نیازهای کشور را رفع کنند.
محمدی، نمونه بارز این امر را محصولات شرکتهای دانشبنیان ذکر کرد و ادامه داد: در نشست رؤسای دانشگاههای ایران و عراق که در مشهد در حال برگزاری است، هیات عراقی تمایل خود را برای همکاری در حوزه بیوتکنولوژی با ایران اعلام کردند و این زمینه بسیار خوبی برای توسعه دیپلماسی علمی در حوزه بیوتکنولوژی است.
رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری با تاکید بر توانمندیهای کشور در حوزه زیست فناوری، خاطرنشان کرد: قوانین و مقررات کشور ما برای رشد علم و فناوری بسیار کمک کننده است؛ از این رو هر چه تعامل ما با مراکز تصمیمگیری بیشتر باشد، میتوانیم ریلگذاری بهتری برای تسریع در حرکتها داشته باشیم.
وی یکی از اقدامات مهم را به حداقل رساندن مالیات برای شرکتهای دانشبنیان دانست و گفت: این امر کمک میکند شرکتهای دانشبنیان بتوانند سریعتر رشد کنند.
محمدی در ادامه به توضیح امنیت و ایمنی غذایی پرداخت و تاکید کرد: تامین غذای کافی برای افراد یک جامعه امنیت غذایی و تامین کیفیت غذای جامعه، ایمنی غذایی است که برای همه جوامع مهم است؛ ولی اکنون مشاهده میکنیم استفاده از مواد شیمیایی در قالب آفتکشها و سموم در بسیاری کشورها بیش از حد لزوم است.
محمدی با اشاره به استفاده از سموم برای کاشت برنج در شمال کشور،گفت: این سموم وارد آبهای زیرزمینی میشود و عوارض زیادی برای سلامت و بروز سرطان مردم دارد. ایمنی غذایی کمک میکند حداقل سموم و آفتکشها در خاک و برای رشد گیاهان استفاده شود.
وی، مهندسی ژنتیک و زیستفناوری را فناوریهایی دانست که انقلاب سبز در آینده دنیا ایجاد میکنند و افزود: این فناوری کمک میکند تا سلامت جامعه و امنیت و ایمنی غذایی حفظ شود.
محمدی خاطرنشان کرد: این انقلاب در حال رخ دادن است و ما هم با وجود دانشمندان و دانشجویان برجسته توانایی داریم هم امنیت و هم ایمنی غذایی را تامین کنیم.
انتهای پیام