در ادامه اظهار نظر اعضای شورا، یک عضو مخالف و دو عضو موافق شورا توضیحاتی در این زمینه به ایسنا ارائه دادهاند.
دادن اختیارات مناسب به شهردار، نافی نظارت بر عملکرد وی نیست
حجتالله زارعزاده عضو شورای شهر اهواز و مخالف طرح کاهش اختیارات شهردار در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: طرح کاهش اختیارات شهردار، یک طرح غیر کارشناسی و با بن مایه سوءظن است که صرفا بر اساس نظر چند عضو شورا مطرح شده است.
وی افزود: در حالی که طرح چنین موضوعاتی باید منطبق با روح کار شورایی و منبعث از همافزایی و اشتراک مساعی جمعی اعضای شورا تهیه و تدوین شود اما عملا این رویه با روح خرد جمعی شورا منافات دارد و در تناقض جدی است.
زارعزاده گفت: بررسیهای میدانی نشان میدهد که در بیشتر کلانشهرها و شهرهای بزرگ کشور برای سرعت بخشیدن به فعالیتهای حوزه مدیریت شهری در بخشهای مختلف به ویژه در پروژههای عمرانی، با دادن اختیارات لازم به شهردار، نقش تسهیلکنندگی خود را ایفا میکنند و در هیچ کدام از شهرهای بزرگ کشور مانند چنین محدودیتی را شاهد نیستیم.
وی با بیان اینکه دادن اختیارات مناسب به شهردار به هیچ وجه نافی نظارت موثر و دقیق بر عملکرد وی نخواهد بود، گفت: اعضای شورای شهر مطابق وظایف قانونی خود موظف و مقید به نظارت دقیق بر تمام فرآیندها و معاملات در شهرداری خواهند بود.
عضو شورای شهر اهواز بیان کرد: نکته مهم دیگر، ضرورت آرامش و تمرکز بر پیشبرد برنامههای مهم مدیریت شهری توسط شورای شهر و شهرداری در سال جاری است. مردم از ما کار میخواهند و از تنش و هر آنچه که منجر به رکود و جلوگیری از پیشبرد پروژههای شهر شود بیزارند.
وی تصریح کرد: اگر کسی تخلف و مفسدهای سراغ دارد که اثبات شده است، درنگ جایز نیست و باید هر چه سریعتر با ارائه مستندات قانونی به دستگاههای نظارتی ذی ربط، خواهان رسیدگی شود. ایجاد تشویش در جامعه مشکلی را حل نخواهد کرد و آنچه بر زمین میماند پاسخگویی به مطالبات بحق و درست شهروندان است که در فضای این چنینی معطل باقی خواهد ماند.
هنوز نمیدانیم کدام اعضا، موافق یا مخالفاند
سید محمدعلی پورموسوی رئیس شورای شهر اهواز و موافق طرح کاهش اختیارات شهردار نیز در این خصوص در گفتوگو با ایسنا گفت: طرح کاهش اختیارات شهردار در صحن علنی شورای شهر اهواز در روز دوشنبه مطرح و بررسی میشود.
وی افزود: هنوز نمیدانیم کدام اعضای شورای شهر موافق یا مخالف این طرح هستند و در جلسه رسمی شورا و رایگیری، این موضوع مشخص میشود.
لزوم شفافیت موارد ترک تشریفات
غلامرضا شانهسازان رئیس کمیسیون حقوقی و املاک و نظارت شورای شهر اهواز و موافق طرح نیز در این خصوص در گفتوگو با ایسنا گفت: این طرح به منظور نظارت شورای شهر بر عملکرد شهردار بر اساس وظایف قانونی شورت ارائه شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه در دو سال گذشته اتفاقاتی افتاده و مسائلی در قراردادها ایجاد شده است که شفافیت ندارند، برخی اعضای شورای شهر این طرح را ارائه دادهاند.
عضو شورای شهر اهواز گفت: شورای شهر به شهردار تا سقف ۲۰ میلیارد تومان تفویض اختیار داده که در دو سال گذشته تنها چهار تا پنج بار مورد استفاده قرار گرفته است. آمار ارائه شده در خصوص قراردادهای ترک تشریفات نشان میدهد در سال ۱۴۰۱، حدود ۱۷۰ میلیارد تومان ترک تشریفات داشتهایم در حالی که بر اساس قانون، ترک تشریفات تنها باید بر اساس ضرورت انجام شود.
شانهسازان بیان کرد: در شرایطی که برنامه یک ساله شهرداری برای همه سازمانها و مناطق تعریف شده است، نیازی به ترک تشریفات وجود ندارد و چه بسا ترک تشریفات موجب ضایع شدن حق و حقوق افراد دیگری میشود که میخواهند در مناقصات این معاملات شرکت کنند.
رئیس کمیسیون حقوقی و املاک و نظارت شورای شهر اهواز افزود: بنابراین با توجه به اینکه شفافیتی در این خصوص وجود نداشته است، اعضای شورای شهر میخواهند حقی که به شهردار دادهاند را محدودتر کنند.
عضو شورای شهر اهواز در پاسخ به این سوال که چرا اختیارات شهرداران در شهرهای دیگر بسیار بیشتر از اهواز است، گفت: آیا میزان عدم شفافیت در این شهرها مانند اهواز بوده است؟ آیا مقایسه اهواز با شهرهای دیگر سوالی برای رد گمکنی است؟ شورای شهر در طول دو سال گذشته نشان داده که همیشه همراه و کمک کار شهرداری بوده است اما آنها نتوانستهاند شفافیت مد نظر شورای شهر را مطرح کنند.
انتهای پیام