غلامرضا صالحی جوزانی روز شنبه ۱۵ مهرماه در حاشیه بازدید دبیر شورای انقلاب فرهنگی از پژوهشگاه بیوتکنولوژی اظهار کرد: در حال حاضر ۲۰۰ شرکت در حوزه بیوتکنولوزی در کشور فعال هستند.
وی با اشاره به افزایش تولید بذر هیبریدی در طول سالهای اخیر اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار از این انواع بذور در کشور تولید میشود.
این مسئول اضافه کرد: طبق اسناد بالا دستی باید بین یک تا سه درصد بازار جهانی بیوتکنولوژیک کشاورزی جهان را از آن خود کنیم ولی در حال حاضر تنها نیم درصد این بازار را در اختیار داریم.
صالحی جوزانی با بیان اینکه ایران از لحاظ تولیدات علمی در حوزه بیوتکنولوژیک کشاورزی رتبه ۱۵ تا ۲۰ جهان را دارد، افزود: در حوزه فناوری هم رتبه کشور بین ۴۰ تا ۵۰ جهان متغیر است.
وی با بیان اینکه این پژوهشگاه یکی از ۲۰ موسسه تحقیقاتی سازمان تات است، گفت: این مجموعه در کنار ۳۴ مرکز تحقیقات استانی فعالیت دارد.
این مسئول با بیان اینکه پژوهشگاه بیوتکنولوژیک ۲۰۰ نیروی انسانی دارد، افزود: ۵۰ نفر از آنها به عنوان هیات علمی فعالیت دارند.
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران اظهار کرد: تقریبا تمام زیرشاخههای بیوتکنولوژیک و نانو در این مجموعه در حال انجام است.
وی با بیان اینکه اهداف این پژوهشگاه در شش محور برنامه ریزی شده که مهمترین آن تولید بذرهای هیبریدی سبزی و صیفی است، توضیح داد: با توجه به اینکه ایران سالانه حدود ۲۰۰ میلیون دلار بذر وارد میکند و به میزان یک میلیارد دلاری هم در کشور تولید داریم.
صالحی جوزانی اظهار کرد: به دنبال تولید گیاهان علوفه ای کم آب بر و خشکی پسند هستیم چون در شرایط فعلی تامین منابع آبی در بخش کشاورزی مشکل است.
وی با بیان اینکه ایران وارد کننده سموم شیمیایی و آفت کش است، افزود: این مجموعه به سمت تولید آفتکشهای زیستی و نانو حرکت کرده تا از واردات جلوگیری کرد.
وی با اشاره به اینکه ایران در بحث افزودنیهای خوراک دام تقریبا به خودکفایی رسیده ، افزود: تا چند سال پیش حدود ۲۰ میلون دلار واردات افزودنی داشتیم.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه طی سالیان گذشته بخش عمده ای از منابع ژنیکی کشور خارج شده، ابراز کرد: با توان موجود در حال شناسایی منابع ژنتیکی کشور هستیم تا بتوانیم برای ایجاد بانک پشتیبان دی ان ای و پایگاه دادههای ژنوم حمایت لازم را داشته باشیم.
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران گفت: سال گذشته این مجموعه ۱۷۵ میلیون دلار اثربخشی در بخش کشاورزی داشته و امسال هم به ۲۰۰ میلیون دلار رسیده است و تا سال ۱۴۰۵ باید ۱۴۰۴ به ۳۶۲ میلیون دلار برسد.
این مسئول توضیح داد: میزان استفاده از فناوری این پژوهشگاه تا سال گذشته ۲۰۵ هزار هکتار بود و امسال به ۲۴۰ هزار هکنار رسیده و در افق ۱۴۰۴ هم باید به ۳۰۲ هزار هکتار برسد.
انتهای پیام