به گزارش ایسنا به نقل از اسکرین، با وجود اتمام مهلت ارسال فیلم به آکادمی برای رقابت در شاخه بهترین فیلم اسکار ۲۰۲۴، چهار کشور دیگر نیز فیلمهای خود را به آکادمی معرفی کردند و بر این اساس کشور آرژانتین فیلم «بزهکاران» ساخته «رودریگو مورنو»، مالزی فیلم «راه راههای ببر» به کارگردانی «آماندا نل یو»، ایرلند فیلم «در سایه بیروت» ساخته «استفن جرالد کلی» و «گری کین» و کاستاریکا هم فیلم «من رویاهای برقی دارم» از «ولنتینا مورل» را به عنوان فیلم برگزیده خود معرفی کرده بودند.
مهلت ارسال فیلم از سوی کشورها برای رقابت در شاخه بهترین فیلم بینالمللی نود و ششمین دوره جوایز اسکار امروز (۱۰ مهر، دوم اکتبر) به پایان رسیده بود و تاکنون ۸۰ کشور فیلم برگزیده خود را به اسکار معرفی کردهاند.
آکادمی اسکار اقدام به بررسی این آثار بر اساس قوانین اسکار میکند و در نهایت فهرست فیلمهای واجد شرایط را برای جوایز اسکار ۲۰۲۴ منتشر میکند.
بر اساس جدیدترین قوانین اسکار، فیلمها برای داشتن شرایط رقابت در شاخه فیلم بینالمللی باید در فاصله زمانی اول دسامبر ۲۰۲۲ (۱۰ آذر ۱۴۰۱) تا ۳۱ اکتبر ۲۰۲۳ (۹ آبان ۱۴۰۲) حداقل هفت روز اکران پیاپی تجاری همراه با بلیت فروشی داشته باشند.
برای اینکه فیلمها راحتتر الزامات آکادمی را برآورده کنند، آکادمی اجازه واجد شرایط شدن فیلمها با اکران در خارج از کشور مبدا (کشور معرفی کننده) را نیز میدهد، مشروط بر اینکه فیلم در خارج از ایالات متحده و قلمروهای آن برای حداقل هفت روز متوالی در یک سینمای تجاری همراه با بلیت فروشی اکران شود.
در صورتی که هر نسخهای از فیلم قبل از اکران عمومی، نمایش داده شود، این فیلم دیگر واجد شرایط برای رقابت در شاخه فیلم بینالمللی جوایز اسکار نخواهد بود. اکران غیرسینمایی شامل نمایش فیلم در سامانههای نمایش آنلاین (پلتفرمهای آنلاین)، عرضه از طریق دیویدی و یا نمایش در بستر اینترنت و حتی نمایش در خطوط هوایی میشود.
همچنین آثار انیمیشن و مستند بلند نیز میتوانند در این شاخه به عنوان نماینده رسمی کشورها به آکادمی معرفی شوند و حداقل ۵۰ درصد از دیالوگهای فیلم باید به زبان غیرانگلیسی (زبان کشور مبدا) باشد و اضافه کردن زیرنویس انگلیسی ضروری است.
چنانچه فیلمی بخواهد نماینده رسمی سینمای یک کشور در جوایز اسکار باشد، باید کنترل هنری بر آن فیلم به عهده اتباع آن کشور باشد (یعنی بخشی عمدهای از عوامل اصلی فیلم از کشور معرفی کننده باشند).
دوره گذشته در ابتدا ۹۳ کشور فیلم نماینده خود را برای رقابت در شاخه بهترین فیلم بینالمللی به آکادمی معرفی کردند. طی مرحله نخست ۱۵ فیلم به عنوان نامزدهای اولیه و در نهایت ۵ فیلم به عنوان نامزدهای نهایی این شاخه از طریق رایگیری از اعضای آکادمی انتخاب شدند و سرانجام در مراسم اعطای جوایز فیلم «در جبهه غرب خبری نیست» ساخته «ادوارد برگر» از آلمان برنده اسکار بهترین فیلم خارجی سال شد.
نود و ششمین دوره جوایز سینمایی اسکار روز ۱۰ مارس (۲۰ اسفند ۱۴۰۲) برگزار خواهد شد.
انتهای پیام