محمد لطیفی ظهر امروز (۱۵ مهرماه) در همایش پدافند غیرعامل در نظام سلامت که با حضور اساتید و رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی منطقه ۶ کشور در زنجان برگزار شد، اظهار کرد: باید قرارگاه عملیاتی مشترک وزارت بهداشت و جهادکشاورزی در برابر مهاجمان زیستی تشکیل شود. با وجود اینکه در معرض طیف وسیعی از تهدیدهای جنگ ترکیبی قرار داریم اما هنوز به این باور نرسیدهایم که دشمن به صورت لحظهای برای ما برنامهریزی میکند. با توجه به طیف گسترده تهدیدات دشمنان باید مجهزترین آزمایشگاهها در مناطق مرزی راهاندازی شود تا بتوان با هرگونه تهدیدات زیستی به سرعت مقابله کرد.
وی با بیان اینکه مهمترین انتظار از دانشگاههای علوم پزشکی در این بخش، دیدهبانی است، تصریح کرد: با توجه به برنامههای متعدد دشمنان باید برنامهریزی لازم را در این زمینه داشته باشیم. هوشیاری عنصر اصلی پدافند غیرعامل است که انتظار میرود دانشگاههای علومپزشکی به آن توجه کنند.
این مسئول با اشاره به اینکه تقویت زیرساختهای این حوزه نیز اهمیت دارد و بر این مبنا باید در مقابل تهدیدات مصونسازی لازم را داشته باشیم، گفت: اگر مدیران، این موضوع را آنگونه که باید و شاید درک نکنند، در معرض تهدیداتی قرار میگیریم که قابل جبران نخواهد بود.
معاون سلامت سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: اتاقهای فکر دشمنان در حال برنامهریزی علیه کشورمان است و با توجه به این موضوع، رؤسای دانشگاهها باید با تمرکز بر ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی برای اولویتبندی مسائل و حل آنها برنامهریزی کنند.
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علومپزشکی زنجان نیز در این مراسم گفت: تشریح و تبیین اهداف پدافند غیرعامل در نظام سلامت، تبیین تهدیدات نوین در حوزه زیستی، شیمیایی و پرتویی و تبیین مخاطرات باروری و جوانی جمعیت با تاکید بر ماده ۶۵ قانون جوانی جمعیت از جمله اهداف این همایش ۲ روزه است.
داریوش تقیلو خاطرنشان کرد: ارائه راهکارهای مناسب در تهدیدات سایبری، ایجاد آمادگی در راستای مدیریت بهینه تهدیدات متعارف و نامتعارف و پیادهسازی نظام پاسخ در شرایط اضطراری از دیگر اهداف این همایش است.
انتهای پیام