اسفندیار خزائی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه هر هکتار عملیات آبخیزداری ۳ تا ۳.۵ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد، اظهار کرد: اعتبارات داده شده جوابگوی نیازهای استان نیست البته در راستای حرکت به جلو در اجرای پروژههای آبخیزداری در حال انعقاد قرارداد ۱۰۰ هزار هکتاری با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) هستیم که میتواند پیشران برای حرکت به جلو در اجرای پروژههای آبخیزداری است.
وی با اشاره به اینکه یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی استان استعداد اجرای طرحهای آبخیزداری دارد، افزود: ۷۴۹ هزار هکتار از عرصههای استان مطالعه شده که از این میزان ۳۰۰ هزار هکتار اجرایی شده و بیش از ۴۰۰ هزار هکتار طرح آماده اجراست.
خزائی با بیان اینکه سالانه ۲۰ تا ۳۰ هزار هکتار طرح آبخیزداری در استان همدان اجرا میشود، تصریح کرد: انعقاد قرارداد ۱۰۰ هزار هکتاری با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) میتواند یک حرکت رو به جلو در اجرای عملیات آبخیزداری استان باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان در پاسخ به سوال ایسنا درباره کنترل سیلاب توسط سازههای آبخیزداری، یادآور شد: اجرای هر هکتار از سازههای آبخیزداری ۲۷۰ مترمکعب کنترل سیلاب و ۸۱ مترمکعب تغذیه سفرههای زیرزمینی را به همراه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در استان همدان ۴۰۰۰ سازه آبخیزداری وجود دارد که حجم نگهداری آب این سازهها ۴۲ هزار مترمکعب است، تصریح کرد: در آبخیزداری هرگز به دنبال ذخیره نیستیم بلکه به دنبال کنترل رسوب و کاهش سرعت آب هستیم.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه با اجرای آبخیزداری کاهش سرعت حرکت سیلاب و در نهایت نفوذپذیری آب به سفرههای زیرزمینی صورت میگیرد، افزود: سازههای آبخیزداری باعث تأخیر در حرکت آب شده که این عمل بخشی از بار رسوبات را میگیرد.
وی با بیان اینکه در کنار آبخیزداری باید مدیریت جامع حوزه صورت بگیرد، تأکید کرد: مردم در کنترل ورود دام به مراتع، جلوگیری از آتشسوزی در مراتع و حفظ پوشش گیاهی دقتنظر داشته باشند تا در کنار آبخیزداری مدیریتی جامع در کنترل سیلاب صورت بگیرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با تأکید بر ورود خیرین در بحث آبخیزداری، ادامه داد: خیرین در اجرای عملیات آبخیزداری منابع طبیعی را کمک کنند چرا که اجرای عملیات آبخیزداری به نفع مردم خواهد بود.
انتهای پیام