مهدی فیضی ۱۵ مهر در نشست با خبرنگاران با اعلام این خبر افزود: در ۶ ماهه نخست سال جاری ۴۳ هزار آزمایش انجام شده است.
وی اظهار کرد: اساس کار سازمان دامپزشکی مبارزه با بیماری های مشترک انسان و دام است و نظارت بر بهداشت عمومی تولید لبنی و گوشتی و نظارت بر کشتار و نظارت بر ذبح شرعی دام و طیور و درمان و نظارت بر تولید داروها و داروخانه ها و اماکن خدماتی دامپزشکی از دیگر وظایف دامپزشکی می باشد.
فیضی با اعلام اینکه نظارت بر صادرات گستره وسیعی از عملکرد دامپزشکی کشور می باشد، تصریح کرد: در نیمه اول سال جاری ۱۳ هزار تن مواد پروتئینی نظارت شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان با اشاره به حلقه واکسیناسیون اظهار کرد: از ابتدای سال بر علیه بیماری های مختلف تب برفکی و تب مالت و آبله و هاری اقدام کرده ایم و ۴ هزار و ۶۰۰ رأس دام سبک و سنگین بر عیله این بیماری ها در استان واکسینه شده اند.
استان اردبیل قطب طیور شمالغرب کشور است
فیضی با اعلام اینکه استان اردبیل قطب طیور شمالغرب کشور است، گفت: ۴۸۰ واحد مرغ گوشتی و مرغ مادر و مرغ تخم گذار در سطح استان فعال است که ظرفیت خوبی در ارزآوری برای استان خلق کرده است.
وی از واکسینه ۴۶ میلیون قطعه جوجه بر علیه بیماری ها خبر داد و افزود: از نظر بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان مشاهده نشده و در قرنطینه زیستی هستیم و نمی گذاریم استان در این مورد با چالش روبرو شود.
مدیرکل دامپزشکی همچنین ادامه داد: نظارت بر کشتار دام و طیور به میزان ۱۲۳ هزار رأس دام بزرگ و کوچک انجام شده و همچنین کشتار ۸ هزار و ۵۰۰ قطعه مرغ گوشتی مورد نظارت قرار گرفته است.
وی از بازدید از اماکن و نظارت بر بهداشت عمومی قصابی ها و صنایع بسته بندی و جمع آوری شیر و بسته بندی شیر بعنوان وظایف دامپزشکی یاد کرد و گفت: ۱۹ هزار مورد بازرسی از مراکز انجام شده است و در صورت تأمین نشدن سلامت مردم در این مراکز، به دستگاه قضایی ارجاع می دهیم.
مردم از خرید گوشت کشتار غیرمجاز خودداری کنند
فیضی از دادستان مرکز استان و سایر شهرستانها قدردانی کرد و افزود: دستگاه قضای استان برای پیشبرد اهداف سلامت محورانه سازمان دامپزشکی استان نهایت همکاری را داشته است.
وی از تشکیل ۱۳۶ فقره پرونده تخلف در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: عمده تخلفها در کشتار و عرضه غیرمجاز و بدون مهر دامپزشکی بوده استو در این مورد ۱۱ واحد تولیدی خدماتی و عرضه پلمب شد.
مدیرکل دامپزشکی استان از عموم مردم درخواست کرد از خرید و مصرف گوشت کشتار غیرمجاز و بین راهی اجتناب نمایند. چراکه گوشت دامهای کشتار شده در جوار جاده ها احتمال ابتلاء به انواع بیماری را دارد و استفاده از آن برای خانواده ها تهدید آفرین خواهد بود.
فیضی با اشاره به نظارت بر بیماری های آبزیان و شیلات خاطرنشان کرد: ۱۷۰ مورد نظارت از استخرهای استان انجام شده است و همچنین زنبورستانهای استان از نظر وجود برخی بیماری ها پایش شده است.
وی با بیان اینکه استان اردبیل قطب عسل کشور است و صادرات آن به کشورهای همسایه انجام میشود و ۱۰۰ مورد بازدید از زنبورستان ها را انجام داده ایم، افزود: با حضور یک کارشناس زبده کشوری زنبورستان در استان و برگزاری کارگاه آموزشی با تدریس وی، کارشناسان دامپزشکی استان به علم روز بیماری زنبورستان آشنا شدند.
این مسئول استانی اضافه کرد: ۳۸۵ بار از مراکز دامپزشکی استان، تولید دارویی، مراکز مایه کوبی بازید کرده ایم و نواقص آنها گوشزد کرده ایم.
فیضی با بیان اینکه دامپزشکی استان نظارت بر ترانزیت برای جلوگیری از بیماری های جدید را در دستور کار خود دارد، گفت: صادرات ۸۰۶ تن پای مرغ و پنجه در قالب صادرات مواد پروتئینی غیر لازم در استان به سایر کشورها انجام میشود و دامپزشکی استان برای نظارت بر آن باید مؤلفه های بهداشت جهانی را رعایت و نظارت کند.
مدیرکل دامپزشکی استان بیان کرد:۸۴ تن فرآورده های خام دامی معدوم و فرد خاطی به مراکز قضایی معرفی شد و همچنین در ایام اعیاد مذهبی قربان و تاسوعا و عاشورا ۳۵ گشت سیار برای نظارت بر کشتار اعزام میشوند.
انتهای پیام